2020 Vergi Müfettiş Yardımcılığı Alım İlanı
-
@grwvh bende seni arıyodum hocam , tamam 1 aya sağ kalırsam sorarım . @urfaspor63 soru önümde değil özele mektup atırım olur mu ? Dilleri farklı oluyor ya bi hoca kabul ediyo ösym farklı cevap veriyo soru onunla alakalıydı eyvallah sağol hocam
-
@karar ilhan kılıcın kitabı dediğin yargı yayınlarını mı kast ediyorsun hocam?
-
@Hayaller71 gazi kitapevi hocam çıkmış klasikleri çözen .
-
Arkadaşlar vmy klasik sınavı çok mu zor Sayistaya göre? Hali hazırda zaten Sayistaya hazırlanıyorum ama vmy gelirse ikisini birlikte götürebilecek miyim bilmiyorum tabi puan yetme durumunda demek istediğim
-
@Gülbeşeker Sayıştay klasiğe yönelik çalışırsan vmy i de her türlü yaparsınız
-
Arkadaşlar muhasebe için hesap planını ezberlemek şart mı ? Sınavda hesap kodlarını yazmak gerekiyor mu ?
-
@shocking bildiğim kadarı ile hesap kodu yazmanıza gerek yok. Lakin yazarsanız da ekstradan bir faydası olabilir. Ufak tefek eksiklerinizi görmezden gelebilirler.
-
@shocking maksimumunu koy ortaya. ne biliyorsan yaz derim ben
-
@LioN cikmis sorulara baktigimda hesap kodu yazmaniza gerek yoktur diye bir ibare var .Yazmak ekstra puan getirmez diye dusunuyorum.
-
@guyguy26 kardeşim ekstra puan getirir demedim. Klasik sınav ennihayetinde eğer hesap kodları ile birlikte yazılırsa bu sınavı okuyanlar açısından güzel bir intiba oluşturur. Ufak tefek bir yanlışın varsa görmezden gelebilir ya da puan kirilacaksa bir tık daha az puan kırılabilir. Neticede hesap kodu kullanmak muhasebeye bir tık daha aşina olduğunu göstermek demek kullanmayana göre. Yoksa 100 kasa yazdın diye 10 puan vermezler elbet. Dönem sonu işlemlerinde bilanço hesaplarında kod yazmak daha albenili olur diye düşünüyorum.
-
@LioN anladim haklisiniz .
-
@guyguy26 vmy sınavında eğer hesap kodlarını yazacaksın ekstrasi oluyor ama birini yazım birini yazmim dersen sıkıntı olur değerlendirilirken
Bide her zaman şu var genelde muhasebe monografilerde hesapların doğru yerde kullanılışına bakılır maddi ufak tefek hatalar göz ardı ediliyor çok hesap takibi yapmıyorlar -
@YunusEmre_58 muhasebe dışındaki diğer dersler için nasıl çalışmayı önerirsiniz .
-
@Cemre33 evet bende merak ediyorum.Aslinda en kolayı muhasebe puan verildiğini duydum ama hukuk bence en zoru.Nasil yazılır ki madde madde zor bence
-
İktisat için grafik
Maliye için genel tanımlar
Hukuk için genel tanımlar
Muhasebe için İlhan kılıç monografi -
@YunusEmre_58 hocam siz vmy misiniz ?
-
@urfaspor63 öncelikle sınava giren tüm arkadaşlara geçmiş olsun elinize emeğinize sağlık önemli bir aşama atlatıldı, eksiklikler için üzülmeyin size özel durumlar değil, yola yeni çıkmış arkadaşlara ise başarılar.
Kardeşim senin nezdinde diğer merak eden arkadaşlar için de bir kaç hususu açıklayayım çünkü özelden de çoğunlukla aynı sorular gelmekte,
Mesleğe girecek her arkadaş büyük çabalar sonucu hatta belki de yılların emeği ile göreve başlıyor ve doğal olarak şu düşünce oluşuyor “artık rahat etme zamanı”
evet maddi olarak rahat edilecektir (iş hayatında olmayan bir aday için) belki de manevi olarakta meslek edinmede aşılan yolların nihayete ulaşması tatmin sağlayacaktır ama bilmek lazım ki; çalışmanın aslında bitmediği sadece kitap kapaklarının değiştiği ve bir de artık takım elbise ile çalışıyor olacağınız Milli kütüphaneye gidenler belki aşinadır takım elbise ile masa başında mevzuat okuyanları. Tabi bu bazen sosyal hayattan kopuk bir yaşam mı bizi bekliyor olarak algılanabiliyor ama kesinlikle öyle değil, Sadece disiplini elden bırakmadan çalışmak gerekli.
Meslek değişlik gösteren mevzuattan dolayı dinamik olmayı gerektiriyor bu da disiplinli düzenli okuma yapmayı gerektiriyor. Ayrıca hayatın içinde olan bir meslek olmasından dolayı kültür birikiminiz sürekli genişleyecektir mesela; bir bakmışsınız kendinizi bal mumundan heykel yapımı sürecinin içinde bulmuşsunuz.
Tabi mesleğin kendi içerisindeki sınavlarının zorluğu ortada, ancak bir çok yarışma sınavında başarı göstererek seçilmiş kişilerin çalışma disiplinine sahip olması dolayısıyla sınavlar da atlatılacaktır.
Sınavlara ilişkin daha önce bu başlıkta dilim döndüğünce bir şeyler yazmıştım dileyen arkadaşlar bakabilir tekrara düşmeyelim. Yine farklı konuda merak ettiğiniz husus varsa mesajda atabilirsiniz. -
@kizilderili üstad, verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim çok naziksiniz. Meslekte turne isteğe mi bağlı yoksa zaruri mi ? Ayrıca bu ders çalışma yoğunluğu yetkinliği alınca da devam ediyor mu ?
-
@urfaspor63 isteğe bağlı turneler de var ancak görevli olduğunuz başkanlığın sorumluluğunda bulunan farklı bir ilden iş geldiği zaman kısa sürekli gitmek gerekebiliyor, ders çalışmanın yoğunluğunu şöyle diyebiliriz sanırım; yeterliliğe kadar yoğun bir çalışma diyebilirim, yeterlilik sonrası çoğu şey oturmuş olacaktır diye düşünüyorum güncel takip, makale gibi ilerlenebilir
-
Arkadaslar merhaba vergi mufettis yardimciligi alimlarinda farkli puan turlerinde de alimlar yapiliyor siralamayi nasil yapiyorlar bilgisi olan var mi benim atiyorum p48 puanim daha dusuk ama p23 puanim daha yuksek ordaki siralamanin nasil oldugunu bilen bir arkadasimiz varsa aydinlatabilir mi