2020 Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
-
2017 2018 2019 2020 merkez alımlardaki isimlerin %85 aynı kişilerden oluştuğu için belki 86 87 puanlarımızla yıllardır bekliyor olabilir miyiz ha birdeeee pardon arkadaşım ama torpilin yoksa bizim gibi 5 yılda beklersin 10 yılda allah akıl sağlımızı almadan bitse de gitsek şu forumdan !!!
-
Bak kardesim 5 senedir oturup ders calismiyoruz herhalde bilip bilmeden yorum yapma dogru okuyamamissin ben kamu bankasinda calismaktaydim sinavlara oyle hazirlanmaya calisiyodum .anladin mi simdide istifa mi verdim . Burdan kibrinden cevap vermicem.yasimizin sinirindayiz sen nie rahatsiz oluyosun.saygisizligin hat safhina cikarak eline ne gecti kendi kibrini mi tatmin ettin. Bizler burda fedakarlik ettigimizden bu durumdayiziz sakin bana cevap dahi verme !!!! .gercekten cok kibirlisiniz kibriniz arsa degecek.saygisizlik insanin karakterini yansitirmis ama ben size saygisizlik etmicem.
-
Saygisizlik ve uslubunu bilmeyene de laf anlatamam cunku saygi ve uslup insanin karakterini yansitir. SAYGILAR.
-
Valla hocam atanayim daha foruma falan bende girmicem bir suru gereksiz insanlar ugrasmak zorunda kaliyosun.diyoruz birlik oluruz bazi konularda.ama yok hep bi gereksiz muhalefet .ama gercekten yine diyorum cok bekleyip gercekten emek veren kardeslerimizin girmesini cani gonulden cok isterim.. daha da foruma bu saatren sonra ne girerim ne de yazarim .saglicak kalin.
-
Ceteris paribusu öğrenen arkadaş nerdesin konuş ceteris paribus.
-
@sokrates12, içinde söyledi: 2020 Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
Ceteris paribusu öğrenen arkadaş nerdesin konuş ceteris paribus.
-
Bu forumda neden sürekli bi tartışma hali oluyor gerçekten anlamıyorum en sonunda dayanamadım gerçekten 6 yıldır bu süreçteyim ve süreçte neler gördüm neler o yüzden sisteme yeni katılmış daha dünkü bebelere sesleniyorum bir kelime daha edenin gerçekten dilini keserim yeter yani. Hala anlamsız anlamsız eleştiriler yok işin defterdarlığa mı kaldı yok şöyle mi yok böyle mi. Dur bakalım arkadaş senin insanların tercihleri hakkında fikir yürütüp yorum yapmaya ne hakkın var. Hangi sıfatla konuşuyorsun ? Hekimliği mi kazandın Sayıştay da mısın ? Kaç sınav tecrüben var. Kısaca sende buralardasın belli ki şeninde işin forumda konuşulan kadrolara kalmış!
-
Belkide atanmış merkez uzman ama mutsuz
-
@elifnur24 aynen katılıyorum arkadaşım, daha bu süreçteki stresi yönetemiyorlar, çalışmaya başladıklarında iş stresini nasıl yönetecekler anlamış değilim.
-
Yıllardır bu forumdayım ama bu sene muhalefet edenler türedi hayretler içindeyim birileri birşeyler için bir çaba sarfediyor sonuç olumlu veya olumsuz olur katkısı olur veya olmaz bunu bilemiyoruz madem destek olmuyorsunuz çaba sarfedenlere de şaf etmeyin okuyun gecin ister ararlar kurumu saat başı isterlerse aramazlar siz aramıyorsanız ve durumdan memnunsanız burdaki üçbeş kişiden size ne aramazsın olur biter yani niye illaki yok aramayın yok bilmem ne bırakn insanları kendi hallerine yani bu kadar mı zor bunu yapmak bunu yapanlar sürece yenş başlayanlar mı yoksa yaşı cidden cok küçük olup bu yolda cefa cekmeyenler midir bilemiyorum ama karşınızdakinin halinden anlamıyorsanız yaptıklarını sorgulamanız cok saçma
-
Birkaç gün önceki kaldığım sayfadan yazılanlara baktım da yine bir tartışma olmuş.
