2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
-
Merhaba dostlar hepinize.
1500'lük kısmın GUY için olduğu konusunda benim uzunca süredir aktardıklarım da, son gelen bilgiler de teyit eder nitelikte. Kaldı ki bu hafta içerisinde tekrar soruşturdum. Bana gelen bilgiler de oldu. 1500 kişilik kısımda hemen hemen herkes mutabık. Ancak +500'ün ne olacağı konusunda spekülatif bilgi söz konusu. DGUY'a bir kısmı ayrılacaktır bence. Ama bu hemen olmaz diye düşünüyorum. Çünkü henüz buna dair net bir program yok. Plan var. Bu planın da ben yüklü bir sayı ile gerçekleşeceğini düşünmüyorum. Sayın Bakan 300 kişilik alımda oldukça karşı çıktı rakamlarda başlatılmış alım süreçlerine. Malumunuz dönem bir adet VMY ilanının iptaline kadar gitti. DGUY ise bir anlamda direkten döndü.
O nedenle 200'den fazla DGUY olacağını sanmıyorum ben. Bu tamamen şahsi fikrim. En fazla 200 kişi bir seferde İİBF'ye verilebilir. 50 kişi de yan gruplardan alınabilir. Ya da 200 + 50 + 50 şeklinde olabilir. Fazlası çok olası değil bence.
Bu noktada şu akla yatkın geliyor, DUY alım planı vardı evet. Ama buna dair epeydir ses çıkmadı, net bir bilgi de gelmedi. 2019 KPSS sonrası tablosunda 100 kişi için yer verdiğim DUY o tabloda gelmeyen ilan olarak bakiye kaldı. 500 kişiyi dağıttığımızda artan sayı 200 kişi tahmini olarak. 200 kişilik DUY fazla mı? Bence değil. 300 oranın limitiydi. Ancak Milli Emlak Uzmanı olarak ayrılanlardan ve hafifleyen yükümlülükten sonra azami 200'lük bir beklenti makul. Son alımın 2015 yılında yapıldığını düşününce oldukça makul. Ancak bunu teyit etmeden kesinlik bildiremiyorum.
Teyit ettiğim şey dediğim gibi bu hafta 1500 + 500 olarak kadronun ayrıldığı. Detaylar konusunda kuvvetlenmedikçe işittiklerim, bir şey demek için bekleyeceğim. -
@LioN sanirim yedeklik konusunda bir bilginiz yok, baska kuruma gectigi an yedek bir kisi araniyor zaten kadro bos kalmiyor
-
@mert12344321 ya güzel kardeşim. Elbette yüksek alan kardeşlerimiz vmy Mak dguy olmak isteyecek hakları analarının ak sütü gibi hemde. Fakat şuan su alım bölünürse eğer cidden hep aynı adamlari listelerde gorecegiz konu bu. Guy sürecini tamamla. Sonra ver vmy ilanını dguy ilanını. Guyu kazanan adam gitsin vmy ye dguya basvurdun eyw. Ama süreçler tamamlanmadan verilen ilanlar. Aynı kişiler arasında al gülüm ver gulume dönüyor.
-
@LioN yedege geliyor sira kardesim, yine birisi ataniyor yerine
-
@mert12344321 kardeş yedeklik konusunda bilgim var. Ben sınava başvuru sürecinde. 0.001 puanla kacirmalardan bahsediyorum.
-
Bir olmak konusunda sıfır ama ayrık olma tartışma konusunda yarışı Önde tamamlarız son 5 sayfaya bakarsanız hepınız egolu kendı düşünseni kabul ettırmek ıcın uğraşmaktan başka bırsey yapmamıssınız bir sabredin yahu tamamı da gelebılır bolunebılır de kımse hıcbır şey bılmıyor kı neyı paylasamıyorsunuz bu mücadele ne burayı gören var mı a şu kişi mantıklı konuşuyor hemen ilanı revize edelim mi diyecekler canınıZ bu kadar sıkılıyorsa hazırlanmaya başlayın hey allahm
-
@paretowilfredo artı 500 ün vmy olma ihtimali varmı ustad. Sonuçta 3 yıldır alım yapmıyor bu kurum. Ve geçmişi biraz araştırdım 2014 yılından beri guy ve vmy aynı ay içinde ilana çıkmış hep.
-
@paretowilfredo hay ellerine sağlık hocam. O kadar çok ileti görüyorum ki Sayfayı takibi bırakmıştım artık.
Ayrıca @monopolcü dediklerinizin altına imzamı atarım. Sıktı son 5 sayfadaki muhabbet. -
@paretowilfredo teşekkür ederiz bilgi için resmen birbirimize düştük ama gerçekten bazı konuşmalar kalp kırıyor
-
@monopolcü bende bunu diyorum burada böyle konuşmalar insanları kurmaktan başka birşeye yaramıyor sen 3000 iste olur olmaz ama az gelsin biz daha çok mücadele ettik denek hiç hoş değil mücadele ederken 3000 isterken 80 sen düşük alanlar da mücadele etti ama iş cidiye binince siz haketmiyorsunuz demek hiç hoş olmadı
-
İşallah çok ilan gelir tüm emek verenler yerleşir.
