2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
-
@Baelish dostum köprü misali geçen satıyor arkada kalanı Allah atanma nasip ederse kimseyi arkada bırakmayı nasip etmesin ben bu yüzden çok arkadaş edinmedim hayatım boyunca birini unutacağım arkada bırakacağım diye ama görüyorumki herkes kendi menfaatinde Allah bizleri öyle insan yapmaz inşallah
-
@Baelish Dostum mücadele insanın vicdanı ile alakalıdır. Önce kendisi ile olan mücadeleyi kazanması gerekiyor insanların. 90 üzerinde puanı olan adaylar, 10 kişilik 20 kişilik hatta 50 kişilik alımları paylaşırken şikayet edenlerin, 200-300 kişilik alımları paylaşmak istemiyor olması, diğer gruba dair şikayetlerini anlamsız kılıyor. Şu dönemde peş peşe alımların gelmesini istemek, otomatik bir rakip eleme sistemi olarak kimsenin işine gelmemeli. Karşınızda mülakat var her birinizin. Hepiniz aynı kabusun içinde iken birbirinize "inception" yaratmanızın, yeni kabusların peşinde koşmanızın anlamsızlığı üzerine psikolojik bir tez yazılır. İşler çetinleştikçe kıyamet senaryosuna dönmeye başladı. Ananın evladını tanımayacağı kıyamet gibi insanlar neredeyse en yakın dostlarının, ahbaplarının önünü kesecek düşüncelere kapılır oldu. Yediği içtiği ayrı gitmeyen yol arkadaşlarını saf dışı etmenin yollarını arar oldu. 1500 + 500 gelecekse alım eğer, bunun bir takvime yayılması en makul seçenektir. Unutmayın, tüm bu ilanlarda yalnızca %25'iniz işe girecek. %75 olarak birbirinize bakacak yüzünüz olmalı.
-
@plansız, içinde söyledi: 2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
@paretowilfredo Özellikle son günlerde twitterda "yüksek puanlıyız, biz listeleri dolduralım ama sınava gitmeyelim, adaleti sağlayalım" diyenlerin yaptığıyla beraber okunmalı.
Yanlışı kim yaparsa yapsın, yanlış yanlıştır, bunu yapan arkadaşınız dahi olsa ona bundan dönmesini tavsiye etmek de tüm İİBFSBF camiasının boynunun borcudur.
İmzamı atıyorum.
-
@errayn hocam insanlar da buna mecbur kaliyor, yuksek puanlarla turkiye dereceleriyle açıkta bekliyoruz, tum sınavlara girip secenegi arttirmak da yuksek puanin hakki diye düşünüyorum, benim demek istedigim yuksek alan atansin alamayan atanmasin degil, ama belli ve sınırlı sayida bi atama yapiliyorsa puani yuksek olanin oncelikle atanmasi adalettir
-
@mert12344321 hayırlısı olsun Allah hak edene nasip etsin
-
@paretowilfredo maliyede mülakat 1/2 değil miydi üstad
-
İlanin bölünmesinden ziyade herkese fayda sağlayacak olan ilanın plan dahilinde gelmesi bunca birikmiş işsizliği azaltacak bence. Bizler hep bölünmeyi başarıyoruz hiç birlik olamadık olamıyoruz.
-
Kpss sınavı başarı sinavi olmaktan ziyade işin paraya döküldüğü bir hal aldı. Bilmem kaç oturuma yüzlerce TL para veriliyor. Kpss den 80 alan aday mülakat sonucu ataniyorsa aynı sinava 95 ile başvuran aday mülakattan eleniyorsa eee nerede o zaman adalet. Sınav listelerine girmeyi adalet olarak algılamak mantıklı gelmiyor bana. 2019 kpss ye girdin sınav öncesi kötü bir süreç gecirdin 70 aldın ama aklın dank etti oturdun 8 aydır afedersin köpekler gibi ders calistin yaladın yuttun. Şubat'ta guy ilani geldi su ilan geldi bu ilan geldi basvursan o sınava girsen kurum sinavindan derece ile geçeceksin belki ama noldu su kati bu katı mevzusuna sınav bilmem kaçta kapattı giremedin bekle 7 ay ki kpss ye giresinde hastalık bir kaza bela olmasa sinavdan puan alasın. Kpss nin kurum sınavlarında ön bilet olma mevzusu revize edilmelidir. Kurumlar belirli bir taban puan belirlemeli bu puanı alan herkeste sınava girmeli. Kurum olarak sen yaptığın sınava güveneceksin önce. Ben krallar gibi sınav yaptım sorular gayet iyiydi kpss den 73 alan adam yaptığım sınavdan 85 aldı kpss den 85 alan adam 75 ile mülakata kalamadı. O zaman 73 alan adamı alır guy yaparsin adam yaptigin kurum sınavını hakkıyla geçmiştir çünkü. Her sene aynı mevzu. Taşra uzmanlığı için 70 merkez ve teftiş kadroları için ilgili puan türünden 80 alan herkesi cagir sınavlara girsin. Koca devlet 3-5 bin tane kitapçık basmaktan mi aciz. Sonra Ali veli Ayşe Fatma yüksek aldı insafa gelirde bu kadroya iş olsun keyif olsun diye basvurmazsa ins bende sınav listesine girerim diye kızamık dokmezsin. O zümreyede insanların haklarıyla oynama fırsatı vermezsin ego tatminlerini ellerinden almis olursun.
