2020 Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
-
Bölüm puanı bazlı gelmesi ve sadece sözlü olmasın yazılı da olsun demeleri çok anlamsız geldi bana. Bölüm bazlı olursa ve sadece sözlü alım yapılsa daha kolay olmaz mı ?
-
@gpale bölüm bazlı olsun demek bencilliktir.
-
@gpale Bölüm bazlı olarak gelmesi bazı bölümleri dışarıya bırakır. Bu da bazı arkadaşlarımızı mağdur eder. Sadece kendinizi düşünmeyin. Sadece sözlü olması ise 84 puanı olan dışarıda kalma olasılığı artıyor. GUY bir tık üstü olan bu mesleğin bu şartlar fazladır. Hele kurumiçilere bu şartlar istenmezken.
-
@hayırlısı035 SGK denetmen yard. için salt mülakat olmasi fazla olmuyor da Duy salt mülakat yaparsa fazla mi oluyor kardeşim. Allah akıl fikir versin sana kardeşim. SGK denetmen yard. ile Duy ikisi de taşra uzmanlığı/denetmenliği..Ayrıca Defterdarlık Uzman Yard. mesleğinde oryantasyon eğitimi sonunda yapılan sınav ve mesleğe girişteki sınav ortalaması ile denetim yetkili Duy olma şansın var. Yani Duy sadece mülakat ile alıma çıksa kimse de bir şey diyemez çünkü hem sınav yönetmeliği buna cevaz veriyor hem de meslek Guy'un 5 gömlek üstünde. SGK denetmen yard. ile eşdeğerde. Sınav yönetmenliğindeki sınav konuları içerisine kamu yönetimi ile işletmeyi süs olsun diye koymadılar. Kamu yönetimi ile işletmeyi kapsayacak şekilde çoklu puan türüyle sadece mülakat alımına hazır olun süreç oraya evrildi zaten. İnşallah 15 Aralık tarihine kadar ilan gelir.
-
@city-of-justice hocam siz niye çok gerginsinizbırakın ne gelirse gelsin kimse belirlemicek bakanlık bilir
-
@city-of-justice dostum 15 aralık tahmin mi duyum mu?
-
@whshw Hem tahmin hem de kurum içi Defterdarlık Uzmanlığı özel sınav başvuru tarihini gördüm. O yüzden beklentim 15 Aralık tarihi ilan gelir ve 1 hafta başvuru süresi olur. Mülakat Şubat başlarında olur. Çünkü kurum içi Defterdarlık Uzmanlığı özel sınav tarihi Şubat olarak gördüm.
-
@whshw Kurum içi Defterdarlık Uzmanlığı Özel Sınavı için de ilanın Aralık sonlarına doğru geleceği beklentisi var.
-
@city-of-justice ben net 2021 ocak ilan diye duydum hocam
-
@adanali01 Oraya kadar sarkmaz hem 35 yaşına takılacak arkadaşlarımız var son bi defa daha mülakat şansını kaybetmesinler hem de Kurum İçi Defterdarlık Uzmanlığı Özel Sınav başvuruları Ocak başında yani ilanın Aralık sonlarında gelmesini bekliyorlar. Bizim gibi dışardan atanacak Duy sınavı ilanı da 15 Aralık tarihine kadar gelmesi yüksek. Daha önce dedim sana bilgiyi veren kişi kurum içi sınavla karıştıyordur.
-
@city-of-justice vala 2 defa sordumınsallh hocam erken gelse benimde askerlik var aralıkta bitiyor tecil ama şu sınavları sınavsız mi oldugunuda bi arastrim
-
@city-of-justice Evet sgk güzel örnek. O dönem çeşitli sebeplerle en az 120 kişi mülakata katılmadı. Yazılı olursa en azında bu mesleği girmek isteyen mücadele eder. Evet yönetmenliği okudum bunu biliyorum.Ama unutma ki aynı yönetmelikte yazılı ve sözlü olarak yapılma imkanı var eğer öyle olursa sen de birşey diyemesin. Ayrıca bu kanuni istek bunun için herhangi bir engel yok. Nasıl ki kadro istiyorsam bunu da talep edebilirim. Burada sana giren çıkan ne? Allah asıl sanaakıl fikir versin. Ayrıca meslek tanıtımlara bakarsan belli yetki ve özlük hakları dışında GUY ile aynı bundan dolayı guydan 1 gömlek üstün dedim.
Kurumiçi süs olarak çıkmadı ama ben buna da haksızlık diyorum. Aynı şekilde @paretowilfredo kurumiçi haksızlık diyor. Daha ilan gelmeden önce siz bölüm bazlı savunarak diğer bölümden mezun olmuş puanı olması rağmen sizin bencilliği yüzünden bu sınava girmeyecek.
Etkinliğe katılan arkadaşlar daha fazla iibf kapsasın diye uğrasırken senin yaptığına bak. -
@adanali01 Ya ilanı Ocak ayına atacak bir sebep de yok. 15 Aralık tarihinde ilan gelse ve 1 hafta başvuru olduğu takdirde Duy mükalatı rahatlıkla Şubat başlarında yapılır. Neticede 5 yıldır açılmayan sınavdan bahsediyoruz ve su ana kadar Bakanlığın açmadığı tek sınav Duy kaldı. İnanılır gibi değil.
-
@hayırlısı035 Bölüm bazlıyı ben mabadımdan uydurmadim pareto kardeşimiz bölüm bazlı ilan olma ihtimali var diyerek resmen orta yere bir bomba ativerdi. Biz de bunun üzerine analizler yaptık. Sürecin gidişatı da zaten analizlerimizi doğrular nitelikte ilerliyor kardeşim.
-
@city-of-justice Pareto anlattığı biliyorum ama olmama ihtimali de ekledi. Etkinliğe katılan arakadaşlar ise sürecin böyle sonuçlanmaması için mücadele ediyorum
-
Duy'a bölüm bazlı alım yapılması bence ihtimal dahilinde bile değil. Önceki alımlara bakın böyle bir alım yapılmış mı. Aylarca Hmuy'da yds istenmeyecek diye kendini avutanlar vardı burada ve sonuç ne oldu gördük. Lafın kısası bakanlık geleneklerinden vazgeçmiyor. Bu yüzden dersinize çalışın olmadık şeyler için birbirinizin moralini bozmayın
-
Kurum içi Defterdarlık Uzmanlığı özel sınavı ile ilgili belirttigim tarihler 2011 yılındaki yapılan sınava aitmiş. Yani onun tarihi de şu an belirsiz. İnşallah Duy bir an evvel gelir.
-
@grwvh Kardeşim yönetmelik değişikliğinden bihabersin galiba. Yönetmelikte salt mülakat ile yapılmasına ilişkin ilk defa yetki verildi. Salt mülakat ile alımı kaktüs niyetine koymadilar herhalde ve su ana kadar ilerleyen süreç sadece mülakat ile alım olacağının izlerini taşıyor.
-
@city-of-justice Hocam tamam anladık, alanında sıralaman iyi bu şekilde olmasını istiyorsun...
-
@yolosapiens vallahi sorma ya, konsantre cümlelerinden gına geldi.