2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
-
@karabahtlı, içinde söyledi: 2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
Abilerim ablalarım merhabalar
Ben Mülkiye maliyede 2.sınıfta okuyan bir kardeşinizim. Öncelikle çok endişeliyim.gelecek kaygım inanılmaz fazla.Özel sektör kan ağlıyor.kpss bakıyorum doğru düzgün alım yok.sizce bölümü bırakmalımıyım.boşa mı çırpınıyorum.özel sektörde mülkiyenin hiç mi ağırlığı yok.ilerde alımlar hep böyle mi kalırKardeşim öncelikle sen, senin şevkini kıracak, yolundan edecek sığ yorumlara aldırma. Bu forum hem dili halletmiş hem güzel puan almış çok kişiyi en iyi kurumlara, en iyi kadrolara yolladı. Yine bir çok kardeşimiz özel sektörde çok iyi firmalarda çok iyi pozisyonlarda çalışma imkanı elde etti. Sen bakma okuduğu bölümden utanç duyup da git öğretmen ol, mühendis ol diyenlere. Onlara şunu söyle sadece, "e gidin siz okuyun, ulvi önerilerinizi siz uygulayın."
Kendisi bir şey başaramamış insanlar, başkalarını da yoldan çevirmeye kalkıyor. Bunu iibf mezunlarını temsil eden sözde dernek bile yapıyor. Bakma bunlara sen hiçbir şekilde.
Girmişsin bir yola, idealinin peşinden koşmuşsun, bunu sürdür. İlla farklı bir yol çizeyim dersen de bunu yüksek lisans ve doktora ile yapabilirsin. Eğer hızlı hareket edebilir, makul seçimler yaparsan 30'una geldiğinde hem İİBF diploman hem de bunu gerçekten destekleyebilecek sac ayağı bir doktora alanın olur. YDS'den puan almak için değil, kendini geliştirmek için dil öğrenirsen de seni özelde de dışarda bırakmazlar merak etme. Öncelikle kendini geliştirmeye bak. Vizyonunu geniş tut, çalışmalarını bir düzene ve bir kariyer planına yerleştir. Hayatını guy olmaya odaklamış, bundan başka hedefi olmayanlara aldırma. Özel sektörde de çok güzel yerlere gelecek çalışmalarını yap. Yukardaki tüm öncülleri yerine getirirsen bahtın da gerçekten kara değilse işler arasında tercih yaparsın. Nokta. -
@ücüncütekil inşallah
-
@karabahtlı 2 yıl önce eski bakan Nihat Zeybekci bölümlerin saçmalığıyla ilgili aslında ipucu verdi.Soyle demisti.Kardesim muhasebe falan okumayın yok öyle bir kadro devlette yani cok bos bolum var.Bizim tayfa yandı.Şimdiki nesil nasıl böyle hatalar yapıyor anlamıyorum.Ya 2 yıldır guy gelmiyor daha bundan kötüsu olur mu?Elimiz kolumuz bağlı bekliyoruz.Soran olursa ders calısiyor dersin moduda artık yutmuyor.Özel sektör bimde kasiyersin veya muhasebe ofisinde dosya getir dosya götür.Öbür taraftan adam tıpçi mühendis ünvanı var.Yani yazacak cok sey varxa aslında...
-
@kamusaldenetci, içinde söyledi: 2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
@karabahtlı, içinde söyledi: 2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
Abilerim ablalarım merhabalar
Ben Mülkiye maliyede 2.sınıfta okuyan bir kardeşinizim. Öncelikle çok endişeliyim.gelecek kaygım inanılmaz fazla.Özel sektör kan ağlıyor.kpss bakıyorum doğru düzgün alım yok.sizce bölümü bırakmalımıyım.boşa mı çırpınıyorum.özel sektörde mülkiyenin hiç mi ağırlığı yok.ilerde alımlar hep böyle mi kalırKardeşim öncelikle sen, senin şevkini kıracak, yolundan edecek sığ yorumlara aldırma. Bu forum hem dili halletmiş hem güzel puan almış çok kişiyi en iyi kurumlara, en iyi kadrolara yolladı. Yine bir çok kardeşimiz özel sektörde çok iyi firmalarda çok iyi pozisyonlarda çalışma imkanı elde etti. Sen bakma okuduğu bölümden utanç duyup da git öğretmen ol, mühendis ol diyenlere. Onlara şunu söyle sadece, "e gidin siz okuyun, ulvi önerilerinizi siz uygulayın."
Kendisi bir şey başaramamış insanlar, başkalarını da yoldan çevirmeye kalkıyor. Bunu iibf mezunlarını temsil eden sözde dernek bile yapıyor. Bakma bunlara sen hiçbir şekilde.
