2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
-
@EsTerGon-Kalesi teşekkürler cevap için
-
@EsTerGon-Kalesi eğer 2018 de dahilse taban puanlar çok yükselir sanırım öyle değil mi ?
-
@bernaa 2018 dahil değil hocam. 2019-2020 puanları gecerli olacak. 2019 kastettiyseniz ise 2020 puanlarına göre şekillenir taban puanlar. Tek bilinen ise 5 il tercihinden dolayı taban puanların mutlak suretle yükseleceği. (70 puanla izmir eskisehir süpriz oldu devri kapandı gibi.)
-
@Yasin32, içinde söyledi: 2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
Merhaba tecrübeli arkadaşlara sormak istediğim bir konu var. Sizce guy min. Kaç puan ile kapatır önceki senelere göre puan da bir yükseklik yaşanır mı
Birde kaç katı aday çağırılacağı da önemli. 10 veya 20 katı aday çağırırlarsa puanlar 70leri bile görebilir.
-
Arkadaslar ozel hukuk kisminda cok degisiklik var mi benim kaynagim 2016 basim da kamu kismini guncel aldim ozel hukuk kismi cok degisti mi bilgi verirsesiniz sevinirim
-
@yolosapiens dostum bos konuşmuşsun adam 90 larda puan almis işsiz guy ilani geldi mecburiyetten basvurdu ve kazandı gitti ama adam asil daha ust bisey istiyordu mecbur kaldi diye gitti. Sen diyorsun ki bu 90 almis adam guy olarak kalsin hayalleri olmasin.
Kafanı değiştir. Bide bunu cozum diye sunuyorsun ve bide savunuyorsun -
@çölkaplanı Asıl boş konuşan sensin.
İmla hataları ile dolu mesajını okurken baya acı çektim. Daha dahi anlamında kullanılan de'yi nasıl yazılması gerektiğini bilmiyorsun, gelip 'boş yapma' tarzında mesaj atıyorsun.
Bana 'Uzmanlık kazanmış birinin hayallerini mi yoksa işsiz bir mezunun hayallerini mi önemsersin? diye sorulsa, ikincisini seçerdim. Örnekleyeyim.
A kişisi KPSS'den 90 aldı
B kişisi KPSS'den 85 aldı.GUY ilanı geldi. İkisi de başvurdu. A kişisinin puanı yetmesine rağmen B kişisinin puanı yetmedi. A kişisi mülakat sonucunda GUY oldu, B kişisi umutla ilan beklemeye başladı.
3 ay sonra Vergi Müfettişliği ilanı geldi. B kişisi başvurdu. A kişisi de devlette çalışmasına rağmen başvurdu. Yine B kişisinin puanı yetmedi, A kişisinin yetti. Olan B kişisinin hayallerine oldu. (Bu varsayımda kesinlikle A kişisinin mülakat sonunda başarılı olduğundan bahsetmiyorum). Umarım örnekteki kişileri 10 ile çarpman gerektiğini anlarsın.
Ayrıca kurumların bu yüzden yaşadığı personel sıkıntısını hiç söylemiyorum bile. Siz sanıyor musunuz ki sendika birden çıktı, kurum içini getirdi? Mesleğe girip senesi bile dolmadan başka kurumlara geçenler yüzünden geldi, önce bunu kabul edelim. Gelip de burada 'Ama GUY'un içini boşalttılar.' demeyin. Mesleğe giriyorsan zaten bunları biliyorsundur. Eğer yine de 'banane işsiz olandan, ben kendimi düşünür istediğim ilana başvururum.' diyeni, devlette çalışıp aklının ucundan bile geçmeyen kurumlara sırf egosundan başvuru yapanlarla aynı kefeye koyuyorum.
