Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı 2020
-
@Keynesinho hazine kontrolörleri de mi orada bilginiz var mı
-
@voice olur mu hocam ekonometri önemli devlet için ben kimseye şunu almadı bunu almadı demem lakin ilk kamu olmalı daha sonra diğer bölümler gelmeliydi ona saçma diyorum yoksa mühendiste alabilir istatistikte
-
@lafz hocam genel baktığınızda haklısınız ama sistem olarak yanlışınız var ekonometriciyim kpss alan puanlarim 80 üstü ve yds puanim 70 üstü ama basvuramiyorum istedigi puan türü bizde yüzde 40 istatistik mezun olduktan sonra hukuk maliye ikt muh derken kimse istatistigi pek yapmiyo bilgi de kalmıyo...tüik 2 ay önce ayni puan türü yds 70 istedi ekonometriden 1 kisi bile cıkmadı basvuran ve yine aynı olacakk belli şu güzelim ilanda madem ki ekonometrici basvuracak bu kriterlere sahip kisi yok 10 kişi şu ilansizlikta az değil ondan en azindan diger arkadaslar girseydi bos alimla gececegine hangi bölüm olursa olsun bi ekonometri bölümü mezunu olarak söylüyorum..en güzeli yds ve kpss ortak puan türüyle bütün iibf yi cagirsin
-
@friedman94 kontrolörler denetim birimi ana hizmet birimlerinde çalışmıyor onlar yerleri de bostancıda. Akofiste ana hizmet birimleri var borçlanma genel müdürlüğü gibi.
-
Ekonometrcü olarak bunca yıl istatistik gordum kendı alanımda cok cok iyiken alanda kadro yada özelde is olmadıgı ıcın sistem benı hukuk muhasebe malıye gibi derslere calısmak zorund bıraktı.kendı ala 0 dan bu derslerş ogrendıkten sonra kendı alanım zamanla unutuldu . Sımdı dalga geçer gbi istatistikten alım yapılıyor. Ne denir ki.
-
@voice altına imzamı atıyorum
-
@silence hocam olması gereken zaten iktisatın bir alt dalı olan ekonometri bölümünü hem p14 hem p13 puanlarından çağırmak. Zira bölüm çift yönlü hem istatistik hem iktisat içeriyor. Ama zaten hiç bir yerde alınmayan ekonometrinin alınmasını sorgulamak yanlış bir şey. Yön eylem öğrenirsin, iktisatta öğrenirsin, istatistikte öğrenirsin ama hazine, merkez bankası gibi yerler alınca ekonometri ne alaka oluyor. Buralar benim girmem gereken yerler zaten. Guy için deseler anlarım ama hazine için ekonometri ne alaka demek kabul edilebilir değil.
-
@voice kamuya herhangi bir memurluk uzmanlık vs. alımında kamu yönetimi mezunlarını dışarıda bırakmak komik bir durum. bunu savunmak daha komik bir durum olsa gerek.
-
@lafz ekonometriciyseniz ilanlari takip ediyosaniz soyliyim size sistemi kac senedir kpss ve yds puanim var hazine almiyo ekonometrici haaa merkez bankasi aliyo evet ama son senelerde ihractan dolayi aldi sen mezunsan merkez bankasi odakli calisiyim dersen napcan dil caliscan bi de kpss p1 puanin olcak eee tutki ilan gelmedi diger kurumlarin hepsi ikt maliye huk muh istiyo kimse senin bolumune bakmiyo kusura bakma da bu ilansizlikta kimse de merkez bankasina odakli ilan beklemiyo bunlar disinda tüik arada sirada bir kisi ya aliyo ekonometrici ya almiyo belki faydali bi bölüm ama ya bolum bitirince herkes iibf olarak alinmali iş ilanlarinda yada bu bölüm komple kapatilmali kimse keyfine bölümü bitirmiyo heralde işe girmek icin haa yok ben her sene merkez bankasi ilani beklerim yds ve kpss p1 puaniyla dersen o da ayri....
-
83.4'e iktisat için gelirse İstanbul mu gelir Ankara mı acaba?
-
İlan hayırlı olsun. Öncelikle bölüm bazlı ayrima gidilmesi İİBF için bir handikap. Son zamanlarda ilanlar bu şekilde gelmeye başladı malum. Aday kamu mezunudur iktisatcidan daha iyi iktisat yapar. Maliye mezunudur isletmeciden daha sağlam işletme yapar. Dolayısı ile bu ayrım isi biraz bozuyor. Bu ilan eskinin hazine uzmanlığı diye düşünüyorum ondan dolayı 70 YDS şartı var. Muy kadrosu niyetine verilmemiştir umarım. Ki öyle verildiyse ilan maliyede artık merkez uzmanlikta YDS isteyecek anlamına gelir.
