2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
-
@aryastark hocam vala kim ne derse desin tamam sağlık onemlide adamlar 100 bin atandı hala twit atarken200 bini buluyor bizde demekki kimse atanmak istemiyor
-
@adanali01 Atanmak istemiyor değil, herkes o 1000 kişilik alımda şimdiden atandığını farzediyor ondandır bu rahatlık
-
İİBF lileri bence noter yapsınlar ses cikartmiyorlarsa her şeyi onayliyor memnunlar anlamına geliyor zaten mülakatlar , ilanların yetersizliği vb sıkıntılar var yetmiyomus gibi yeni problemler cikiyor valla yapsınlar sus pus oturan İİBF li uzman olacağına şoför uzman olsun belki akılları başlarına gelir
-
arkadaşlar bu beş şehir olayı nedir birisi bana anlatabilir mi?
-
-
@albertcamus anladım hocam çok sağ olun
-
@adanali01 hocam @EsTerGon-Kalesi cevabı vermiş herkes atanacağına emin nasıl eminler bilmiyorum ama... rt yapanların hepsi atansın inşallah başka diyecek bişey yok
-
Adam guy ilanı gelmiyor diye intahar aşamasına geldiğine dair tweet atıyor, TK gelince hoşgeldin diyor, peşine paretoya guy ilanının durumunu soruyor.
Yüksek puanlilarin şansı artsın diye kurum sınavına girmeyecek insanlar başvuru yapiyor, yapın diye de sesleniyor yüksek puanlilara, atanamayan yüksek puanlilar da hemen evet oley evet çok doğru diyor.
Yukaridakiler ile 1 sene hemen hemen her gün etkinlikteydim ama artık midem bulanıyor.
Nasibine inanan emek vermiş ve bunun karşılığını bekleyen yoldaslara selamlar, umarım gönüllerince olur -
@strtmn amin insallah.Özellikle TKye hoşgeldin diyen tayfaya benim sinirlerimi bozuldu
-
Kurumiçi rezaletinin gelmesinin sorumluları maalesef bizleriz. KPSS'ye hazırlananların çoğu 'GUY gelsin gireriz, sonraki herhangi bir alım olduğunda oraya geçiş yaparız.' düşüncesinde. Kurum da bunun farkında, 1 sene 2 sene emek verip eğittikleri personellerin başka kurumlara kaçması işlerin tıkanmasına neden oluyordu. Bu kurumiçi sayesinde en azından daha oturmuş bir düzene gireceklerdir.
Kurumiçi rezalet, İİBF mezunlarının yaptıkları rezalet. Basamak olarak gördükleri mesleğe girmek için canını dişine takan insanlar vardı, onların hakkına girildi.
Bence kurumiçi yerine öğretmenlerde olduğu gibi sözleşmeli uzmanlık gelebilirdi. 2 senelik sözleşme yaparsın, bu süreçte eğitimini alırsın. 2 seneyi doldurmadan ayrılan kişilerden eğitim ücretini istersin ya da belli bir süre kamuya girişini engellersin. 2 senede zaten kpss puanının süresi biter, en azından gerçekten bu mesleği yapmak isteyenler başvurur.
-
@yolosapiens kalemine sağlık kardeşim ancak kurum bu durumun farkına gerçekten varmış mıdiŕ orasından emin değilim.Yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum
-
Şunu da ben belirteyim suan Guy mülakat sonuçlarını bekliyor olabilirdik süreç çok uzadı ve sınav olacak mı o bile kesin değil is bilen bakanlıklar alımlarını yaptı sonuç açıklamaya bile başladılar
-
@jamiryoo Bu ilanın geleceği 2019 Kasım-Aralık'da belliydi. O zaman 2000 kişilik alım için CB onayı alınmıştı. İstenilse geçen Ocak ayında ilana çıkarlardı ama çıkmadılar. KPSS ertelenince bile çıkıp ilanlar da ertelenecek dediler. Sanki alımların 2021'de gerçekleşmesini istiyorlar.
-
@yolosapiens 2000 kisilik atama izni 2020 yılı için verildi. En geç aralık ayında ilan verilmesi lazım. Zaten yilsonunda da verilmezse vah ki vah halimize.
