İl Göç Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
Arkadaşlar herkese kolay gelsin. Bazı özel sebeplerden dolayı çalışmaya ancak bugün başlayabildim,sınava kadar sıkı bir tempo ile çalışsam halledebilir miyim? İktisat,maliye,medeni,borçlar,ceza,anayasa ve idare kısmından eksiğim yok,hızlı bir tekrarın yeterli olacağını düşünüyorum bu kısımdan. Diğer kısımları halledebilir miyim?
-
@Fth-00 merhabalar. Tabiki de halledebilirsiniz çok rahat. Zaten Göç kanunları ve Uluslararası İlişkiler ve Kamu yönetiminin dersleri kalmış. Tavsiyem Kamu ve uluslarda çok ayrıntıya boğulmadan küçük notlar alarak çalışabilirsiniz sınava kadar. Göç kanunlarını son günler çalışmak bence avantaj en azından çok unutmazsınız. Siyasi Tarih- Türk Dış Politikasında biraz temeliniz varsa çok rahat yaparsınız. Hiç bir şey için geç değil.
-
@gfdsgsda içimi rahatlattınız çok teşekkürler,tavsiyelerinizi dikkate alacağım,kolay gelsin hocam
-
@Fth-00 sadece 6458 i ankaraya giderken otobüste okuyup öyle girmiştim sınava 1 doğruyla kaçmıştı mülakat çok rahat hallolur yani.
-
@Marsiyal hocam helal olsun size İçim çok rahatladı çok sağolun
-
İyi geceler arkadaşlar, borçlar hukukunda genel hükümler nedir kpss A mufradatindaki borçların tamamı mi? Çünkü bir kitapta tamamına genel hükümler demiş fakat göç çıkmış son sınavına baktım sadece giriş kısmından sormuş. Aydınlatırsanız sevinirim.
-
İlanda kamu yönetimi konularından Türk siyasal hayatı yazmıyor ama notlarda var o konu çıkıyor mu çıkmıyor mu ilanda yok da?
-
@İbbfli19 İlanda Türk Siyasal Hayatı yazmıyor ama Siyasi Tarih ve Türk Dış Politikası yazıyor. Dolayısıyla ona da çalışmanızı tavsiye ederim.
-
Sınav yerleri belli oldu mu ?
-
@brkytn genel hükümler tamamıdır hocam
-
@sad38guy 31 Ocak
-
Arkadaşlar herkese kolay gelsin. şu an hamdolsun bir işim var ama yıllardır kazanıp iyi bir kuruma gitmeye çabaladım. hizmetli olarak çalışıyorum. bu işe hemen başka bir kurumu kazanıp gidebileceğimi düşünerek başlamıştım. boş duramazdım, işsizliğe olan tavrım değildi bu göreve başlamam. şartlar zorlamıştı bunu. dört sene oldu kah elendik kah kazanamadık nasip olmadı bir türlü. ama şimdi bu ilanı ilk gördüğümde o kadar mutlu olmuştum ki bir umut oldu. ama şimdi, tam hazırlanırım dediğim vakit kurumdan izin alamadım üstüne mesaiye kalmamız isteniyor. sanki ellerimin arasından bu ilan da kayıp gidiyor. bir seyler tavsiye edin bana. alan bilgim var biraz biraz kamu ve uluslar çalışmaya başladım. bazı konuları gözden çıkarmam lazım bakmaya zamanım yok gibi. nasıl çalışmalıyım?
-
@scofieldmustafa çok teşekkürler hocam. Ceza için de bu geçerli o zaman?
-
@özmerlin_06 hocam çok ehil değilim ilk girdiğim kurum sınavı malesef fakat sınavın yüzde 20si yabancılar hukuku, 6458, 4 sayılı CB karanamesinden yüzde 60 ı alan yüzde 20 si de insan hakları ua ilişkiler siyasi tarih Türk dış pol yönetim bilimi siyaset bilimind n çıkıyor bana başta ilk yüzde 20lik kısmı (son yüzde 20liktense daha mantıklı geldi) benim de çalışabilecegim zamanım çok az henüz alan konularını tamamlamadim kendimce yetişemem diye çalışmıyorum ama net değil mesela borçlar hukuku 2 soru mesela üstünde durmuyorum gibi.
-
@brkytn sağolasın ilgin için. yazdıklarını dikkate alacağım..
-
@Marsiyal çalışmadan girdim 90 aldim bide bu yazdiginiz son gun calistim cok kolaydi mevzusunu anlamiyorum. Abi bu kadar zekiseniz niye hala atanamadiniz.
-
@metin2500 arkadaşa yardımcı olma motive etme amaçlı yazdım bi önceki başlıktaki yazdıklarımı incelersen doğru mu yanlış mı olduğunuda görürsün. Bu arada herşey iyi puan almak zeki olmakla olmuyor bunu herkes bilir referansa bakar bu işler büyük üstad canını sıktıysak kusura bakma.
-
@Marsiyal canimin sklmasıyla alakasi yok biraz daha realist şeyler soyleseniz daha iyi bunlara gerek yok yani.
-
@metin2500 seni bağlayan bişey yok arkadaşa söyledim sana değil
-
@Marsiyal burasi genel bi alan kişisel bi durum olamaz zaten.neyse kolay gelsin