Ve bu her başlıkta birkaç kez dönüp dolaşıp aynı mevzu üzerinden olması üzücü.
Benim profilime bakarsınız katılım 2018 yazar ama ondan öncesi var üye olmadan takip ediyordum.
Ben 2016 da bankadaki görevimden istifa ettim. Hem kişisel hem de bankasal durumdan dolayı. Ondan sonra da üniversiteden mezun olduğumda kpss a grubunda bıraktığım yerden devam etmeye başladım. 5.5 yıl sonunda karar verdiğim bir şey oldu benim için. Önce yurtdışına gitmeye hazırlanırken 2016 kpssden puanlarım çok yüksek olunca dedim bakayım ben buna.2016 malum bir yıl ilanlar çıkmıyor çıkan ilanlara çok sınırlı ve 2015-2016 puanlılar başvuru yapıyor derken hep aynı kişiler listelere giriyor. En kötü noktada 2016 yılı puanların geçerlilik süresi 1 yıl olmasıydı. Bir yere yerleşemeyen ki çok kişi yerleşemedi için de 2017 de kpssye girmek zorunda kaldı. Süreç daha sonrada devam etti. Daha önce 80-85 üzeri puanlılar çok rahat listelere girerken artık 90lılar ben girebilir miyim diye düşünmeye başladı. Hadi listeye girildi bir de mülakat durumu var. Kaç mülakata girdiğimi artık saymıyorum. Bu mülakatların içinde idari hakimlik ve kaymakamlık da var. Bu durumda çoğu kişinin kanayan yarası referans olgusu var. Ayrıca referanslarda kim daha üst birini bulursa diğer kişiyi geçiyor.
Hal böyle olunca çoğu kişi yıllardır bir yere atanma derdinde. Daha öncen hiç bakılmayan unvanlara girmek için uğraşı halinde. Kimseye yıllardır uğraşıp da o bahsettiğim unvanlar için girmeye uğraşmasına bir laf denemez.
Ama o arkadaşın haklı bir yanı var. Gün içinde ilgili yerleri sürekli aramakta anlamsız. Çünkü onların yapacağı bir şey yok. Eğer o kişiler üstlerine sürekli aramaları bildirirlerse alabilecekleri tek cevap azar olacak. Evet bekleyiş insanı geriyor ve bir hareket olması isteniyor ama unutmamak gerek o insanların durumunu.
2017 de mülakata girdiğim bir iş müfettişliği mülakatı var halen açıklanmadı. Kaç kez forumlardan haber edildi, Kaç kez arandı. Tbmm de soru soruldu bu mülakat ne durumda diye. Ama ne oldu elde var sıfır. Başka kurumlar ki içişleri her şeyi pat diye açıklıyor çok bekletmeden bunu bilince insan neye düştüm diye sorar halde oluyor. Ben şu anda 35 yaş sınırındayım. Ay olarak paça yırtıyorum. Benim son a grubu için sınavlara başvurularım. Hoş 1 yıldır da doğru düzgün sınavlara başvuru yapmadım. Seçim yapar oldum. Çünkü bir yere girersem artık o yerde kalıcı olmam gerekli. O yüzden forumuda çok takip etmiyorum. Sadece başvurduğum ilanlar için açılmış olanlara arada sırada bakar oldum. Bu yüzden çok gergin hissetmiyorum. Belki sürekli forum takip etmemek gerekli. Başka uğraşılarım var bir sınava başvurduysam ders çalışır haldeyim. Kafam o yüzden çok rahat.:)) İşsiz olmama rağmen.
Bunları yazarken kimseyle polemiğe girmek değildi. Sadece forumlardaki gereksiz tartışmaları görünce insan üzülüyor. sadece belki de meslektaş olacaksınız ilerde birbirinizi anlamaniz gerekli. Küçük şeyler yüzünden tartişma yaratıp birbirinizi üzmeyin. Evet sadece nickler üzerinden konuşuyorsunuz ama yine birbirinizi kırıyorsunuz. -
Bunu de ekleyeyim 2019 kpss ye girdim. Puanlarım 90 ve üzeri olduğu için seçme durumundayım. Ama her yaptığım başvuruda ben girecek miyim diye düşünüyorum.
