2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
-
Merhaba dostlar.
Yeni ay ile birlikte soruşturmaya giriştik biz de planladığım gibi. Haberlerin hepsi iki noktada tıkanmanın olduğuna işaret ediyor. Kaldı ki süreç de bunu gösteriyor baktığımız zaman. Kurum Bakan Bey'i, Bakan Bey mevzuat çalışmalarının nihayete ermesini bekliyor. Bu iki süreç tamamen birbirine bağlı gözüküyor. Mevzuat çalışmaları yayımlanmadan da ilan verilebilir elbet, Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı ilanı yönetmeliğinden önce geldi. Ama sanırım hala netleştirilemeyen unsurlar söz konusu. Bu sürecin tamamlanmasının ardından ilanın önünde hiçbir engel yok şu anda. Bakan Bey hadi derse ilan verilecek. Gerek benim duyduklarım gerekse başka dostlarımdan bana ulaşan haberlerin tamamı bu minvalde. O nedenle Bakan Bey'e kendimizi hatırlatmakta fayda var. En azından sürece dair tüm düzenlemeler tamamlanırsa yayımı beklemeksizin ilanın yayınlanmasını sağlayabiliriz.
Ben hala KPSS'ye kalmayacağını düşünüyorum bu konuda fikrimi değiştirecek menfi bir şey işitmedim. O nedenle yine diyorum, ilanı beklemeden çalışmalarınızı sürdürün. Ne çalışma yapıyorsanız bunlara odaklanın. İlana kendinizi göbekten bağlayarak kendinizi de-motive etmeyin. KPSS puanını yükseltmesi icap eden dostlar bu alanda çalışmasını sürdürsün, B grubu düşünen dostlarımız buna devam etsin. Hiç çalışmamaktan iyidir, zihninizi idmanlı ve diri tutar. Komple dersten kopmaktan çok daha avantajlı kılar bu sizi. Başkaları sıfırdan derse başlamaya çalışacak aylardır dersi bırakmış olduktan sonra. Siz en azından ilk buhranları atlatmış olarak yolunuza devam edeceksiniz. Bu yönden siz çalışmaya devam edin, biz de paylaşımlarımıza devam ederiz dostlar haberler geldikçe.
Hepinize sabırlar ve iyi çalışmalar diliyorum. -
@paretowilfredo dostum bu yapılanmada vmy falan nasıl etkilenecek.Daha önceki paylaşımlarınızda eskiye dönüş olabilir demiştiniz.2 yıldir bu sessizlik neyin habercisi.Guy gelmiyorsa vmy mhuy hatta dguy gelsin.Yani bu yapılanmada neler var?Kulis bilgisi var mi?
-
@paretowilfredo hocam madem böyle bir durum vardı bakan bey neden kısa bir zaman dilimini işaret etti kaç aydır herşey hazır ilana çıkılması bekleniyor diye duyumlar geliryor şimdi ise tıkanıklık olduğu haberlerisabırda kalmadı artık hocam aylardır tükendik..
-
@paretowilfredo hocam il tercihinin değişmesiyle alakalı bir çalışma var mıymış peki en merak edilen konu sanırım cevaplarsanız sevinirim:)
-
@mervenil En başından beri aynı şeyi söylüyorum dostum, her şey hazır ama bazı şeyler beklenecek diye. İlana dair her şey hazır ama Bakan Bey ilanı vermeye hazır değil belli işlerden dolayı. İlanın artık KPSS'den sonraya kalma ihtimali olduğunu düşünmüyorum. İş ki Bakan falan değişmesin, Berat Bey varken çok sürmeden ilanın geleceğini düşünüyorum. Kendi beyanı da bunu doğrular nitelikte zaten.
-
@karamell Yönetmeliğe dair çalışmalar var dostum bahsettiğim gibi. Son görüşmemde iki konu söylendi bana demiştim. Ancak akıbetleri hakkında malumatım yok malesef.
-
@zenginmemur Dostum mesele sadece Guy, Dguy ya da başka bir Maliye unvanı değil bence. Bakanlık taşları oturtup ilanlara çıkmaya başlayacaktır. HMUY ve Kontrolörlük ilanlarının gelme sebebi Hazine kanadının isteği ve baskısıdır. Yönetmelik bile beklenmeden ilana çıkılması da bundan. Bakanlığın kendi uhdesindeki tüm unvanlar sürecin sonlanmasını bekliyor. VMY'de epey gelişme oldu dostum zaten aslında, İdari Teftiş yetkileri devredildi. Grup Başkanlığı sayılarının da azaltılmasıyla farklı bir denetim modeline evrilmeye başladı. Bunun yanında ayrımın fiilen kaldırılması ve tamamen vergi denetimine dönülmesi bir anlamda özlük haklarının korunması ile birlikte eskiye dönüş olarak değerlendirilebilir. GUY'larla alakalı kendi yönetmelik hükümlerine dair düzenlemeler dışında öngörülen işittğim bir durum yok dostum zaten. Bunu daha önce de belirttim, tekrar belirteyim ki belki farklı anlayan arkadaşlar olabilir, olmasın.
