Gvs olumsuz geldi yardım
-
@gençler23 Etkiler. Bu şekilde pek çok insan var. Her ne kadar adli sicil ve arşiv kaydı temiz görünse de mahkeme ve savcılık kayıtlarına işleniyor ve o kayıtlar da silinmiyor.
-
@BluePhantom bende duymuştum bu Hagb etkileyebiliyor
-
@sbf1983 evet hocam taksirle yaralama. Avukat bi hocama sordum alkol yoksa sıkıntı olmaz dedi şükür.
-
@BluePhantom bazı hagb ler etkileyebilir belki hocam ama bu trafik kazası ve alkol vs. de yok
-
@patrice9 Tabiki işlenen suça göre değişir. Her suç için olmayabilir.
-
2 sene önce bir yanlış anlaşılma sonucu hiç alakam olmadığı halde. Kaybolmuş veya hata sonucu ele geçmiş eşya üzerinde tasarruf suçu konusunda karakola cagirildim ifade verdim kovuşturmaya yer olmadigina dair karar verdi savcı yani takipsizlik aldık. Konusu şikayete tabii bir suç olduğu için ve şikayette olmadığından mevzu kapandı. Bu durumun herhangi bir sıkıntı çıkartıp cikartmayacagi hakkında bilgisi olan var mıdır? E devletten baktığımda herhangi bir kayıt yok. Bu tarz olaylar güvenlik soruşturmasında değil arşiv araştırmasında bulunuyormuş. GBT vs de bu durum gorunuyormudur? Birde araştırdığım kadarı ile takipsizlik kararları emniyete giderek kararı tebliğ ettikten sonra dosya siliniyormus. Herhangi bir bilgisi olan var mi arkadaşlar.
-
Soran arkadaşa geçmiş olsun. Bilgim olsa da seve seve yanıtlasam... Durumdan istifade etmek, konunun öznesi olmak istemem de benim de başıma bir iş geldi.
Malum askerlik hizmetinin bir bedeli var artık, bedeli olmayan dönemlerde bakaya kaldım bir süre, davalık olduk. Hâkim beraat verdi ve para cezası bile vermedi.
İstinafa taşındı, İstinaf ertelemeli, 6 ay hapis cezası verdi. Gerekçe sadece 5-6 ay geç gitmemdi. Oradaki Savcı ve Hâkim, memuriyete engel teşkil etmeyeceğini, 5 yıl sorun çıkarmazsam silinip gideceğini ifade etti.
Sizce bu (galiba hüküm geriye bırakılmış oluyor) ertelemeli 6 ay hapis cezası memuriyete engel midir?
Bakanlık doğru düzgün cevap vermiyor yeminle -
Yuz kızartıcı suçlar ve 1 yıldan daha uzun kasıtlı suçlar haricinde hicbir ceza ve suç memuriyete engel değil diye biliyorum
-
Arkadaşlar kaymakamlığı 0.77 puanla kaçırmış, idare hukukuna iyi çalışmış bir arkadaşınız olarak memuriyete engel teşkil eden konu hakkında bilgilerimi paylaşayım. Ilgili yıl içerisinde 1 yıldan fazla hapis cezası almak memuriyete engel teşkil eder. Isterseniz 10 sene boyunca her yıl 11 ay yani 1 yıldan az hapis yatın. Memuriyete engel degildir.( Tabi bu kanuna gore, 10 yıl her sene hapse girmiş birini alacaklarini sanmiyorum pratikte) eğer hapse konu olmuş suçlar; yüz kızartıcı suçlardan birisiyse, devletin guvenligi veya anayasal duzeni ortadan kaldırmaya yönelik ise süresine bakilmaksizin memuriyete engeldir.
-
@teta ek yapayım 1 yıldan uzun hapis cezasına konu olan suç taksirle yapilmissa engel değildir. 1 yıldan uzun kasıt engeldir taksir engel değildir. Ilgili yılda 1 yıldan az kasıtta engel değildir. Tabi az once bahsettiğim suçlar dışında, onlar da sureye bakilmaz
-
Bu arada anayasa mahkemesi guvenlik soruşturmasını yapma zorunluluğunu kaldırdı arkadaşlar. Yani kesinlikle yapilmayacak diye birşey yok. Devlet önemli kurumlarına alim yaparken güvenlik soruşturması yapabilir, bazi kurumlarında sürec hızlı işlesin diye yapmayadabilir.
-
@LioN akşam üzeri polis arkadaşı aradım durumu anlattım. Kendisi bana herhangi bir sıkıntı olmayacağını söyledi. Şuan güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasında öncelikli olarak terör örgütleri ile herhangi bir bağın olup olmadığına daha sonra ise 1 yıldan fazla bir hüküm giyip giymedigine bakiliyormus. Bunların haricinde herhangi bir sıkıntı olmaz dedi. Yinede bilgisi olan varsa paylaşırsa iyi olur.