2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
-
@extraordinary terzi tamirci aynı şeyler gibi de bilemedim hocam ben öyle yaptım sizin dediğiniz de olabilir
-
@ksünr inşallah öyledir
-
@güneşşimsi hocam olabilir bahsettiginiz çikmış soruyu tam hatırlamiyorum ama orada ödünç alıp tamire/kuru temizlemeciye birakani sormuş olabilir o zaman feri dolaylı olur
-
Arkadaşlar bi soru vardı monetaristlerin görüşleri ile ilgili. maliye politikasının uygulanması ekonomi de çok büyük etkileri yol açar gibi bi anlamı olan şık vardı o yaptım ben. Fikriniz var mı o soruda
-
@güneşşimsi malı elinde bulunduran dolaysiz zilyet oluyor, mali elinde bulunduran malin maliki degil ise feri zilyet oluyor
-
@varol bence zilyet yardımcısı, tamircinin kullanım hakkı yok ve orada bir hizmet var tamir yapmak.
-
@selin-96 babasinin hayrina tamir etmiyor ya parasini alacak
-
@varol hizmetçinin süpürgeyi kullandığı durumlar zilyet yardımcısı örnegi ve o da parasını alıyor
-
@selin-96 böyle olunca da mali elinde bulunduran tamirci elindeki mal ile malin malikinin yararina bir islemde bulunmuyor, tamircide kendi faydasini maksimize ediyor baktigin zaman
-
@selin-96 supurgeyi kullandigi icin degil supurge ile evi supurdugu icin para aliyor.
-
@selin-96 cevap net hocam, feri ve dolaysız.
-
@ztrkrdvn kaldirma gelecege etkili hocam
-
@selin-96 zilyed yardimcisinda fiili hakimiyet sadece eşyayı kullanmak amacıyla oluyor bi de evinde veya işletmesinde falan kullanması gerekiyor diye hatırlıyorum
-
@yenikeynes ben de o şıkkı işaretledim hocam.
-
@yenikeynes bende onu yaptim hocam monateristlerde genelde para politikasi etkili diye biliyorum
-
Hangisi yanlıştır diyordu hisse senedi başına düşen kar =dağıtılabilir kar/toplam hisse senedi yazıyordu.bu doğru mu. Notlarımda dönem net karı/toplam hisse senedi yazıyor.donem net karı ve dağıtılabilir kar aynı şey mi ?
-
@extraordinary Aynen bırakanı sormuş hocam ben bu sınavdada öyle hatrlıyorum soruyu tabi emin olmamakla birlikte
-
@nimesay bir de hatırlayan var mı oran sorusu vardı hazır değerler oranı alacak devir hızı falan diyordu o soruyla hisse senedi başına düşen paylı soru aynı sorunun içinde miydi farklı sorular miydi
-
@nimesay sanki ikisi ayni soruydu hocam formullerden hangisi yanlis diye soruyordu devir hizli bir sey dedim ben de cevaba ama asla emin degilim
-
@extraordinary aynen öyle kiracı ev sahibi örneğini iyi bilirim. Bende kiracı feri dolaysız zilyettir dolaysızdır çünkü fiili hakimiyeti altındadır ev bu durumda ev sahibi de asli dolaylı zilyet olur . Eğer daha önce çıkmış soruda dolaylı kabul edilmişse kuru temizleme elinde olan bi mal iÇin, o zaman yanlışı doğru kabul etmiş kurum demek ki