Bu şekilde dostum, yapılanmaya dair bir çok şey zaten fiilen yapıldı. Daha önce de saydım bunları. Artık son demler, bir bitse de alımlar normale dönse Bakanlıkta. -
Bıktım usandım bekle bekle bekle. Hiç mi bir arpa boyu yol gidemeyiz ya!
Yönetmelik bekle ilan bekle, yönetmelik bekle ilan bekle. Canıma yetti! Biz bekliyoruz ama hayat da bizi bekliyor mu ola?! -
@paretowilfredo anladım hocam teşekkürler inş herşey tamamlanıp bir an önce gelir ilanUmut edip beklemekten başka çare yok gibi
-
@paretowilfredo üstad yine döktürmüşsün teşekkür ederiz.Eğitim grup başkanlığının kapatılması ne oluyor?
-
@zenginmemur Farklı bir eğitim modeli olacaktır dostum. Direkt Bakanlığa bağlı bir sistem kurulabilir ya da Maliye Teftiş bünyesinde de eğitimler organize edilebilir. Bu çok bir sorun teşkil etmez bence. Yeniden de kurulabilir Adalet Akademisi örneğinde olduğu gibi.
-
@paretowilfredo üstad 2 yıldır nasıl bir yapılanmaymış bitmek bilmedi anlamak mümkün değil.
Bu sürede devlet kurulurdu ya. -
@botan01 Daha evvel de izah ettim dostum aslında. Herkesi memnun edecek ara çözümler çıkıyor sürekli. Tam bitti diyorsun Bakan Bey çıkıyor SDDK kuruyoruz diyor. Tam ayrım kalkacak %5 bitecek deniyor, bir bakıyorsun Teftiş Kurulu kurulmuş. Araya bunlar girdikçe aslında hepsi yeni süreçler doğuruyor. Sadece personel geçişlerine 3 ay süre tanınıyor varın oradan hesap edin dostum.
-
Hazine ve Maliye Bakanlığındaki yapılanma işinin gecikmesinde bürokratlar arası çekişmenin etkili olduğunu düşünüyorum. Maliyenin teftiş kökenli bürokratları ile hazinenin kontrolör kökenli bürokratları arasında sanki bize yansımayan ancak sağlam bir çekişme var gibi gözüküyor. Bunu da şu örnekten çıkardım hazine ve maliye uzman yardımcılığı ilanına bakın eski hazine uzman yardımcılığı ilanlarından farkı yok belki tek farkı yazılı sınav olmamasıdır.
-
@RootofAllEvil Üzerine bol entrikalı dizi çekilir
-
@paretowilfredo geldi bizi buldu musallat olcak 16 tane bakanlık var başka bakanlığa gitseydi ne olurdu yok illa kasa bunda olcak
-
@paretowilfredo bakan bey herkesi memnun etmeye kalkarsa bu yapılanma ne zaman biter Allah bilir.
-
@botan01 Bizi memnun etmeye karar verirse ilan tez gelir dostum en azından
-
@Myap33 hocam 12 saat her gece dışarıda sabahlamak istiyorsaniz sizde bekci olabilirsiniz. Bazi RAHATliklar ve haklar nedeni ile A kadro kovaliyoruz. Aldiklari maasi sonuna kadar hakediyorlar.
-
@akncıı Daha kötü durumda yerler var dostum inanın bana Mevcut kabine bugüne dek en fazla huzursuzluk doğuranı oldu sanıyorum. Ancak tek başına kabine ile alakalı olmadığından çözümler de kısa vadede çok kolay değil. Bakanların değiştiği hatta çok idealize Bakanların geldiği Bakanlıklarda da ciddi bir bürokrat sorunu var. Çok politik olacak söylemler içerisinde olmayı sevmiyorum lakin işin özü her Kurumda farklı noktalardan kaynaklanmakla beraber benzer sorunlar son dönemde iyiden iyiye baş göstermeye başladı. Bu yavaşlamaları hep birlikte gözlüyoruz zaten. Ben çağı yakalayamamış, gündemden uzak, kendisine görevi dışında her şeyi misyon biçmiş şube müdüründen bakana kadar her kademede sorun olduğunu gözlemliyorum. Bunun ilerleyişini de yıllar içerisinde çok daha net gözlemleme imkanı buldum. Takribi olarak 15 senedir belirli noktalarından izleyerek vardığım kanaat şu. Tüm bu kademelere bizim nesilden ufku açık, vizyoner kişiler gelmedikçe işlerin kolay kolay rayına girmeyeceği. Çok daha teferruatla konuşulması gerek bunların. Bir vakit konuşuruz hep birlikte belki bunlar üzerine. Önceliğimiz her biriniz kendi ayakları üzerinde duracağı günlere erişene dek size yoldaşlık etmek