İl Göç Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
@gizem33 fulle yakın yapman gerekiyor alan+mevzuattan
-
@gizem33 muhtelif kısım için başlıkta paylaşılan notlar var
-
Çok teşekkür ederim.
-
arkadaslar ceza hukukuna (genel hukümler) demisler. ceza muhakeme kanunu da dahil mi
-
@asıl07 Cmk dahil değil
-
@mehmet122 kac net yapmak gerekiyo sınavdan
-
@Aslan-Reyiz mail alma şansım var mı sizden bunu . çünkü 173 den sonra baya boş sayfa anlamadım.
-
@suignris Dostlar,2019 yılında yapılan sınavın iktisat kısmı sırf tanımlardan oluşuyordu neredeyse.Bana kolay gibi geldi.
Zor dediğiniz neresiydi? -
Makro kitapevi il göç ile ilgili kitap çıkarmış bilgisi olan var mı ?nasıl sizce
-
@simgesimge kitap bilgisi için düştükleri bu not biraz tereddüt ettirdi açıkçası;
"Güncel mevzuatlara yer verilmiş olup
KPSS kurslarında çalışan hocalardan destek alınarak hazırlanmıştır.
Hocaların kendisinin hazırladığı not olmayıp, internet ortamında dağınık olarak dolaşan notların, yayımlanan akademik makalelerin ve açıköğretim kaynaklarının özetlerinden derleme yapılmıştır." -
@miyopkeynes hayırlı işler :))
-
@simgesimge hem soru hem konusu varmış.Kutluay hocada cıkarmış.Gerçekten ilgöçe çalısmak beni zorluyor.Hiç bilmediğim dersler var.
-
@gazot Kamu yönetimi 2011 çıkmış sorularında 2005 kabul etmiş hocam. Şıklarda 1987 de var
-
@atabey27 maliye kısmında zorlandım hocam bana da zor gelmiş olabilir uzun zamandır alan derslerine bakmiyordum
-
İl/Merkez Göç 1169 Kamu ve 1018 Uluslararası soru
https://dosya.co/0dscsdfwi2k9/İl_göç_1169_Kamu_ve_1018_Uluslararası_soru.pdf.html
-
@guyvomen hocam biraz araştırdım sanırım 1987 doğru olan
-
@gazot Bende baktım biraz 1987 ağırlıklı bilgiler buldum. Fakat ösym'nin çıkmış sorusunda şıklarda 1987 olmasına rağmen doğru cevap olarak 2005 kabul ettiğini de söylemeden geçemedim. Taktir sizin tabi ki hocam
-
arkadaşlar bu tarz tek bir sınava yönelik alel acele çıkan kitaplar bence özellikle çalışma hevesinde olan arkadaşların içindeki heycanı istismar etmek için çıkarılan kitaplardır. Bir insan kitap yazarken verdiği bilginin farklılığı özgünlüğü yaratacağı farkları olmalı ki kitap çıkarmalı ben bu il göç ile yayınların tamamını kısa yoldan 3-5 para kazanmak olarak görüyorum.kitap içeriklerine bakarsanız da bunu farkedersiniz. Ben geçen sınavı düşük bir puanla da olsa kazandım çok şükür şunu söyleyebilirim ;
1.Mevzuat kısmı zaten kanun çıktı alıp çalışın en çok 6458 ile uluslarası iş gücü kanunundan geliyor.Bunları iyi çalışmak size 15 civarı bir doğru yaptırır gerisi size kalmış hedefniz 20 de 20 ise tüm yabancılar ile ilgili anayasa ve kanun hükümlerini çalışabilirsiniz.
2.Forumda Muhtelif diye adlandırılan kısım ; Arkadaşlar burda 6-7 soru genel kültür kıvamında kulak aşinalığı ile yapılacak sorular diğer kalan sorularda bu derslerin üniversitede vize sınavlarındaki sorular gibi genel hatlarıyla soruldu. Burda sayfada paylaşılan notlar inanın fazla bile taratarak seçerek güzel bir 200-300 sayfa okuma yapabilirseniz muhtemelen 13-14 bandını görebilirsiniz.
3.Kısa vadeli ve gerçekçi çalışın arkadaşlar ; Misal veriyorum siyaset bilimi ( kendi lisans bölümüm ) çok geniştir.Sayfalarca çalışıp soru yakalayamayabilirsiniz. Fakat Uluslarası ikililiker teorisi çok dar bir konudur.İnsan hakları keza öyle , yönetim bilimi de aynı şekilde. Diğer sınavların çıkmış sorularına bakarsanız %70 oranında aynı konular etrafında dönüyor.Çıkabilecek ve en yüksek yüzdeyle yapabileceğiniz konusu dar olan dersleri halletmeye çalışın.
Ben dediğim gibi sınavı düşük bir puanla kazandım 10 gün kadar çalışabildim benim tavsiyelerim bunlar haddim olmayarak. Kitap konusunda fikirlerimde bunlar herkesin fikrine saygı duyarım iyi çalışmalar . -
Arkadaşlar kaynak konusunda akfonkitap.com adresinde il göç uzman yardımcılığı ders notları şeklinde 2 ciltlik not var bu kaynak hakkında bilgisi olan varmı?
-
@asıl07 200 kişilik alım için 70 kurum sınavı yapan mülakatta olur diye düşünüyorum.