İl Göç Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
@IS-LM, içinde söyledi: İl Göç Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
İl göç A grubu sorular: https://www.dosyaupload.com/b9mf
Cevap Anahtarı :https://www.dosyaupload.com/b9mgisteyen arkadaşlar için tekrardan ..
-
@varol Bence de zor
-
Sınır dışı etme: Yabancı; menşe ülkesine, transit gideceği ülkeye ya da üçüncü bir ülkeye sınır dışı edilebilir. Sınır dışı etme kararı Genel Müdürlüğün talimatı üzerine veya resen valiliklerce alınır. Sınır dışı etme kararına karşı, kararın tebliğinden itibaren yedi gün içinde İDARE MAHKEMESİne başvurulabilir. Başvurular on beş gün içinde sonuçlandırılır. Mahkemenin bu konuda verdiği karar kesindir.
Hakkında sınır dışı etme kararı alınanlardan Kanunda sayılan riskli grup içerisinde olmayanlara Türkiye’yi terke davet için 15-30 gün arasında süre tanınır. Süre tanınanlara Çıkış İzin Belgesi verilir. Sınır dışı etme kararı için değerlendirme süresi kırk sekiz saati geçemez.
Hakkında sınır dışı etme kararı alınanlardan Kanunda sayılan riskli grupta bulunanlar için valilik tarafından idari gözetim kararı alınır ya da Aralık ayında yeni gelen düzenlemeye göre idari gözetime alternatif yükümlülükler getirilir.Hakkında idari gözetim kararı alınan yabancılar yakalamayı yapan kolluk birimince kırk sekiz saat içinde geri gönderme merkezine götürülürler. Geri gönderme merkezlerindeki idari gözetim süresi altı ayı geçemez, gerekmesi halinde en fazla altı ay daha uzatılabilir.
İdari gözetimin devamında zaruret olup olmadığı valilik tarafından her ay düzenli olarak değerlendirilir. Gerek görüldüğünde bu süre beklenilmez, devamında zaruret yoksa idari gözetim sonlandırılır. Aralık ayında yeni getirilen düzenlemeye göre idari gözetimi kaldırılan yabancılara alternatif yükümlülükler getirilebilir.İdari gözetim kararına karşı, SULH CEZA HAKİMİne başvurulabilir. Sulh ceza hakimi incelemeyi beş gün içinde sonuçlandırır. Sulh ceza hakiminin kararı kesindir. İdari gözetim şartlarının ortadan kalktığı veya değiştiği iddiasıyla yeniden sulh ceza hakimine başvurmak mümkündür.
Yabancıya uygulanan idari gözetime alternatif yükümlülüklerin süresi yirmi dört ayı geçemez. Hakkında sınır dışı etme kararı olup idari gözetim altına alınamayan yabancılara 57/A’daki alternatif yükümlülüklerden getirilmesi zorunludur.
İdari gözetime alınan yabancılar Geri Gönderme Merkezlerinde(GGM) tutulurlar. GGM’de kalan yabancılar sınır dışı edilirken kolluk birimi tarafından sınır kapılarına götürülür. GGM’ye sevk edilmesine gerek kalmadan sınır dışı edilecek yabancılar, Genel Müdürlük taşra teşkilatının koordinesinde kolluk birimlerince sınır kapılarına götürülür.
Gönüllü geri dönüş: Hakkında sınır dışı etme kararı alınmış ve menşe ülkesine gönüllü olarak geri dönmek isteyen düzensiz göçmenlerden Genel Müdürlüğün uygun gördüğü kişilere ayni veya nakdi destek sağlanabilir.
-
@varol zor hocam sizlik değil detay yerine ince çalışmaya bakın
-
@IS-LM yine de çok teşekkür ederim fakat bunun gibi daha önce yapılan sınav sorularını istemiştim elimde derleme sorular var aslında eski yılların ama bu şekilde şıklarıyla ve soru metninin tam olduğu yok. Sanırım kimsede yok
-
@plansız hocam bu yabancılara orta öğretim kurumu açmayı bakanlık veriyor demi
-
@adanali01 cumhurbaskani izni ile diye biliyorum
-
@bebekendüstri Ama sınavda çıkmıştı cumhurbaşkanı izni yanlis demişti kanunu da okuduğumda valinin izni bakanlık acar diyor anlamadım
-
@adanali01 @bebekendüstri Normal orta öğretim kurumu açma izni Milli Eğitim Bakanlığınca veriliyor ve bildiğim kadarıyla buna Türk vatandaşları da gidebiliyor ancak sadece yabancıların okuyabileceği milletlerarası özel okul açma iznini Cumhurbaşkanı veriyor. Soruda Türk vatandaşlarının devam edebileceği orta öğretim kurumu dediği için Cumhurbaşkanı olmuyor.
-
@plansız sagolun hocam
-
@plansız Bu tür bilgiler hangi kanun kapsamında
-
Halkbank gişe de para yatırmada ALICI kısmına: ''yıldırım beyazıt üni döner sermaye işlet '' diye yazıldı.Sıkıntı olur mu?
-
Arkadaşlar panik oldum önceki yazılarda varsa sorumu mazur görün lütfen. Parayı bugün ziraat bankasından EFT yapmak suretiyle yatırdım ancak alıcı kısmına isim çok uzun geldi. Yıldırım Beyazıt üniversitesi vs vs değil de Ankara merkez şube yazabildim. Mobilden yatırdığımdan böyle oldu galiba. Açıklamalar kısmına bilgilerimi de doldurdum. Ancak panik yaptım. Hesaba para geçti mi diye üniversiteden teyit almaya çalışıyorum ama telefon düşmüyor. E-mail attım ama panikledim. Aynı sıkıntıyı yaşayan oldu mu? Bir de ilandakinden farklı bir numara elinde olan var mı?
-
@mbguy arkadaşlar maile cevap geldi o alıcı bilgilerini tam yazamadığım için para yatırma gerçekleşmemiş sizler de kontrol edin.
-
@hayırlısı035 öyle olması gerekiyor zaten
-
@tozkok Orta öğretim kurumları kanunuydu yanlış hatırlamıyorsam dostum, aslında ilandaki yabancılar hukuku başlığı altında değerlendiriliyor.
-
@plansız yabancılar hukuku baya kapsamlı napcaz bilmiyorum
-
Parayı yatırdık da teyit nasıl edicez arkadaşlar . Email yada telefon numarası varmi kurumun ?
-
@tozkok Hepsine hakim olmak imkansız zaten dostum, biliyosunuz hepsi de çıkmıyor, biraz şans 6458 harici hangi sürpriz kanundan gelirse sorular
-
@mbguy Hocam nasıl bir mail yazdınız?