2020 Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
-
Ben alacağım cevabı biliyorum zaten. 2018 beri bu sürecin içerisindeyim senden daha tecrübeliyim yukarda yazdıklarının hiç birisinin önemi olmadığını buradaki herkes biliyor poliyanacılık yapmayalım burda sizin mülakatınıza kot giyip sakal bırakıp gelmiş kişiyi almışlar herkes herşeyin farkında izin verirsen mülakata kalanlar konuşalım size de görevinizde başarılar diliyorum
-
Adamın 2-3 soruya cevap veremedim bu kötü bir mülakat mıdır diye ''ortaya'' sormuş olduğu soruya, teknik bilgiden ziyade iyi mükakat-kötü mülakat ayrımı öğrendiğimiz, bildiğimiz kadarıyla budur diye elden geldiğince bilgi paylaşıyoruz. Konunun gelmiş olduğu hatta dönüşmüş olduğu tartışmaya bak.
Hiç denmesin kendini kurtaran sanki düne kadar aynı yolun yolcusu değilmişiz gibi unutuyo buraları, bırakıyo gidiyo diye. Hakkı budur bu ortamın.
-
@ztrkrdvn Biz kot pantolon kazakla gitsek içeri almazlar kapıyı açmazlarİnsanlar mülakat kazanıyor muazzam
Tek temennim bozuk terazinin gün gelir herkesi tek tek tartması. -
@ztrkrdvn
Ben de 2018'den beri bu sürecin içersindeyim. 2018 puanı mağdur olanlardanım. Benim hakkımda bir başkasının söylemiş olduğu 2020 ile girdi bu sürece lafına ne diye tamah edip üzerinden devam ediyorsunuz ki.Öte yandan bu referans konusunda eğer bu kadar katı gözle bakıyorsanız duruma, onsuz olmayacağına asla ihtimal vermiyorsanız, sizin bu yolda kürek çekiyor olmanıza motivasyon sağlayan kaynak nedir ? Burada büyük bir paradoks oluşuyor.
Ayrıca kot pantolon kazak diye bahsettiğiniz kişiyi bilmiyorum ancak; böyle durumlarda her ihtimali düşünmek lazım. Misalen; mülakatının olması gereken gün bir önceki başka bir mülakatı olumlu açıklanan ancak burayı daha çok isteyen bir adayın, mülakat gününde diğer kurumundaki evrak teslim işleri olduğundan dolayı mülakatı bizimle aynı gün yapıldı. Bak mülakat gününde gelemeyen bir adaydı bu sonuçta. Ancak durumu bunu gerektiriyordu ve uygun olan orta nokta sağlandı.
Aynı bu şekilde; kot pantolon kazak dediğiniz kişinin belki de o gün berbat bir kaderi vardı, belki takım elbisesi hiç akla gelmicek şekilde son anda kötü bi olaya maruz kaldı, belki o gün takım elbiseyi bile düşünemeyecek kadar kötü bir şey yaşadı.. Ve bu durumu belirtti. Bu ihtimaller çoğaltılabilir.Bu gibi durumlar ihtimal dahilindeyken kurumu ya da yarın birgün bünyesine girmek isteyeceğiniz birimleri direkt olarak karalama propagandasına yönelmek yanlış bir tutum.
Kalın sağlıcakla. Sabırlar diliyorum.
-
Burda kişisel tartışmak istemiyorum ama uzun uzun konuşalım özelden bu konuları .
-
@ztrkrdvn
Olur. Başlığın amacı açısından da daha faydalı olur. -
@düdüklütencere2 Hocam her türlü olumsuz durum elbette olabilir olağanüstü koşullar her zaman ihtimal dahilindedir. Böyle bir durum halinde kimse bir şey demez diyemez. Fakat referansı güçlü olduğundan baştan savma gelmiş nasılsa atanırım demiş de olabilir.Bu da ihtimal dahilinde.Mülakatla ilgili verdiğiniz teknik bilgiler sadece kamu değil özel sektörde de işe yarayacak bilgiler. Kendi adıma teşekkür ediyorum.Diğer taraftan referans olayı da bu ülkenin bir gerçeği maalesef. Insanlaın neden her zaman aklına ilk önce referans geliyor diye sorarsanız çevremize bakmak cevabını bulmaya yeterli.
-
@mrvguy 1 aya anca dedikleri duy için mi yoksa hmuy için mi biliyor musunuz?
-
@pepe35 @bulut25 çünkü siz benim kuzumsunuz:) malesef çaresiz olduğum anlar bunlar , en güzeli galiba " allah kuluna kafi değil mi ? "
Vakti zamanı gelince mutlaka emeğinizin, yakarışlarınızın karşısında ooo koca koca ! Adamların nasibinizin önünde duramayacağı gün çok uzakta değil yeter ki ümidinizi kaybetmeyin .