Girmişsin bir yola, idealinin peşinden koşmuşsun, bunu sürdür. İlla farklı bir yol çizeyim dersen de bunu yüksek lisans ve doktora ile yapabilirsin. Eğer hızlı hareket edebilir, makul seçimler yaparsan 30'una geldiğinde hem İİBF diploman hem de bunu gerçekten destekleyebilecek sac ayağı bir doktora alanın olur. YDS'den puan almak için değil, kendini geliştirmek için dil öğrenirsen de seni özelde de dışarda bırakmazlar merak etme. Öncelikle kendini geliştirmeye bak. Vizyonunu geniş tut, çalışmalarını bir düzene ve bir kariyer planına yerleştir.Dostlar durum cok mu iyi ben mi yanlış bir sey kacırdım.
-
Biri bana desinki 25 30 yaşında olup ünvanı olan yani doktor avukat mühendis olan biri iibf mezunu kadar eziliyor.Ulan askerde bile doktorum dedi mi adam komutanların bile davranışı degısiyordu.Yapmayın artık bizler mahvolduk eridik bittik bunu kabul edip öyle davranalım.Belkide bu nedenle kamuda artık iibf mezunu istenmiyor
-
@karabahtlı Genç arkadaşım, forumda önceki dönemlerde yapılmış alımlara, onların alım şartlarına göz atın güzelce. Göreceksiniz ki belli şartları yerine getirmiş arkadaşlar bir yerlere gayet yerleştiler. YDS'den 70 hatta 80 alacak düzeye getir kendini öncelikle. KPSS A için de güzel bir hazırlıkla 90 puanın üzerine çık, bir çok seçeneğin olacak karşında. Bunu son iki senenin alımlarını tarayarak rahatlıkla görebilirsiniz. Önünde mülakat diye bir mani olacak elbet. Ama mülakatlarda torpil ya da referans adına ne dersen, bununla mücadele etmenin yolu yüksek puanlar almak daha çok seçenek yaratmaktır. Bu forum 15. mülakatında yerleşen insanlar gördü. Onların en önemli özelliği bu iki yönden ellerini kuvvetli tutacak şekilde çalışmalarıydı. Özel sektör için de beklentiler bellidir. Kendini geliştireceksin. Dil bileceksin. Sektörlere göre diller değişkenlik gösterir. Örneğin Bosch veya benzeri firmalar hedefleyeceksen İngilizce yanında Almanca bilmek seni öne çıkarır. Elbette yüksek lisansını bir departmana hitap edecek şekilde yapmak seni farklı kılar. Mesela insan kaynakları alanında çalışmak istiyorsan buna göre bir yön belirle. Veya yönetim bilişim sistemleri alanında kendini geliştirerek biraz daha dijital dönüşümü yakalayan bir İİBF mezunu olarak alanını genişlet. Ki İİBF'yi bırak diyenlerin söylediklerinin aslında sadece belli düzeyin üzerine çıkamayanlar için geçerli olduğunu fark et
-
Türkiyede okuyacaksan öğretmen doktor mühendis avukat mimar olacaksın demişlerdide inanmamıştım.
-
@karabahtlı Hocam sen burada sürekli olarak kendi alanını kötüleyenlere bakma. Çok güzel yorumlar ve öneriler var. Onları dikkate al. Forumu ağlama duvarına çevirenlere aldırma Kasıtlı mıdır bilmem ama birileri sürekli olarak olumsuz yorum yapıyor. Israrla diğer alanları yüceltip insanların bölümlerinden, alanlarından, ideallerinden ve emeklerinden tiksinmesini sağlamaya çalışıyor.
-
@ücüncütekil hocam o sene 800 kişi almıştı İstanbul da en düşük imdi sanırım ama bu sene kaç kişi alır bilmiyorum
Diyorum ki geçensene en yüksek kapattı çoğu kişi cesaret edemez diyorum sonrada dönüyorum bir sen akıllısın sanki senin düşündüğünü her kez düşünür yine yüksek kapatır sonra başa dönüyorum şundan şundan dolayı kapatır kapatmaz bütüngün kendinle kavga ediyorum -
@Godot vicdanına sesleniyorum.Artık olmuyor hocam patladı her şey.Kamuya girmek kanbur gibi algılanıyor.Bak sen düz memur olrak gir yani p3ten 90 al 2200 ekle başlıyosun.Ama mühendis mimar p3ten 90 alsa 3600ek göstergeyle başlıyor.Şimdi bu nedir?Hani idealizm demekki devlette meslek ayırıyor diplomaya bakıyor.
-
@ücüncütekil hocam benim puanımıda analiz edersen sevinirim 2018 72sıralama 13200
2019 72.6 sırama 7857 önümde kaç kişi var sizce -
@fuzuli hocam tam olarak atanan sayısını ve mükerrer kişi sayısını bilmediğimiz için maalesef yorum yapamıyorum bu konu hakkında.
