İl Göç Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
Bu sınavda yanlış doğruyu götürüyor mu ? Daha önce giren arkadaşlar cevaplarsanız sevinirim. İlanda araştırdım göremedim gözümden kaçtı veya. İyi forumlar.
-
@Quesnay goturmuyor hocam
-
@70kuralliii çok teşekkür ederim.
-
Arkadaşlar yönetim bilimindeki yazarlar eserler ve z teorisi gibi teoriler hakkında kısa güzel notu olan var mı acaba?
-
Sınavda 4 katı kadar aday mülakata kalması kesin mi yoksa 70 sınırı mı var?
-
@zenginmemur ilk önce 70 sınırını geçmen sonra ilk 800 e girmen lazım
-
-
@supernatural ilk sayfada paylaşılan notların içindeki yönetim bilimleri kısmı gayet güzel hocam.30 sayfalık bi not.Bakmadıysanız ona bakabilirsiniz
-
@yunkyy 70i gécen olmaz ise 800 kisi mülakata cağrılmayabilir.
-
Uluslararasi hukuk ne sıkıcı ya iyy nefret geldi bana amma konu var bu ilgocte
-
Katılıyorum mevzuat az da olsa zevkli ama ua ve kamu yön. dersleri hiç zevkli değil bir kumar yapacaz sınavla ilgili bakalım Kurum kaçla kapatıyor ortalama bilen var mı ?
-
@Quesnay 45 kişilik alımda 71,2 ile kapatmış
-
@Quesnay hocam bence bu sınav 70 alanın mülakatı görecek bir sınav olacağına inanıyorum . Sınav bilgi + genel kültür resmen . Konu alanı geniş ama sansın yaver giderse yapılacak bir sınav .
-
Benim korktuğum yer Maliye en çok burası tırstırıyor beni
-
@primocarnera iyi akşamlar rahatsız ettim yazışmaları okudm ve içime kurt düşen bi durum oldu yazmak istedim.açıklama kısmına adımı ve sınav adını yazdırdım ama T.C. kısmı nı özellikle söylememe ragmen gişede ki bayan zaten yukarda yazıyor sorun olmaz diye yazmadı ikinciye donup tekrar eklemesini istedim yine sorun olmaz dedi.ama şimdi grupta yazışmaları okudum para yatırıp sınava çağrılmama durumları olmuş önceki yıllarda böyle bi durum beni korkutur.sorun teşkil eder mi T.C. kısmını yazmamak açıklama kısmına acaba
-
Yetiştirebilirsem yarın başlıyorum alan dışındaki konulara
-
@zenginmemur, içinde söyledi: İl Göç Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
Yetiştirebilirsem yarın başlıyorum alan dışındaki konulara
bende bugün başladım üstad. 6458 sayılı kanunu ezberlemek çok avantaj yaratır.
-
Sinavi osym yapmiyor kalem silgiyi sinava biz mi getirecez yoksa onlar mi verecek osym gibi bir de para bankadan sorumlu muyuz???
-
@numersclauses Kalem silgi vs. vermiyorlar para-banka da sormuyorlar
-
Uluslararası koruma başvuru sahibi kimlik belgesi:
Yabancı kimlik numarasını içerir,
Kimlik belgesinin şekli ve içeriği Genel Müdürlükçe belirlenir,
Kimlik belgesi, hiçbir harca tabi olmayıp ikamet izni yerine geçer,
Kimlik belgesinin geçerlilik süresi ile uzatılmasına ilişkin usul ve esaslar Bakanlıkça düzenlenir.Uluslararası koruma başvuruları, kayıt tarihinden itibaren en geç altı ay içinde Genel Müdürlükçe sonuçlandırılır. Kararın bu süre içerisinde verilememesi hâlinde başvuru sahibi bilgilendirilir. Genel Müdürlük bu yetkilerini valiliklere devredebilir.
6458 sayılı Kanunun 79 uncu maddesinin birinci fıkrasında sayılan nedenlerle yabancıların uluslararası koruma başvuruları hızlandırılmış değerlendirmeye tabi tutulur. Başvurusu hızlandırılmış olarak değerlendirilen başvuru sahibiyle, başvuru tarihinden itibaren en geç üç gün içinde mülakat yapılır. Başvuru, mülakattan sonra en geç beş gün içinde sonuçlandırılır. Refakatsiz çocukların başvuruları hızlandırılmış olarak değerlendirilemez.
Uluslararası koruma statüsü sahibi kimlik belgesi:
Mülteci , şartlı mülteci ve ikincil koruma statüsü verilenlere yabancı kimlik numarasını içeren kimlik belgesi düzenlenir. Bu belgeler hiçbir harca tabi olmayıp ikamet izni yerine geçer. Kimlik belgelerinin şekil, içerik, geçerlilik süresi ile uzatılmasına ilişkin usul ve esaslar Bakanlıkça düzenlenir.Mültecilere, valiliklerce 1951 tarihli Mültecilerin Hukuki Durumuna Dair Sözleşme’de belirtilen seyahat belgesi düzenlenir, şartlı mülteci ve ikincil koruma statüsü sahiplerinin seyahat belgesi talepleri ise Pasaport Kanunu 18 inci madde (yabancılara mahsus damgalı pasaport) çerçevesinde değerlendirilir.
Haklar ve yükümlülükler bakımından;
Uluslararası koruma statüsü sahibi kişiler, karşılıklılık şartından muaftır.
Başvuru sahibi veya uluslararası koruma statüsü sahibi kişi ve aile üyeleri, ilköğretim ve ortaöğretim hizmetlerinden faydalanır.
Başvuru sahibi veya uluslararası koruma statüsü sahibi kişilerden;
Herhangi bir sağlık güvencesi olmayan ve ödeme gücü bulunmayanlar uluslararası koruma başvuru kaydından itibaren bir yıl süre ile 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu hükümlerine tabidir. Özel ihtiyaç sahipleri ve Bakanlıkça sigorta kaydının devamı uygun görülenler için bir yıl süre sınırı aranmaz. Genel sağlık sigortasından faydalanacak kişilerin primlerinin ödenmesi için Genel Müdürlük bütçesine ödenek konulur.İş piyasasına erişimle ilgili olarak;
a) Başvuru sahibi veya şartlı mülteci, uluslararası koruma başvurusu tarihinden altı ay sonra çalışma izni almak için başvurabilir.
b) Mülteci veya ikincil koruma statüsü sahibi, statü almasından itibaren bağımlı veya bağımsız olarak çalışabilir. Yabancıların çalışamayacağı iş ve mesleklere ilişkin diğer mevzuatta yer alan hükümler saklıdır. Mülteci veya ikincil koruma statüsü sahibi kişiye verilecek kimlik belgesi, çalışma izni yerine de geçer ve bu durum kimlik belgesine yazılır.Başvuru sahibi veya uluslararası koruma statüsü sahibi kişi,
Çalışma durumuna ait güncel bilgileri otuz gün içinde bildirmekle,
Gelirlerini, taşınır ve taşınmazlarını otuz gün içinde bildirmekle,
Adres, kimlik ve medeni hâl değişikliklerini yirmi iş günü içinde bildirmekle, yükümlüdür.