2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
-
@onuktekin, içinde söyledi: 2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
İnsanlara terörist diyenler kalıyor pıst diyenler uçuruluyor. #odaspreyineozgurluk
-
İnşallah ertelenmez ama bana ertelenecek gibi geliyor. Çünkü sonuçta acelesi olan, bu süreçten bıkan onlar değil biziz. Bir çok sınav ertelenmişken "e bizde erteleyek bari adettendir" diye erteleyeceklermiş gibime geliyor. Ama inşallah yanılıyordur.
-
Arkadaşlar tanıdıkta kalabiliyor muyuz acaba? Misafirliklere de sınırlama var genelgeyle .Kafam karıştı
-
@karamell hocam herkesin kapısına kolluk dikecek halleri yok evlerde düzenlenen toplu etkinlikler içindir muhtemelen. He komşusu ihbar eder eve polis gelir kimlik sorarsa orası başka. Ama yine her şeyde olduğu gibi bunda da sınav mazereti olduğu için ceza yazılmaz.
-
@scofieldmustafa Çok teşekkür ederim cevabınız için cidden bunu düşünmekten kafayı yedim dibini sıyırıyordum artık İnşallah sorunsuz atlatırız bu süreci
-
@xxx_88 ertelensin ertelenmesine ama son yılı olanların hakkı yenmese.
-
@abondance_55 son yılı olanların hakkı yenmez bence yenmemeli de. Nasıl olsa başvurular alınmış giriş belgeleri çıkartılmış. Böyle bir şey yapacakları düşünmüyorum. Ama dönüp bakanlığa baktığımız da maliye yazısı görünüyorsa her şey mümkün.
-
Merhaba dostlar.
- Dünkü gelişmeler ile başlamış ve bugünkü gelişmelerle devam eden sürece dair gözlemlerimi, duyumlarımı, rahatsızlıklarımı ve düşüncelerimi paylaşmak istiyorum.
Konumuz Hazine ve Maliye Bakanlığı 2020 sınavları ile diğer sınavların ertelenmesi. - Öncelikli olarak bugün gördüğüm şeyler beni çok üzdü ve çok düşündürdü. Konunun iki tarafı vardı. Sınavın ertelenmesini isteyen dostlarımız sağlık konusundan dem vururken, ertelenmemesini isteyen dostlarımız Bakanlığın alımları yalan etmesinden çekiniyorlar.
İkisi de haklı. - Bakanlığın ertelediği bir alımı nasıl hiç ettiğini hep birlikte 2018 yılında gördük. Ben de endişeliyim bu konudan. Ama diğer tarafta da sağlık gibi hassas bir konu söz konusu. Özellikle ailesinde yaşlısı/hastası olanlar fazlasıyla korkuyorlar durumdan.
- Ancak iki tarafın da birbirine karşı çıkarken takındıkları tavır beni çok rahatsız etti. Ertelensin-ciler ertelenmesin diyenleri sanki sınav sonucunda oluşacak bir bulaştan onlar sorumlu olacakmış da bir yakınlarına ya da kendi sağlıklarına sebep olacaklarmış gibi davranırken,
- Ertelenmesin-ciler karşılarındaki insanları yalan söylemekle, ertelemeyi zaman kazanmak için istemekle, işsizliği bilmemekle, sağlığı sadece bahane etmekle itham ettiler çoğunlukla.
Her iki tarafın da bunları çok daha ağır biçimde ifade ettiklerini gördüm her yerde. - Dostlar, siz ne söylerseniz söyleyin karar sizin birbirinizi kırdığınız, darmadağın ettiğiniz bu sözlere göre alınmayacak. Bakanlık, Sağlık Bakanlığı, diğer otoriteler ne karar verirse, o olacak.
Değdi mi sizce gün boyu kırdığınız kalplere, üzdüğünüz insanlara?..
Düşününüz. - Diğer yandan hepinizi empatiye davet ediyorum.
Kimse kimsenin işsizlikten dolayı yaşadığı sıkıntıları, belki ailevi, belki mali tazyikini, geleceği yönelik ilişkilerindeki bozuklukları vs. bilemez. - Hastalığı yaşamış ya da ailesine bulaşmış olanların, yakınlarını bu sebepten toprağa vermiş olanların, evinde bu hastalığın belki ölümüne sebep olacağı aile ferdi olanların yaşadıklarını da diğer taraf kesinlikle anlayamaz.
- Ama en azından hepiniz, "empati yapabilirsiniz."
Rahmetli #nuripakdil 'in bir sözü vardı;
"Anlamak fiilinden meşaleler yapılmalı,
Yeryüzünde birbirimizi görebilmek için."Tam olarak olması gerektiğini düşündüğüm bu.