-
Tartışmalar konusunda çok fazla bir şey söylemek istemiyorum. Ama son günlerde rahatsızlık duyduğum bir kaç konuda bir şeyler demek istiyorum.Ben neredeyse 8 senedir bu işlerin içerisinde aktifim. Çok daha uzun zamandır da devlet aygıtı içerisinde biraz malumat sahibiyim. İyi - kötü bir figürüm. Hep savunduğum şeyler oldu. Ben çok değil 5 sene evvel Tercihini Yap Facebook'ta ilk hazırlık yönergelerimi hazırlarken 85 puanı alt sınır ve hedef olarak işaret ettiğimde bana herkes uçuyorsun dedi. Bugün 85'lerin yetmediği yerdeyiz. Ben her zaman yüksek puanı savundum. Başarılı insanların haklarını savundum. Onların haklarının yendiği her yerde yanlarında oldum. Gerek kollektif işlerde gerekse bireysel olarak yaptıklarımla buna uğraştım.
Ama bu iş organize bir zûl halini alırsa, orada durun derim. Başarılı olmak, onu taşıyabilecek bazı erdemlere de sahip olmayı gerektirir. Ne yüksek puanlar, ne makam, ne herhangi bir yetkinlik size başkalarının kötülüğüne çalışma hakkını vermez. Sistemsel bir sorun var. Sistemin tıkandığı yerde, bunu düzeltmek için 3 kişi organize olmaz iken, kötü bir iş için bu kadar kolay organize olunuyorsa orada başta ben karşı dururum. Ben çok başarılı insanlar tanıdım. Çok başarılı dostlarım var bu süreçlerin içerisinden gelmiş, geçmiş. KPSS'ye dahi girmeden Sayıştay Denetçisi olmuşu da var, 3 dil bilip sefarette olanı da. Onlarla hala dost olmamızın, bir sebebi var O yüzden dost kalalım istiyorsak, bazı davranışlarda hıncı, hırsı, öfkeyi yol arkadaşlarınıza değil, bizzat yanlışlıklara yönlendirin. Hep beraber bir şeyler yapalım.
Mülakatlar adaletsiz diyorsak, mülakatların kalkmasına çalışalım örneğin.
Ama aynı zamanda keyfi sınav başvurularına da kalkmıyorsa kılıcımız;
Sormamız gerek kendimize.
"Bana göre adalet mi? Herkes için, adalet için adalet mi?" -
@LioN ben burda suçu adaya değilde sisteme atasım geliyor sistem baştan bozuk il göç neden misal yedek yok neden 4000 kişi giremiyor sınava neden para yatırmayanların yerine aday yok herşey saçmalık geliyor bana sanırım sistemim error vermeye başladı
-
@fuzuli biz heralde derdimizi anlatamadık. Eğer maliye çıkıp" kardeşim 2020 de sadece 2000 kadro verdim sene içerisinde daha alıma çıkmayacağız" diyorsa bunun içinde dguyu da isterim. Ama buna rağmen illa 2000 in hepsi guy olsun siz 2021 de girin diyorsanız buna karşıyım. Ha şimdi 2000 guy 2 ay sonra 200 dguy gelecekse okay.
-
@paretowilfredo evet hocam noktası virgülüne kadar katılıyorum
-
@mert12344321 kalmıyor ama 4 kişi alınacak olsun 4 kurumda alım yapsın giren herkes aynı oluyor hocam olay bu 4 er katı olsa 17. Kişi başka olamıyor
-
@paretowilfredo Ortalıkta ilana dair bir şey yokken kimseden destek gelmiyordu. İlan zamanı gelince şimdi sayılar paylaşılamıyor. Kimse de ceketini ilikleyip, dönüp kendisine bakmıyor. Siz yıllardır bu işin içinde mücadele veriyorsunuz, büyük saygı duyuyorum..Ancak sizin mücadele azminizden atanacağımız(eğer gerçekleşirse) bize de lazım. Düzeltebilirsek sadece sınavlara çalışırken değil, atanınca da destek vererek düzeltebiliriz. İibf'nin problemi yapısal.. Ve zihniyet olarak dönüşüm gerçekleşmedikçe bu kavgalar her sene sürmeye devam eder.
-
@paretowilfredo Özellikle son günlerde twitterda "yüksek puanlıyız, biz listeleri dolduralım ama sınava gitmeyelim, adaleti sağlayalım" diyenlerin yaptığıyla beraber okunmalı.
Yanlışı kim yaparsa yapsın, yanlış yanlıştır, bunu yapan arkadaşınız dahi olsa ona bundan dönmesini tavsiye etmek de tüm İİBFSBF camiasının boynunun borcudur.
-
@beveridge-eğrisi benim asabımı bozan 2000 kadro verildiyse bunun dağılımıda bellidir eli kulağında dendi sonuçta ama biz bu yolda beraberiz 1500+300+200 diye bölünsün biz hakettik demek yerine iki yıldır bekliyoruz 2000 +300+400 mesela diyebiliriz değiştirebilir mıyiz orasını bilmem ama mücadelede 3000 isterken haydi sınırda olan arkadaşlar mücadeleye derken utanmayız zaten alım belli olmuştur ama isterken bile az istemek
-
Demek birde ilan gelse..