-
Ankara ve İstanbul uzman yardımcıları maaş vs hakları aynı mı bilen var mı acaba
-
@LioN, içinde söyledi: Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı 2020
Muy kadrosu niyetine verilmemiştir umarım
Burda ne demek istediniz acaba?
-
@LioN Malesef Hazine ve Maliye'nin bütünü için hocam ilan. Beklenen alımlar başlığında da dile getirmiştim. Hazine Uzmanlığı ve Maliye Uzmanlığı'nın kırması bu kadro artık. Hazine bölüm bazlı alırdı ve mühendis alımı da yapardı. Bu nedenle bu etki sirayet etmiş durumda yeni alıma. YDS koşulunu getiren de zaten yine Hazine etkisi. İstanbul alımları tamamen Hazine ile alakalı zaten. Ankara kadrolarının da bir kısmı Hazine birimlerinde bir kısmı Maliye birimlerinde görev yapacak.
-
Hepinize + oy vermeye geldim, bence de mühendisler gitsin, kamu ulus iktisat maliye ekonometri çeko istatistik ve (hadi tamam sen de gel madem ) işletme gelsin şu ilanlara. İibfliler dayanışma içinde olalım. Türkiye'nin bütün iibflileri birleşin! Kaybedecek zincirlerinizden başka neyiniz var?
-
@nicksiz başından beri okuyorum, mühendisliğe yada mühendislere direk yapılan ithamları ama anlam veremiyorum. Yani arkadaşlar bir değil iki değil bütün kurumlar mühendis uzman alıyor. Herkes bu istihdam şeklinde yanılıyor da, daha kamuya girmek için sırada bekleyen yeni mezunlar mı bu işi doğru biliyor? Yıllarını mesleklerine vermiş insanlara karşı biraz daha saygı diliyorum sizden. Güzel bir kurum, hayırlı olsun hepiniz için.
-
yds gecerlilik süresi kaç yıl acaba, hazine kontrolorlük için 2 yıl istemişti, eğer öyle olursa puanlar epey düşer die tahmin ediyorum.
-
@stamina gecerli belge demisler hocam. Yds 5 yıl gecerlidir.
-
Arkadaşlar öncelikle ilan hayırlı olsun tüm bekleyenler için. İlandan sonra aklıma takılan sorular oldu. Öncelikle bu ilan eski adıyla hazine müsateşarlığı uzman yardımcılığına denk bir kadromudur? İkincisi istanbul ve ankara ayrımı olması sevebiyle ve eski adıyla hazine müsteşarlığının bütün birinlerinin de istanbul’a taşınmaması sebebiyle mi bir miktar istanbul bir miktarda ankaraya tahsis edildi? Bir de biliyorsunuz ki hazine müsteşarlığı uzman yardımcısı alımında klasik sınav yapıyordu ancak bu ilanda sadece sözlü mülakat olması sebebiyle acaba farklı bir kadro için mi ilan söz konusu? Değerli üstadlarımız yorumlarını paylaşırsa çok mutlu oluruz @pareto_wilfredo @albertcamus @genclerbirlikli @Aslan-Reyiz
-
@johnnashh Hocam öncelikle bu kadro muy ve huy un birleşmesi ile oluşan bir kadro. Hmuy adı ile yeni hir merkez uzmanlık kadrosu. Hazine'nin bir çok ilan özelliğini aynen aldı bu sebeple. Bu kadro yeni bir kadro dediğim gibi ama eski iki kadronun birleşimi. Ayrıca bir huy ya da muy alımı olmayacak kısacası.
Özlük olarak hiçbir farkı yok diğer merkez uzmanlıklarından. İstanbul kadroları Hazine birimleri için. Anlara kadroları da kısmen Hazine, ağırlıllı Maliye birimleri için. Sanıyorum 50 + 50 gibi bir bölüşüm söz konusu genel toplamda.
İstanbul için de şartlar aynı. Merkez uzmanlık, 3600 ek gösterge. Maaş farkı yok.
Sözlü sınav olması kurumun takdiri. Yazılı da yapabilir sonraki alımlarda dilerse.