İl Göç Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
@zenginmemur aynen paranın işlevsel boyutundan, test mantığı bir soru gördüm ben de :))
-
Merhaba arkadaşlar, il göç uzman yardımcılığı 2019 başlığında daha önce paylaştığım mevzuatla ilgili birkaç çalışma sorusunu buraya da atıyorum:
》Uluslararası koruma çeşitleri nelerdir?
》 1951 Cenevre Sözleşmesini coğrafi kısıtlama ile kabul etmemiz ne anlama gelir? Bunun Kanundaki yansıması nedir?
》Konsolosluklardan ikamet ve çalışma izni alarak Türkiye’ye gelen yabancılar, giriş tarihinden itibaren en geç kaç gün içinde adres kayıt sistemine kayıtlarını yaptırmak zorundadırlar?
~20 gün
~15 iş günü
~10 iş günü
~20 iş günü
~30 gün》İkamette kesinti sayılan süreler hangisinde doğru verilmiştir?
~bir yılda toplam .... ayı geçen veya son beş yıl içinde toplam .... yılı aşan Türkiye dışında kalışlar ikamette kesinti sayılır.》İkamet izni çeşitleri?
》Aşağıdakilerden hangisi aile ikamet izninin verilmemesi veya iptal edilmesi için sebeptir?
-formalite/anlaşmalı evlilik yapıldığının tespiti》Aşağıdakilerden hangisine uzun dönem ikamet iznine geçiş hakkı tanınır?
~Göç Kurulunun belirlediği şartlara uyan yabancılara
~Geçici koruma statüsü olanlara
~Mülteci statüsü sahiplerine
~İnsani ikamet izni sahiplerine
~Şartlı mülteci statüsü sahiplerine》Uzun dönem ikamet izni bulunan yabancılar aşağıdaki haklardan hangisinden yararlanabilir?
~Askerlik yapma
~Seçme ve seçilme
~Kamu görevlerine girme
~Çalışma
~Muaf olarak araç ithal etme》İnsani ikamet izni en fazla kaç yıllık sürelerle düzenlenir?
》İnsan ticareti mağduru ikamet izni ilk seferde kaç günlüğüne düzenlenir? Uzatmalarla birlikte toplamda ne kadar süreyi geçemez?
》Vatansızlığın tespitini kim yapar? Vatansız kişi kimlik belgesini kim düzenler?
》Sınır dışı etme kararına karşı hangi mahkemeye başvurulur? Kaç gün içinde?
》İdari gözetim kararına karşı gidilecek yargı yolu nedir? Kime/nereye başvurulur?
》Ülkeye giriş yapabilmek veya ülkeden transit geçebilmek için sınır kapılarına gelen ancak mevzuatta aranan koşulları taşımadığından ülkeye girişine veya ülkeden transit geçişine izin verilmeyen kişi nasıl tanımlanır?
》Türkiye'ye giriş ve çıkışlarda belge kontrolünün kapsamlı yapılması gerekli görülenler en fazla kaç saat bekletilebilir?
》Türkiye'ye giriş yasağının süresi en fazla kaç yıldır? Genel Müdürlükçe en fazla kaç yıl daha artırılabilir?
》Vizenin veya vize muafiyetinin Türkiye'de sağladığı kalış süresi kaç gündür?
》Aşağıdakilerden hangisi vize ile ilgili doğru değildir?
-Vizeler Türkiye'ye giriş için mutlak hak sağlar.》Vize ve ikamet başvuruları en fazla kaç gün içinde sonuçlandırılır?
~45-90
~45-45
~30-30
~90-90
~45-60》Türkiye Cumhuriyeti büyükelçilikleri hangi durumda istisnai olarak resen vize verebilir?
》Aşağıdakilerden hangisi vizeden muaf değildir?