-
@ücüncütekil teşekkür ederim hocam artık bakacaz nasip
-
Ben üniversite de olan çevremde ki genç arkadaşlara YDS konusunda ciddi anlamda adımlar atmalarını telkin ediyorum. Kurs vs ne olursa. 70 YDS ile İİBF de gayet güzel kurumlarda çalışma fırsatı var bunu söylemek lazım. Kaldı ki yeni gelen nesilde bunun farkında artık. İletişim alanları forumlar ve etkileşim arttıkça bunun önemini kavrıyorlar. Bizim zamanımızda bukadar olanaklar yoktu açıkçası. Umutsuz olmanın kimseye bir faydası yok. Her bölümün her alanın kendince artıları ve eksileri var. Doktor dersin. Ailemde 2 tane uzman doktor var yaşları 35 hala ders çalışıyorlar tanışlardan 2 tane profosör var yaşları 50 hala üniversite öğrencisi gibi ders çalışıyorlar makaleler yazıyorlar. Mühendis dersin piyasada asgari ücretin altında çalışan bir dolu mühendis var. Dolayısı ile kötülemek veya ah vah etmenin anlamı yok. Bazen bazı şeyler insanın elinde olmuyor işte. Puan alırsın devlet alımı kısar. Vazgeçersin zaten alım yok dersin. Bir bakarsın devlet kesenin ağzını açmış ama bu seferde sende puan yok. Her durumda ve şartta gözünün kestiği kadar devam etmekten başka çare yok.
-
@karabahtlı kardeşim, yaşın gerçekten daha çok genç. Gelme. Tünelin ucu -apaçık söyleyemiyorum ama- bambaşka yere çıktı. Gelme. Tekrar hazırlan, iş bulma imkanı yüksek bir yeri oku. Asla pişman olmayacaksın.
-
@mbguy iş imkanı yüksek bir bölüm yokki tıp dışında yazılım felan yazan olmuş onları iyi üniversitede okumadıktan sonra bir fayda etmez bence.birsürü tanıdığım var yaptıkları iş 3 4 kişinin yapacağı iş Aldıklari parz asgari.Onlar da bana özele sakın gelme diyorlar ne yapacağımı bilemedim
-
@zenginmemur hocam halihazırda fen puanım anadoludaki çoğu mühendisliğe yetiyor.istersem yatay geçiş yapabilirim.fakat mühendis abilerden ablalardan tavsiye aldığımda onlar sakın gelme özel sektör berbat üni ismi çok önemli diyorlar.kime sorsam kendi mesleğini kötülüyor.
-
Şuan Fox da Abbas güçlü Öğretmenleerin atamasıyla ilgili konuşuyor . İibfyi kimse görmüyor yaa !
-
@karabahtlı bu konu bu başlığın konusu değil ama hem sorup hem de bir yöndeki kanaate muhalif olman çok garip öncelikle bunu bil
Yukarıda, hayatında iş dünyasına girmemiş, oyuncak satan dükkana girerken hayallerini sıralayan bebeler misali "onu da alırım bunu da alırım"a çevrilen yüksek YDS, yüksek KPSS A puanı, sağlıklı bireyler için min 3 yıl. Öncesinde yapan vardır fakat bu, 2 iyi puanın alınması için süre gerekliliğini inkâr etmez.
Bak yine yukarıda meslek anlatan hırslı GUY takipçisi arkadaşların özel sektöre ilişkin sözleri de hikâye; verdiği örneklerden meseleyi bilmedikleri o kadar aşikâr ki...
Ben, big four denilen denetim firmalarının en büyüğü olan PWC'de şirket birleşmeleri ve satınalmaları tarafında çalıştım. Orada ABD'li, Avrupa'lı firmalar, Türkiye'ye yatırım yapmak istediklerinde kanaat belirtilirdi artık sen düşün. Oradan da istediğin şirketlere geçebilirsin fakat oradayken asgari ücretin biraz üstünde maaşı, gece 1'lere kadar süren denetimi, aşırı derece şirket içi rekabetiyle inan bana perişan olursun. Ha 5 yıl sonra 'Bosch'a' girersin fakat o süreye kadar kendinden çok gider.
Özel sektör; yazılımcıya diyor ki dil bil, 2 sene tecrüben olsun
mühendise diyor ki dil bil, 3 sene tecrüben olsun,
avukata diyor ki akademik çalış, tecrüben olsun,
ama iibf'liye diyor ki; 5 sene tecrübe, dil, akademik ünvan ve de sağlam kurumlarda çalışmış ol.
Yani bu süreç de çetrefilli.
Dil öğrenmek kaidesiyle hukuk okumaya bak, endüstri mühendisliği oku, SAP programı öğren bence. -
@cemalicoşan yok beni yanlış anladınız sanırım kanaat belirtmedim sadece demek istediğim şu size geliyorum soruyorum bu işler nasıl kötü diyorsunuz.sonra iyi o halde bölümümü değiştireyim diyorum mühendis akrabalara felan soruyorum durum ne? Verdikleri cevap okulunda kal.odtü itü yazmayacaksan gelme özel sektör çok kötü peki ben ne yapayım sizce.bir hedef belirledim üniden önce sonra dedim bu hedefe beni hangi okul götürür.baktım mülkiye kaç yıllık kurum girdim o zamanlar forumdur felan gezmiyordum.