-
@modigliani-0 Toplama vuruyorum dostum yuvarlak bir hesapla.
GUY'da yazılı sınava katılan 5 kişiden biri,
VMY'de yazılı sınava katılan 5 kişiden biri,
MHUY'da yazılı sınava katılan 20 kişiden biri,
DUY'da yazılı sınava katılan 20 kişiden biri,potansiyel işsiz. Mülakatlara indirgediğimizde de DUY ve MHUY için mülakat oranı 1/4. VMY ve GUY'da 1/2. Kaba hesapla tüm alımları baz aldığımızda piyasada olan, her dört kişiden üç tanesi süreçte kalmaya devam ediyor. Ortalama 10 bin ciddi aday var A grubunda GUY'a da dahil olanları saydığımızda. Bunun en fazla 1/4'ü hatrı sayılır işlere girebiliyor aslında.
-
@paretowilfredo elinize sağlık üstad, anladım haklısınız...
-
@paretowilfredo yazı icin teşekkürler hocam peki Guy ilanı konusunda öngürülen bi tarih var mı?
-
@sneijder5 Herkesin dediği "yakın". Baharı geçmez, yazı görmez dostum sınav.
-
@paretowilfredo üstad bu süreçte sıkıntılı zamanlar yaşadık zor anılarımız oldu her zaman çekip gitmek ,bırakmak istedik. Acaba foruma girelim pareto üstad ne yazdı diye geri döndük. Hep yazdıklarınızdan kendimize pay biçtik. Yazılarınız dostluğumuz hep bize umut oldu. Dili mükemmel kullanmanıza hayran kaldik. Bu süreçte kaldıysam sizin sayenizde üstad. Umarım bir gün nickname dışınızda sizinle tanışma fırsatı bulurum.
-
@urfaspor63 İnşallah dostum. Teşekkür ederim güzel düşünceleriniz için
-
@LioN kurum sinavlari belirleyici sinavlar degil malesef kardesim insallah girince anlayacaksin, onun yerine kurum sınavları kalkip merkezi bir sinav olan kpss ile atama yapilmalidir
-
@mert12344321 en iyisi o olur hem bu kadar yıpranmayız oldu olcakmı diye belirsizlikten bıktık
-
KPSS den yüksek alan atanacağını bilir bizde birbirimizi yemek yerine sayıyı arttırmaya çalışırız
-
@fuzuli kesinlikle, zaten her kurumun kendi sinavini yapip isteyen herkesin sinava girebilmesini saglamak kadar mantıksız bir dusunce yok, yilda 50 sefer ankaraya gitmek gerekir
-
@mert12344321 kardeşim 2013 den beri bu sürecin içindeyim. Neler neler gördük emin ol. Yeni mezun heyecanlı kardeşlerimizden değilim yani. Benim demek istediğim a grubu alımları sistemsel olarak değişmelidir. Hepsi bu. Bak Sayıştay bak kaymakamlığa bak idari yargı hâkimliğine. Kendi sinavini yapıyor. Kpss yok diyede her yıl 100 bin kişi bu sınavlara basvurmuyor. Bu işin içinde olanlar belli taliplileri belli.
-
Gönül ister 2000 Guy,1000 Vmy,500 Dguy,1000 mhuy,500 Duy falan toplamda 5000 kişilik alım olsun ama maalesef 2000 ihdas etmişler. Bu 2000'nin üçe bölünmesi inanın yıllardır 80 üzeri alan arkadaşları için çok büyük atanma umudu olacaktır. Puanı olan adam 1 mülakat görebilmeyi mi ister yoksa 3 mülakat mı? Zaten üç alımda iyi kötü 80'nin altına inecektir.