29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı Sözlü Mülakatları
-
@2pacalypse gerçi doğru. Ay sonu diyince sanki çok uzakmış gibi geldi bir an. Bugün yarın derken ayın 10 unu getirmişiz
-
Hala yarın açıklanacağını iddia edenler var. Var mı bu yönde duyumu olan ?
-
@kuruhasan ya allah aşkına hala yarından umudu olan var mı ya.kac kişi haftaya kaldı dedi
-
ARKADAŞLAR BU AKŞAM SAAT 20:00 da #adaylarsonucbekliyor tagiyla tüm icra müdürlüğü ve hâkimlik sınavına girenleri Sayın Bakanımıza sonuçların açıklanması için twet atip sesimizi duyurmak istiyoruz.
Çünkü;
Yazılı sınava gireli yaklaşık 10 ay
Mülakat biteli yaklaşık 2 ay
Yeni başvurulara 2 hafta kaldı
Lütfen tüm hâkimlik ve icra müdürlüğü için hep beraber Sayın Bakanımıza Seslenelim. -
Bugün bir duyum var mı?
-
@RootofAllEvil valla yok gibi hocam @lord3365 başkanın da sert bir dille belirttiği gibi herkes haftaya diyor.
-
İdari yargı mülakatına kalan hukukçu arkadaşlara sesleniyorum. 89 kişi var diyorlar. Sizin de tam alım olursa şansımız yüksek diye düşündüğünüzü tahmin edebiliyorum. Aynı hissiyattaki hukukçu arkadaşlarım duygularını paylaşabilir ve duyumlarını.
Mülakat illa ki açıklanacaktır. Maksimum 1 aya açıklanır. -
Ayrıca idariyi kazanan hukukçu arkadaşlar genelde adli yargıda ilk 500de oluyor. Bu durumda SÜREÇ OLUMLU SONUÇLANACAK ISE adli mi idari mi oluyor genelde???
-
@müştak001 olacaksa idari oluyor diye biliyorum. Hukukçu sayısı her dönem kısıtlı idari yargıda, kota da varken onları adliye almalarının bir mantığı yok. Adli yargıda çok fazla kişi var zaten. Alacaklarsa idariye alirlar.
-
Yanıtınız için teşekkür ederim. Bu arada buradaki arkadaşlarımızın üslubu ve kalitesi beni hayran bıraktı. Memurlarnetteki üslubu gören arkadaşlar da aynı düşüncede olacaktır. Umarım buradaki herkes hak ettiği yerlere gelir.
-
Memurların ipi koptu maalesef ben takibi bıraktım orayı sonucu beklerken strese girmiyorum artık hepimizin hakkında hayırlısı olsun
-
@müştak001 geçen haftadan sonra ben de bıraktım orayı hocam, arada bakıyordum zaten. troll dolu, daha 2 hafta öncesinden saat veren adama inanmak zaten başlı başına mantıksız. kimse ne olacağını bilemiyor, süreç dinamik. şu önceden konuşulan teyit soruşturmaları, araştırmaları bitince bakan imzalar, ertesi güne de yayınlanır. mesele bu kadar basit aslında. önceki mesajımda da söyledim bu iş ekime kalmadan biter 18'inde ya da en geç 25'inde açıklanmış olur. yeni sınava başvurular açılmışken hala 3900 kişinin mülakat sonuçlarını açıklamamış olmaları çok garip olur. 1.5 ay bekledik 1-2 hafta daha sabredelim çok zor olsa da.
-
@müştak001 benim bu konuda merak ettiğim şöyle bir durum var, bilen arkadaş varsa aydınlatsın. şimdi kanunla getirilmiş bir kota uygulaması var eyvallah. diyelim ki ben komisyonum, elimdeki az olan hukukçuların bir kısmını idari hakim adayı olarak bir kısmını da adli yargıdan aldım. hukuk harici kotamı doldurdum. ama kotanın üstüne hukuk mezunu dışı alım yapmak istiyorum ve kanun dışına çıkarak alım yaptım. şimdi başarılı adayların listesi yayınlanmıyor, sadece kazanan adaylar ve akademide bulunan adaylar bu durumu bilebilir. hukuka aykırı iptal edilebilir bir işlem olsa da elimde, gerçeklikte hukuken takip edilebilirği olmayan bir durum yarattım. veya şöyle bir ek açabilirim, ALIM İŞLEMİNİN tümünün iptal edilebilirliğini söz konusu yapmazsam hangi hukuk mezunu dışı kişiler 20lik kotanın dışından alındı noktasıda da belirsizlik oluşucaktır. sadece bir kurgu şu an yazdıklarım. kanun adamları kanun dışına çıkar mı, çıkmaz, ama çıkmak isterlerse böyle bir durumda sanki iptal edilebilirliği yok gibi geliyor bana. (liste olmadığı için, kazanan adaylar iptale gitmiyeceği için, akademi adayları da bu işi kurcalamayacağı için.)
-
@müştak001 geçen sene çift mülakat hakkı kazanan iki hukukçu da idari yargıdan alındı, bildiğim ve gördüğüm bu, sorunuza hitaben.
-
@müştak001 üstadım ben de hukukçuyum idari yargı istediğimden adli yargı sınavına girmedim çoğunluğa tezat bir tercih belki sayı 89 mu bilemiyorum ama azınlık olduğunu biliyorum hukukçular pek tercih etmiyor alım az olduğundan halbuki yazılı sınavı kazandığı takdirde görüldüğü üzere çok büyük avantajı var mülakat aşamasında ama referans gerekli yine de
-
@2pacalypse evet genel olarak hem idari hukukçu kotasını değerlendirmek adına , arkadaşımızın bahsettiği gibi genelde idari yargıyı kazanan hukukçular adlide derece yapmış kişiler oluyor ki eğer güçlü referansları yoksa, hem de bu kişileri heba etmemek adına böyle bir şey yapabiliyorlar en nihayetinde adli yargıda bildiğiniz üzere referansların ciddi bir savaşı var tabiri caizse
-
@CosmoKramer üstadım ben bilerekten 20 kişilik iibfeli kontenjanını doldurmak zorunda değiller çünkü üst limit olarak %20 zikrediliyor yani en fazla 20 kişi alabilirsin ek mülakatlar hariç. Yani 15 iibfe atıyorum 83 hukukçu almış olabilir 100 kişiyi doldurmadığı halde
-
@yüzbaşı hocam 20 kişi her sene doldurulmuş.200 küsür iibflinin olduğu yerde ki bunların çoğunun da sağlam referası olduğunu düşünürseniz 20 sayısı rahat dolar. 89 hukukçudan 80 kişi almaları bana imkansız geliyor. Bunun soruşturması referansı vs var. Bu şartları sağlamayan kişiyi sırf 80 hukukçu alınacak diye almazlar demek istediğim. İibf kotası her halükarda dolar.
-
@Mambaa reis ben farazi sayı verdim zaten teorik olarak böyle bir şey yapabilirler diyorum hukuki bir engel yok illaki bu kadar insan var haklısınız bi şey demiyorum ona
-
@yüzbaşı doğrudur hocam. Ancak adli yargıda 3te 1 olan şans-diyelim ki 80 kisi almasinlar 50 alsinlar- 2de 1 oluyor. Ki bence bu 89 arkadaştan adli yargıyı kazanan 5 10 kisi de olacak dersek şans ciddi oranda artıyor bu tarafta.