Allah kerim .
@bulut25 doldu taştı kuzum , nasipten öteye gerçekten yol yok ,allah dilemediyse kim ne yapabilir ,dilerse kim ne yapabilir:) zaten bunları benden daha iyi biliyosunuz işte dayanamıyor insan bazen . kırın ,dökün ,kızın, küfür edin ama sağlığınızı koruyun psikolojinize sahip çıkın , yıpratmayın kendinizi ,bugün olmadı yarın olacak . Allahın izniyle .
@DüdüklüTencere2' ye çok yüklenmeyin mülakatta komisyon karşısında yapılacak şeylerden bahsetmiş ,oda yaşı olan temiz bir genç benim gözümde:) magazinden bahsetmiş biraz gerçeklerin farklı olduğunu biliyoruz zaten .
Yine efkarlandık , allah kurtarsın . -
@DüdüklüTencere2 arkadasin attigi videoda da yazili sinavda 1. Olan kisinin yazisindan dahi bir karakter analizi yapilip, elenebileceginden bahsetmis sayin baskan. Bunlarin normallestirilmeye calisilmasini asla ama asla kabul etmeyecegim.
-
@yelloww
Hocam var öyle mülakat teknikleri ya. Psikoanaliz mi denir artık ne denirse çok da hakim değilim işin o ayrıntısına. Bu kez çok alakasız olacak ama şöyle bi şeyden bahsedeyim, bir arkadaşım survivor mülakatlarına kalmıştı, spor vb. tüm aşamaları geçip. Mülakatta sürekli bir sorgu hali gibi üstüne gelinen soru bombardımanı oluyormuş, bazense duygularını bozmaya çalışır derecede. Ve bu arkadaş en olumsuz tavırda dahi yüzündeki hafif tebessümü bozmamış. Ona rağmen ''agresif'' çıkarak elenmiş. (inşallah bana gora'dan bir sahneyi sıkmamıştır) Yani tam onun anlattığı şekilde aktarmış olmayabilirim ama bu minvalde bir şeyler anlatmıştı.
ve bu sonuca, gözünün, gözbebeğinin hareketlerinden, sürekli takındığın tebessümün saliselik reflekslerinden ya da sadece sırf sinirli olduğumu belli etmemeliyim diye aslında hangi tavrı takınmayı tercih ettiğinden bile varmayı sağlayacak teknikler varmış.Dediğim gibi çok alakalı değil ama söylemeye çalıştığım şey bu dahi mümkünken yazı metodundan çıkarım yapılabilmesine olanak sağlayan bir teknik bunun yanında çok daha olabilirtesi mümkün geliyor açıkçası.
-
@mm0660 hocam tam sure verilmemis. Duy icin denilmis sanirim. muy icin bi sey dememisler.o oncelikli aciklancak denilmis. Maliye uzmanligini bekleyen arkadaslar arayip bilgi almalari daha yerinde olur telefonla. O konuda net bilmiyorim ama oncelik onun aciklanmasi denilmis.
-
@gencbiraday Hocam sonuçların açıklanma tarihi ile ilgili bilginiz var mı?
-
Arkadaşlar güvenlik soruşturması ne zaman oluyor bilginiz var mı ? Mülakatta asil listesi yayınlanana kadar yapılıyor yazmışlar yani şuan yapılıyor o zaman ? Anlamadım tam öyle mi ?
-
Arkadaşlar merhaba kurum içinden bilgi gelecekti fakat bana daha bir dönüş yapılmadı bilgi gelince sizlerle paylaşacağım,virüsten dolayı mülakata giremeyen arkadaslar olduğu soylendi mülakatlar tamamlandı mi yoksa devam mı ediyor bu konuda bilgisi olan yada aramızda mülakata katilamayan ama katılacak olan arkadaşlarımız var mı bizde ona göre beklemiş oluruz diye düşünüyorum....
-
Dostlar bayram öncesi açıklanma durumu olur mu ki
-
@sokrates12 ah hocam gonul isterki haftaya aciklansin hic ihtimal yurutemiyoruz. Insallh mayisa kalmaz.
-
@sokrates12 atış serbest mi:)
Bayramdan önceki 1 hafta bayramdan sonraki 2 haftada totemim var ahanda yazdım:) -
İlçe seçimi nasıl oluyordu? Onlar mı belirliyor yoksa kazananlar mı tercih ediyor sıralamaya göre?
-
@blueberry Nihai listede ilk sıradan başlamak üzere ilçe seçimleri yapılacak. Seçtiğiniz ilde nihai listede ilk sıradaysanız, ilk ilçe tercihini siz yapmış oluyorsunuz. Benim anladığım bu sınav ilanında yazılanlardan.