Tamam, sözleşmeli uzmanlık uç bir öneri olabilir. Mesela devlete atanan kişinin puanı geçerliliğini yitirir, illa başka kuruma geçmek istiyorsa tekrar hazırlanıp puan alarak istediği kurumlara geçebilir. Buna da olumluyum. Ama çıkıp da hiçbir argüman sunmayıp 'boş konuşma ya' tarzı laflar edersen gerçekten 'boş konuşan insan' sen olursun.
Size ilk ve son mesajım budur. Keşke iletişimi yüksek insanlar olarak, argümanlarımızı birbirimize kabul ettirecek bir tartışmaya girseydik. Nasip değilmiş.
-
@yolosapiens valla birak simdi bos seylere takılmayı da imla hatalarini türkçeyi senden fazlasyla iyi bilirim. Daha sinava bil girmemiş osym nin tokatini yememis bos bos öneri sunuyor. Once bi puanini al da konusma hakkin doğsun. Buralarda puani olmayana soz hakki yok benim puanim 91.72 atanirsam eger ayni seviye olmadigi sure zarfıyla(mesela goç -guy)istedigim istedigim kuruma gecer çalışırım.
Senin bos onerinle 90 alan adami guy yapalm p gitsin 85 alan adami da mufettis yapalim.
Akliml dalga gecme birader de get yoluna -
@yolosapiens sözleşmeli uzmanlık gelsin bu sayfada guy açılsın diye feryat figan edenler kazandıktan sonra mesleği pisliyor.
-
@görünmez-el Aynen hocam. Olan o kuruma gerçekten girmek isteyenlere oluyor.
-
@yolosapiens hocam merak etmeyin guyun hakları merkez uzmanlik kadar olsun kimse guyu bırakmaz hatta en sevilen kadro olur.Keza mhuy sgk denetmenliği de aynı taşra uzman ve denetmenliklerine atanan kisiler alim olmadigi ve hakları az diye başvuruyorlar.
-
@yolosapiens adayın hem parası var hem de özgüveni var.Referansıda sağlam olunca o gördüğun listedekilerin çogu guy.Örnek verecek olursak vmy kazananların en az 10 tanesi her alımda guydur.Guy olup bırakmayan çok kişi var.
-
eskiden sınav yaklaştıkca buralar senlenırdı sımdı ölüm sessizliği hakim
-
@MiraKar hocam insanlar çeşit çeşit ve istekleri ihtiyaçları çok farklı Vanın küçük bir ilçesinde oradan Uşakın küçük bir ilçesinde sonra başka bir yerde vesaire kaymakam olacağıma Ankara’da İzmir ist Antalya vesairede sgk denetmeni olurum ilçede bana daral gelir gençliğimi yaşarım diyen çok kişi tanıyorum
-
@Pinky yani o şekilde düşünen de olabilir herkesin ideali farklı. Siz sanırım il göç istiyorsunuz değil mi yanılmadıysam?
-
@MiraKar aynen hocam ben sadece il göç ve merkez göç istiyorum il göç olursa sadece merkeze hazırlanırım olmak için olamazsam da il göçte emekli olurum inşallah rotasyona da uyarım önceden deneyimim var seviyorum bu alanı üniversitede 4. sınıftan beri ilgim var mesela kaymakamlığı yapabileceğimi sanmam kazanmak anlamında değil ilgi anlamında ilgim yok dediğim gibi her kişiye özel durumlar olabilir o yüzden misal sgk istiyor kaymakamlık istemiyor bazı insanlar ha şöyle de bir gerçek var önce sgk kazanıp kaymakamlığa geçen daha çoktur ama önce kaymakamlık kazanıp sgk için bırakan olsa bile bu oran daha azdır kişiye özel durumlar olabiliyor
-
@Pinky evet hocam siz de hayalinizin peşinden gitmişsiniz aslında anlatmak istediğim konuya çok güzel bir örnek sizinki. İnşallah gönlünüze göre olur herşey.
-
@MiraKar teşekkürler sizin de hocam
-
Arkadaşlar askerde iken guy sınavına girebiliyormuyuz
-
Arkadaşlar watsap grubu varmı acaba bildiginiz