-Mücbir nedenlerle, Türk hava ve deniz limanlarını kullanmak zorunda kalan
taşıtlardaki yabancılardan liman şehrine çıkacak kişiler YA DA
-Deniz limanlarına gelip, yetmiş iki saati geçmemek kaydıyla, liman şehrini veya civar
illeri turizm amaçlı gezecek kişiler...
seçeneklerin arasına konulabilir. Bunlar vizeden muaf değildir, vize şartı aranmayabilir!! Dolayısıyla aranabilir de. Dikkat!》Sınır kapılarının bağlı olduğu Valiliklerce istisnai olarak verilen sınır vizesi Türkiye'de en fazla kaç gün kalma hakkı sağlar? (Cumhurbaşkanınca farklı bir süre belirlenmediği durumda)
-
@plansız Bununla birlikte 2019 başlığında yanlış hatırlamıyorsam @kemankeşş @errayn @Müşrif dostlarımızın da güzel soru paylaşımları olmuştu. İncelemenizi tavsiye ederim İyi çalışmalar.
-
@zenginmemur hocam başta paylaşılan nota bakın başka çare yok gibi o dersler için ben çalışmadan girmiştim o yüzden yorum yapmıyım
-
@plansız bu soruların konuları bu il göç mevzuatında değil mi o kanunlarda ve yabancılar hukukunda anlatılan konular feğil mi onlara çalışsak yeter mi
-
Arkadaşlar il göç uzman yardımcısı sahada oluyor mu. Hiç bilgim yok. Bayan olunca bi tereddütle baktım ama bilgisi olan varmı . ne yapıyorlar netten bakıyorum ama çalışan arkadaşlar daha iyi bilir
-
@plansız 6458 değişti biraz bakacaklar dikkat etmelerini tavsiye ediyorum
-
@İbbfli19 Bu sorular temel Kanun olan 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu'ndan hazırlanmıştır.
Sınavın mevzuat kısmına nasıl çalışacağınıza dair profilimden önceki iletilerime bakabilirsiniz dostum, ddetaylı olarak paylaşmıştım
-
@plansız hocam mülakat için Cenevre okunmalı mıdır siZce
-
@errayn Evet ben de henüz bakamamıştım vakit bulup, bugün çıktısını aldım, çalışayım önemli hususlar varsa değişen sizlere yazarım
-
@Marsiyal bu notlarda kamu yönetiminde Türk siyasal hayatını da almış ilanda kamu yönetimiyle alakalı sadece yönetim bilimi ve siyaset bilimi var Türk siyasal hayatı var mı yok mu şimdi
-
@plansız vakit olursa yine elimizden geldiğince yazarız hocam teşekkür ederim bilgilendirme ve yardımlarınız için
-
@plansız teşekkür ederiz bende alan bakıp sakin kafayla son 25 gün kamu mevzuat bakacağım bakalım
-
@İbbfli19 hocam çıkmış sorulara bakın isterseniz yönetim biliminden siyaset biliminden uluslararası ilişkilerden sorular vardı geçen yıl siyasal hayattan yoktu diye hatırlıyorum
-
@Willsmithh Dostum geçen de yazacaktım aslında çok müdahale etmek istemedim çalışmalarınıza ama ben şimdiye kadar mülakatta 6458 dışında mevzuattan soru geldiğini duymadım. Eğer varsa bunun dışında karşılaşan arkadaşlarımız, yazsınlar kafamızda netleşsin.
-
@plansız teşekkürler kıymetli hocam göç konusunda paylaşımlarınız için varolun
-
Hocalarim sizce kurum sinacina nasıl çalışayım 10 Ocak a kadar alan+mevzuat sonra da diğer kısımlar ile mevzuat mı
Ulus mezunuyym -
@Willsmithh hocam maşallah her sınava giriyorsun
-
@adanali01 kıymetli hocam girmeye çalışıyorum girmek de yetmiyor malesef girdiklerimden çoğu başarısız gibi görünüyor şimdilik
-
@Willsmithh vala sen hakediyorsun ing herşey var Insallh girersiniz