İl Göç Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
@errayn Sağ olun hocam hallettim bugün dediğiniz gibi.
-
@hustundag Merhabalar, beşinci kısmın ilk beş bölümü yani teşkilata ve personele ilişkin bölümler mülga altıncı bölüm diye devam ediyor. Bu mülga bölümler daha sonra CBK ile düzenlendi.
-
@aroma hocam mevzuat dışında olan konular için demiştim aslında
-
@plansız çok teşekkürler
-
@plansız, içinde söyledi: İl Göç Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
Uluslararası koruma nedir: Uluslararası koruma 3 çeşittir; mülteci, şartlı mülteci ve ikincil koruma.
Şuraya ufak bir açıklama gerekebilir: 6458 sayılı Kanunun üçüncü kısmı Uluslararası Koruma'ya ayrılmıştır. Bu kısmın birinci bölümünde başlık uluslararası koruma çeşitleridir ve bu koruma statülerini 3 tane olarak sayar. Sonraki maddelerde bu statülerin sona ermesi, iptali vs. sayıldıktan sonra dördüncü bölümde Geçici Koruma statüsünden bahsedilir. Yani Kanundaki konumlanışı bakımından Geçici Koruma, Kısım olarak Uluslararası Koruma başlığı altında ancak ayrı bir bölümde ele alınmış. Bunun gerekçesi belki şu olabilir, geçici korumanın uygulanışı, kapsamı vs. ülkelerde değişiklik gösteriyor. O sebeple bunu bir uluslararası koruma biçimi olarak görüyoruz ancak prosedürü diğer koruma biçimlerinden farklı; kazanılması, kaybedilmesi gibi. Dolayısıyla daha sonra değinmeyi düşünmekle birlikte şimdilik şunu söylemekte yarar var: Geçici Koruma, acil ve geçici koruma bulmak amacıyla kitlesel olarak sınırlarımıza gelen ve sınırlarımızı geçen yabancılara uygulanır ve halihazırda ülkemizde bulunan Suriyelilerin koruma statüsü Geçici Korumadır. Bunun kendi yönetmeliği vardır. Özel bir koruma biçimidir.
-
Maliyeden vergi ve tvs dışındaki tüm konular çıkacak diye biliyorum doğru mudur acaba arkadaşlar?
-
@glsnklyc evet öyle
-
Uluslararası hukuk notları var mı acaba arkadaşlar
-
@swezy geçmiş konuşmalarda paylaşıldı
-
30 kasımda yapılan sınavın cevap anahtarı na nasıl ulaşabilirim
-
-
@miyopkeynes teşekkürler
-
arkadaşlar uluslararası ilişkiler teorilerinden liberalizm/neoliberalizm ile realizm/neorealizm'den başka diğer teorilerden sorular gelmiş mi ?
-
Arkadaşlar yönetim bilimiyle ilgili eser düşünür kısa bir not vardı elinde olan atabilir mi?
-
Abilerim ablalarım merhabalar
Ben Mülkiye maliyede 2.sınıfta okuyan bir kardeşinizim. Öncelikle çok endişeliyim.gelecek kaygım inanılmaz fazla.Özel sektör kan ağlıyor.kpss bakıyorum doğru düzgün alım yok.sizce bölümü bırakmalımıyım.boşa mı çırpınıyorum.özel sektörde mülkiyenin hiç mi ağırlığı yok. -
@karabahtlı yazdım hocam guy sayfasına
-
-
@miyopkeynes teşekkürler hocam
-
Türk vatandaşlığını kaybetmiş olanlardan sorumlu muyuz?
-
@roses çekilme yoluyla kaybedenler icin Mavi Kart var o kısımdan sorumluyuz