10) Ettiğiniz her kötü söz, aldığınız her ah, her günah; içinizde bir karanlık nokta oluşturur. Açılmış bir çiçeği soldurur, bir ağacınızı keser atar. İçinizi karanlık, çorak bir diyara çevirmeyin dostlar.
Bi tek orası kaldı kimsenin dokunamadığı, onu da siz talan etmeyin.
11) Gelelim bu gidişe...
Tam #AhmedArif 'in yok bra yok, netsek olmuyor dediği yerdeyiz. Neresinden tutarsak tutalım sizlerin aleyhine olacak sonuç.
Sonuç, kesinlikle kimseyi memnun etmeyecek. Ertelense de ertelenmese de mutsuz olacak kişi sayısı az değil.
12) Benim şahsi düşüncem sonuca göre hızlı refleks göstermek. Özellikle gelecek bir erteleme kararı sonrası derhal dile getirmemiz gereken şeyler var;
-Hakların korunması. Katılma hakkı olanların hakkının yanmaması.
-Bakanlığın somut bir takvim sunması.
-Mümkünse sayı artırımı.
13) Bu üç unsur için her gün ses çıkarmak gerek. Sayı artırımı gibi bir kazanım olursa harikulade olur. Bu da seçeneklerimiz arasında bence bulunmalı.
14) Ertelenmesine dair benim duyduğum şeyler de açıkçası çok müspet değil. Gündüzden kurulların toplandığını duydum. HM Müfettiş Yardımcılığı alımının ertelenmesine kadar da acaba diyordum. Ama şu an ihtimali %51 olarak değerlendiriyorum.
15) İhtimallere dair duyduklarım ise bende kalsın istiyorum. Ama gözlemim tüm duyduklarımı ve olanları değerlendirince %51 erteleme yönünde. Ama tamamen benim yorumumdur bu. Duyduğum hiçbir şey resmi açıklama kadar net olamaz.
16) O nedenle hassas olan bu konuda duyum vermeyi doğru bulmuyorum. Herkes zaten çıldırmanın eşiğinde. Nam uğruna son damla olmaya gerek görmüyorum.
17) Muhtemelen bu hafta bitmeden resmi açıklamalar gelecektir. Duruma göre yeniden hareket biçimi üzerine konuşuruz dostlar.
Dilerim herkesin gönlüne göre ilerler süreç.
18) Vakalar ve risk oldukça yüksek. Her şartta kendinize çok dikkat edin dostlar.
Maske, mesafe, hijyene devam.
Sağlıkla ve sağlıcakla kalın.
ALINTI TWİTTER: Wilfredo Pareto ( @TY_WilfPareto ) - Dünkü gelişmeler ile başlamış ve bugünkü gelişmelerle devam eden sürece dair gözlemlerimi, duyumlarımı, rahatsızlıklarımı ve düşüncelerimi paylaşmak istiyorum.
-
Selamunaleyküm
-
-
@hayırlısı035 ben de bugüne kadar ertelenmeyeceğini düşünüyordum ama sonuç itibariyle bugün hazine sınavı covid nedeniyle ertelendiği duyurusu gelince fikrim değişti. Sonuçta öyle veya böyle aynı bakanlık bünyesinde bir sınav pandemi nedeniyle ertelenmişken 1 hafta sonraki (üstelik çok daha fazla katılımcının olacağı) başka bir sınavın yapılacağını beklemek pek mantıklı değil. Ama erteleseler bile en azından bir tarih verseler bari. "Ocak ayına ertelenmiştir" vs. gibi.
-
@hayırlısı035 hocam bu ayki tüm sınavlar, konferanslar cart curt iptalmiş diye söylenti var, hatta aşılama döneminde ülkeyi tekrardan kapatabilirler bile. Ortalık karısık. 2017-18sonrası kpss cilere biri üflemiş gibi sanki yarabbim benim yorumları okurken bile beynim yandı cidden şanssız bir dönemim kpsscileriyiz, bundan sonra gelecek büyük bi alımlı ilana girecekler aralarında para toplayıp bismillah deyip bi kurban kessinler bence bi şükür namazı falan kılsınlar yani co comment ya sinirlerim bozuldu wala
-
-
Aradım bütün sınavlar iptal edildiğine göre bizim sınavda iptal olur büyük ihtimalle dedi
-
@busraaa11 şey gibi olmuş "akıl var, mantık var be kardeşim" tümevarim anlayışı hoş tabi:)
-
@strtmn biraz daha sabredin açıklanır dedi
-
@busraaa11 ne zaman duyuru yapılacağını sordunuz mu hocam ?
-
@patrice9 sordum biraz daha sabredin açıklanır dedi
-
@busraaa11 hoba. Erteleme haberi yolda yani. İşte geliyor özel harekat. Ne oluyorsa olsun, kpss kasalım dedik maşallah olmayan kalmadı. Ne oluyorsa olun artık:) bilgiler için teşekkürler hocam.
-
@strtmn rica ederim hocam