İl Göç Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
@onuktekin bu ve bunla beraber birkac soruyu ogrencilere mi yazdirdilar acaba. Anlamak mumkun degil.
-
@whshw Ben fotokopiciye yazdırdıklarını düşünüyorum.
-
Ortalama vergi yükü cevabı doğru arkadaşlar.
-
@whshw 100 kişiye sorduk en çok denileni yazdık yada yaptık daha mantıklı geldi banada
-
İtiraz sonucu diyelim 3 soru bir sekikde duzeltildi.Yine mi yüksek kapatacak?
-
@SonMaliyeci Linç edilmeye beş dakika kala
-
@SonMaliyeci hocam ortalama vergi yükü diye bir sey yok.Ortalama vergi oranı var.Ancak verilen ifade kişisel vergi yükünün net tanımıdır .Şimdi ben sınavda bunu göremedim ne yapsaydım senin gibi yükü işaretleseydim dogrusu o sorunun iptal olmasıdır.Bu tartişma bitmez.İçimden bir ses üniveriste senin gibi düsünmüstur gibi geliyor.
-
Elinde bu kitap olan var mı? başka basımı da olabilir.
-
@Semihylc neresi sağlıklı 88 alan olarak işaretleyenlere baktım sınava girmeyen 2 kişi var listede adı yok nasıl girmişte oy kullanmış
-
@jeanpaulsartre, içinde söyledi: İl Göç Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
rub
Dostum orada devlet tüketicileri korumak amaçlı müdahale de bulunuyor. Satıcılara malı 25 liradan fazla fiyata satamazsınız diyor. Ancak piyasa fiyatı 20 lira. Tavan fiyat politikasında, devlet piyasada oluşan fiyatın altında bir fiyat belirlemelidir ki politika etkin olsun. Soruda devletin müdahalesi etkili değil olmadığından denge fiyatından alışveriş yapılır.
-
@Semihylc Facebook linkini verebilir misin hocam bulamadım bu anketi
-
@errayn, içinde söyledi: İl Göç Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
@Semihylc neresi sağlıklı 88 alan olarak işaretleyenlere baktım sınava girmeyen 2 kişi var listede adı yok nasıl girmişte oy kullanmış
91 yaptığını iddia edenlerdede 1 kesin yok 1 kişide belki eşten işaretlemiştir diyorum hadi 1 oda
-
@zenginmemur Ortalama vergi oranı =Ortalama vergi yükü. Oran yük aynı şeyleri ifade eder. Gelirimin içinden vermiş olduğum verginin gelirime oranı veya vermiş olduğum verginin gelirime yükü aynı şeyler. 4T maliyede matrah yoksa gelir kabul edilir diye ifade yer almaktadır ortalama vergide.
-
91 yaptığını iddia edenlerdede 1 kesin yok 1 kişide belki eşten işaretlemiştir diyorum hadi 1 oda
86 işaretleyenlerde de 4 kişi listede yok
ANKETE GÜVENMEYİN
-
@errayn hocam siz kaç yaptiniz
-
@zenginmemur Kişisel Vergi Yükü, Sübjektif ve Objektif vergi yükü olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. (9) Sübjektif vergi yükü, kişilerin vergi ödemeleri sonucu vergiye karşı olan psikolojik tutumlarını ifade eder. Buna vergi baskısı veya vergi tazyiki adı da verilmektedir. Sübjektif vergi yükü hesaplamak mümkün değildir. Objektif vergi yükü ise kişilerin belirli bir dönemde ödedikleri vergilerin aynı dönemde elde ettikleri gelire oranlanmasıdır.
-
@SonMaliyeci “Gelirimin içinden vermiş olduğum vergi “ ye harcamamdan dolayı vermiş olduğum KDV, servetimden dolayı vermiş olduğum MTV girmiyor sanırım. Öyleyse sadece Gelir vergisi için geçerli oluyor bu dediğiniz. Genel bir kural olmuyor.
-
@SonMaliyeci peki neden kitaplarda ayrı ayrı ele alınıyor bu konu? Çünkü biri matrah diğeri gelir üzerinden ele alınıyor. Matrah gelirden giderlerin çıkarılmasıyla bulunur. Aradaki fark bu. Soruda tek cevap olabilecek şey ortalama vergi yükü o da ortalamadan yırtıyor. Kesin net cevaplar olmalı şıklarda. Ben böyle düşünüyorum. Buna göre de itiraz edeceğim.
-
@onuktekin aynen şöyle olmuştur.
"Toprağım 3 soru kaldı.Geçen tuzaklardan bahsediyordun,likidite tuzağı deyip deyip durdun.. "abey negatif eğimli LM eğrisi diyollar,pozitif eğimli IS eğrisi diyollar"
Nerden biliyon la bunları?
Sen biliyon galiba bu işi 2 soru daha yap koy makinaya -
@onuktekin Matrah yoksa gelir kabul edilir diye bir ifade kullandım ve bu ifademin havada kalmaması için kaynakta gösterdim. Zaten matrah verilmedi gelir verildiği için yük olarak kabul ediliyor.