İl Göç Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
Ücreti yatırdık. Dekontu aldık. Başka bisiy yok herhalde Sinav giriş belgelerini bekleyecez
-
@İbbfli19 cmk öncesi son konular genel hükümlerden yani sorumluyuz hocam son sınavda sanrim çıkmıştı bi soru .
-
@yunkyy o 99 u ben ödeme tutarı sanıp görevliye sordum yanlış yazmışsınız tutarı diye :)) o da ödeme türü o sizi ilgilendiren bir durum değil dedi herkeste aynı yani o kısım
-
arkadaşlar sınavdan ne kadar süre sonra sonuçlar açıklanıyor bilginiz var mı acaba ?
-
@ozge91 gecen sefer bir hafta itiraz sureci oldu bir hafta degerlendirildi itirazlar sonrada aciklandi
-
@whshw teşekkür ederim
-
Arkadaşlar kentleşme politikasından sorumlu muyuz? Konu başlıklarında yok ama bi ihtimal siyaset bilimi icerisinde gelme ihtimali var mı?
-
@MartinLuther nerden soru geleceğini kestiremiyoruz o kısımdan çok fazla düşünmeye gerek yok vakti olan her şeye baksin.şunu iyi bilin alandan ne kadar iyi yaparsanız o kadar avantajlı olursunuz.diger kisimlardan minimum 20 doğru geliyor zaten.ona gore bakın alana.
-
Selamlar iyi çalışmalar. Harçlar kanunu çıkardım çalışıyorum da arkadaş bu yoktu dedi. Kafama takıldı. Bir sorayım dedim.
-
-
Nereden kaç soru geleceğini kestirmek bile zor en son hukuk 15 soru kamu-siyaset-ua ilişkiler toplam 25 soru gelmiş
Bence son kısmı iyi sallayan kazanır:) -
@GelirUzmYard hocam hukuk da 3 tane insan hakları hukuku 3 tane de uluslararası hukuk geldi onlar ilan metninde yazıyor zaten hukuka dahil
-
Arkadaslar soru dagilimlarini bilemeyiz gecen sefer insan haklari sorusu coktu mesela bu sefer belki hic sormazlar. Kamusu iyi olmayanlar mevzuattan ve alandan cok soru kacirmamaya baksin ve kamu kısmını dusunerek cevaplasin bodoslama sorulari sallamasin. Ki 80 soruluk alani iyi yapan uc bes kamu sorusuyla mulaka kalir zaten
-
Zaman daraldıkça il göç konularını teker teker elemeye başladım.. Bu olmasa da olur. şu? o da olmasın canım hala bir sürü soru var.. Böyle böyle sadece alan sorularına doğru evrilmeye başladım.. Hayırlısı olsun
-
Arkadaşlar herkese iyi günler. Acaba elinde 4t ilgoc sınavı için çıkardığı kitabın sonunda olan testler var mı ?
-
@redcrossbjk hocam etmeyin o yanlışa meyletmeyin mevzuatı halledersiniz daha koca 3 hafta var galiba
-
@aroma sınav 8 şubat her türlü yetisir aslında sadece istek yok
-
@zenginmemur haklısınız hocam ama biraz daha gayret etmek lazım
-
Uluslararası koruma nedir: Uluslararası koruma 3 çeşittir; mülteci, şartlı mülteci ve ikincil koruma. Mülteci ve şartlı mülteci arasındaki fark; mültecinin Avrupa ülkelerinden gelen yabancılara verilen statü olması, şartlı mültecinin ise Avrupa ülkeleri dışından gelen yabancılara verilen statü olmasıdır. Bu statüler için aranan sebepler aynıdır. Bu bir coğrafi kısıttır. Türkiye, 1951 tarihli Mültecilerin Hukuki Durumuna İlişkin Cenevre Sözleşmesini "coğrafi kısıt" ile kabul etmiştir. Yani Avrupadan gelenlere "mülteci" derken Avrupa dışından gelenlere "şartlı mülteci" demiştir. Burada Avrupa ülkelerinden kasıt, Avrupa Konseyi üyesi ülkeler ile Cumhurbaşkanınca belirlenecek diğer ülkelerdir. Avrupa ülkeleri dışından ülkemize gelen yabancılar çoğunlukla Avrupa’ya geçiş amacıyla ülkemizi kullanmak istediklerinden, böyle bir statü geliştirilmiş ve üçüncü ülkeye yerleştirilinceye kadar bu yabancılara “şartlı mülteci” denilmesi uygun görülmüş.
Üçüncü ülkeye yerleştirme ya da yeniden yerleştirme Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) (BMMYK) nın Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ile yürüttüğü bir süreçtir. Bu süreçte Uluslararası Göç Örgütü (IOM) de rol alabilir. Ancak bu şekilde yeniden yerleştirilen mülteci/şartlı mülteci sayısı çok kısıtlıdır. Ülkelerin bu konuda sağladığı kontenjanlar oldukça azdır. Sığındığı ülkede risk altında bulunan ya da ailesi, akrabalarıyla vs. başka ülkede yaşaması daha uygun olan gibi gerekli şartları taşıyan ve menşe ülkesine de dönemeyen yabancılar yeniden yerleştirme kapsamında değerlendirilir.
İkincil koruma ise mülteci ve şartlı mülteci sayılamayan ancak Kanundaki şartları taşıyan kişilere tanınan statüdür. Bununla birlikte Kanunda sayılan gerekçeler mevcut ise yabancılar tüm bu uluslararası koruma statülerinin haricinde bırakılabilir.
Uluslararası koruma başvuruları valiliklere bizzat yapılır. Uluslararası koruma başvurusunda bulunan refakatsiz çocukların işlemlerinde çocuğun yüksek yararı gözetilir.18 yaşından küçükler Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı il müdürlüklerine teslim edilir. Özel ihtiyaç sahiplerine Kanundaki işlemler için öncelik tanınır. Kimdir özel ihtiyaç sahipleri; işkence, cinsel saldırı ya da diğer ciddi psikolojik, bedensel ya da cinsel şiddete maruz kalan kişiler.
Uluslararası koruma başvuru sahipleri sadece Kanunda yazan gerekçelerle idari gözetim altına alınabilir. İdari gözetim süreleri otuz günü geçemez. İdari gözetim altına alınanların işlemleri en kısa sürede sonuçlandırılır. İdari gözetime karşı yargı yolu burada da geçerlidir.
-
Merhaba arkadaşlar , 6458 sayılı yabancılar ve uluslararası kanunda beşinci kısım mülga MI edildi ? Emin olamadım da bilen var mı ?