-
@yolosapiens ne yani kariyer hedefi mi bizlerin suçu?
-
@scofieldmustafa Evet bizlerin suçu. Şimdi şöyle düşünelim. Bakanlık 100 personel aldı. 50 kişi 2 senesini doldurmadan başka kuruma geçti. Bakanlık yine ilan açıyor, bu sefer 150 kişi aldı. 75 tanesi yine başka kurumlara geçti. Ee şimdi bakanlık 'gençlerin önü açılsın diye biz işlerimizin aksamasına razıyız.' demesini mi bekleyelim. Çuvaldızı kendimize batırmadıkça kadrolar böyle elimizden gider.
Yapacaklar sözleşmeli uzmanı, 2 sene boyunca başka kurum sınavına girmesinin önüne geçeceksin. En azından ihtiyacı olan İİBF mezunları kadrolara girebilecek.
-
Arkadaşlar 1000 kişilik bi alımda puanlar kaçla kaç arası olur ? 2019 dan 79 puanım var bazıları 80-84 arası vs kapatır diyor. Siz ne düşünüyorsunuz?
-
Kurumun daha evvel yapmış olduğu kurum içi yükselme sınavları, ayrıca birimlerde uzmanlarla memurları aynı yerlerde ve aynı işlerle görevlendirmesi, -neyse ki Danıştay aksi karar verdi ama uzmanların memur olan şefe bağlanmış olması Gelir İdaresi'nden Gelir Uzman Yardımcılığı mesleğine girenlerin ana kaçma sebepleri. Bu sebepleri bilmeden, dünü bilmeden, bugünü yorumlamak ne yazık ki altı dolu olmayan yorumlar ortaya çıkarıyor ve altı dolu olmayan onay-destek mesajlarının önünü açıyor.
Gelir idaresinde sirkülasyonun yukarıda yazdığım sebepleri bugüne dek birikmemiş olsaydı, mesleki huzur ve kurumsal barış tesis edilebilmiş olsaydı, A Grubunun en yüksek sirkülasyona sahip mesleği Gelir Uzman Yardımcılığı olmazdı. Bu pencereden yapılmayan her değerlendirme ne yazık ki sığ kalır. Kurum mesleği basitleştirdi. Kurumun başka bir şeyi gördüğü yok ne yazık ki. Kamu bürokrasi mekanizmasına azıcık bile hakim olsanız bu vizyonun olmadığını görebilirsiniz. Vizyonun olmayışı bu işleri bu hale getirdi. Vizyoner davranarak meslekten daha iyi mesleklere geçebilmiş her arkadaşımıza helali hoş olsun. YDS'sini alıp merkez kadrolara geçen, üç büyüklere sıçrayan, klasik sınavların altından kalkacak kadar çalışıp teftiş kadrolarına geçen herkesin bu sıçrayışı analarının ak sütü gibi helaldir.
Sözleşmeli statü önerisi maalesef talihsiz bir öneridir. Sistemin dibine dinamit koymaktır. Bunu talep eden herkes tarafından da kendi ayağına sıkmaktır. Siyasi sebeplerle ya da tamamen sizden daha fazla insan tanıyan ve kurum içinde yükselmiş birisi ile zıtlaştınız diye sözleşmeniz yenilenmez ve kapı önünde kalırsanız dilimi eşşek arısı sokaydı dersiniz. O yüzden makul önerilerle süreçlere çözüm bulmak lazım, böyle uzaktan hoş gelen davulla halaya durarak değil. Bir gün bu kadroya girip mutsuz olduğunuzda bir şeyleri yaşamadan yapılan eleştiriler bekara boşanmanın hoş gelmesi gibi sadece.
-
Aynı eleştiriler sözleşmeli öğretmenlik kararı verildiği gün de yapıldı. Sendikadan başını yakarlar, müdürle azıcık zıtlaşırsan yırtar atarlar o sözleşmeni diye. Şu an genel tabloya baktığımızda bu tür durumların gerçekleşmediğini görebiliyoruz.
Yazdım yazdım sildim. Amaaann İİBF mezunu ne yapıyorsa yapsın. Bu kafayla daha çoook kadroyu kurumiçine kaptırırız.
-
Evet, aynen bu kafayla