-
Bilmeyenler veya ilk kez sınava girmiş olanlar için Kpss_A Grubu olarak çalışmak nedir? Sen 85 üzeri alırsın ama merkezi atama olmadığı için atanamazsın.Üzerine kurum sınavı beklersin. Yüksek puan alsan bile ''şansın da puanın kadar yüksek'' olmalı ki sınavdan hemen sonra 2 3 ay içinde kurumlar sınav açsın..Sen kurum sınavı beklerken öğretmenlik okuyan arkadaşların 70_75 arası alıp atansın sonra gelip sana nasıl çalışman gerektiği konusunda nasihat versin! Bu süreç böyle bir süreç. O yüzden kimisi puanı ve şansıyla ilk yılında kazanır, kimisi de puanı ve şanssızlığı ile 5. yılında kazanır.O yüzden burada kimse kimseyi kaçıncı yılda olduğu ile eleştiremez. Ben de bu yıl 3.yılıma gireceğim. Herkesin bulunmuş olduğu yılda kazanması dileğiyle.
-
Bugün açıklanır mı acaba
-
@teorik sana kesinlikle katılıyorum ama öğretmenlerinde durumu çok sıkıntılı ya. Ama ilk seferde atanırsa bir kişi nasihat verirse işte orada dur derim. Şans vs. çok şey oluyor. Ama dediğin gibi inş. ilk yılında bir yere yerleşebilirler. Çünkü süreç çok yıpratıcı. Düşmanımın başına bile demek istenmeyecek tipten.
-
@busrag bekleyip görmek en iyisi.
-
Uzun süredir forumu takip ediyorum bir kez bile polemiğe girmedim çünkü buna gerek yok Bilgi sahibi olmak için arkadaşların fikirlerini okur geçerdim hep ama son aylarda durum böyle değil aracım kimseyle tartışmak değil. Ben sadece insanların birbirlerini boş eleştirmelerine tahammül edemiyorum. Aramak isteyen arar aramak istemeyen yanlış olduğunu düşünen de aramaz bu kadar basit. Durumu büyütmeye gerek yok. Kaç gündür büyük heyecanla foruma giriyorum neler olmuş öğrenebilmek için ancak hep bi tartışma hali var. Rica ediyorum böyle şeyler için tartışmayalım. Forumda bulunma amacımızı saptırmayalım. Netice Bilgi alışverişi için giriyoruz. Ve ve emin olalım ki diğer arkadaşlarda bu platformdaki tartışmalardan sıkılıyor rahatsız oluyor. Anlatmaya çalıştığım şey güzel güzel konumuz hakkında konuşalım sadece Hoşçkalın
-
@hellsing evet yıllardır uğraşanlar artık stres yönetmesini çok iyi bilir haldeler ve süreçte nelerin olup bitini de artık gözleri kapalı bilir haldeler. Yeni başlayanlar ister istemez bunu bilemiyor ve ne kadar söylense de öngöremiyor. Belki kötü niyetle hareket etmiyorlar ama bir şey yazarken nerelere gideceğinizi tahmin edemiyorlar. Ama ben artık onlara aldırış etmiyorum. Hatta cevap yazılsa da cevap bile vermiyorum. Ama her seyden önce saygı olmalı. Uzun postumda da yazdım. Nickler üzerinden konuşulsa da bir saygı çerçevesi olup birbirimizi kırmamak gerekl.
-
@economist34 Hocam çok haklısınız fakat Türkiyede işler maalesef çığırtkanlıkla yürüyor
-
@poncik evet eskisi gibi değil. bu biraz da forumun ilk başlarından beri olanlar ya atanarak yada artık yaş sınırından dolayı atanamayarak uzaklaşmışlardır. Birkaç kişisi atansa da devam etti ama sanırım onlarda artık hayat meşgalesinden dolayı uzaklaşıp gittiler. Nicklerini bildiğim birçok kişileri artık göremez oldum. Yenilerde zamanla forumun amacının olduğunu anlarlar.:))