2020 Vergi Müfettiş Yardımcılığı Alım İlanı
-
İlk baştaki alımlarda atanan kişiler listede kalmış.Hayirli olsun.
-
Çok şükür listedeyiz Allah utandırmasın dostlar
-
@crazy-lawyer989
hayırlı olsun hocam. yanlış hatırlamıyorsam siz 35 yaşa takılanlardandınız galiba. doğru hatırlıyorsam guydaki hatayı yapmamış vdk diyebiliriz. -
Evet hocam
-
Sınava gireceklere şimdiden başarılar. Keşke feragatlari dikkate alsalardı?
-
@frie.list, @crazy-lawyer989, @asdfghasdfgh
hocalarım bu hesap için gülüyordunuz ama maalesef gerçekleşen de bu oldu. Gönül isterdi ki çok daha fazla kişi faydalanabilsin bu alımdan, bak ben bildim muhabbeti değil kesinlikle; gülüp alay eder tavırlarda karşılık vermiştiniz, belirtmek istedim.@düdüklütencere2, içinde söyledi: 2020 Vergi Müfettiş Yardımcılığı Alım İlanı
@rabia89
Hocam şimdi hangi tahminde bulunsak puanı sınırda kalan arkadaşlar kötü algılayacak.Ama 875 kişi girecek bu sınavadan yola çıkarsak
bu yıl ilk kez girip de bu puan aralığına giren 200 kişi var desek gerisi geçen yıl bu yıl aynı kişiler desek iki yılın toplamı gibi düşünüp 875'i ikiye bölmeye gerek kalmadan diyelim ona 675 kişi. hadi düz olsun tek yıl bazında 700 kişi.
kaç farklı puan türünden alıyo 7 mi ? tam olarak eşit bir dağılımla 7 farklı puan türünün her biri için başvuran sayısı ortalama aynı ağırlıkta olmayacağından ve 7 farklı puanı arasında uçurum olan kişiden ziyade bu puanlar arasındaki farkları az olan kişi sayısı daha fazla olduğundan bu 700'ü 7 farklı puan için 7'ye bölmek yanlış sonuca ulaştıracak kaba taslak 3'e böl desek 233. hadi onu da yap düz hesap 250.herkesin başvurduğu durumda bu hiçbir istatistiğe dayanmayan hesapla 250.'liğe denk gelen puanlara tekabül eder diyeyim.
tabi bu puan aralıklarının istatistiklerini tutanlar varsa ya da mükerrer puanların sayısını az çok daha yaklaşık tahmin edecekler varsa hesabın rengi değişir. tahminimin ucunu açık bırakıyorum.
misal benim 89,6 olan puanımdan başvurdum, o puanda 180. miyim 184. müyüm neyim bakmadım şimdi.
bana 87 altına düşmez gibi geliyor açıkçası ama dediğim gibi istatistikler sallama tamamen yani tutmaması olası
-
Silinmiştir
-
Link paylaşmak yasak...
-
Arkadaslar biraz erken olacak ama bisey sormak istiyorum, sizce bakanlik mufettisligi mi vergi mufettisligi mi?
-
@düdüklütencere2 Verilen cevaplara baktım da aklıma geldi
-
@memurolacamben beklentiye göre değişir bunun cevabı. Bakanlık müfettişleri biraz daha rahat. Merkez çalışma yerleri de Ankara diye biliyorum. Vm olunca çalışma merkez yeri net değil. İş yoğunluğu daha fazla. Fakat bana göre vm olmak daha avantajlı. Özelde bir karşılığı var. Meslek öğrenmiş olunuyor.
-
@paretowilfredo
üstad vmy geçen alımlarında sınava kaç kişi katıldı kaç kişi geçti şeklinde bir toplu veri mevcut mudur? bu konuda bir tablo çalışması çok faydalı olur eğer vaktiniz var ise.
çalışma zaten varsa ben göremedim sanırım yönlendirirseniz sevinirim. -
@onuktekin bence de en önemli avantajı mesleğin özelde bir karşılığı olması.
-
@duha Böyle bir tablo gerçekten mükemmel olur elimizdeki tek veri son alımda 300 kişilik vmy kadrosu için 270 civarinda kişinin sınavı geçebildiği 180 civarında kişinin alındığı.
-
Evet herkes onu söylüyor hocam, ancak vm nin en stresli dönemi vm. Yardimcisi olunan donem o donemi atlatinca rahata kavusmusken o donemden sonran özelde karsiliginin olmasi pek mantikli gelmiyor bana
-
@sokrates12 Bir vergi müfettişine sordum uzun zamandır alım yapılmadı bu sefer 175 kişilik kadroyu doldururlar dedi.
-
kadrolular yine listede.Ne diyim bilemiyorum.
-
@memurolacamben DAva dilekçesi yazarak vm maaşı kadar kazanan üstatlar var. YMM olup güzel kazançlar elde edenler var. Vmy döneminde şirketlere gidenlere var. Vergi konusunda uzman olmak büyük avantaj. Biraz da işte beklentiyle ilgili kesinlikle şu iyidir demek mümkün değil bu yüzden.
-
kesinlikle arkadaşların bahsettiği gibi özelde fırsatlar çok.
hiçbir ciddi firma vergi konusunda devletle papaz olmak istemez. kanunlar vergi konusunda devlete çok geniş yetkiler tanıyor. o nedenle çoğu üst düzey firma vergide denetim kökenli insanlar ile çalışmak ister. mevzuatı iyi bilen, takip eden kişi ister. çünkü en ufak hatanızda milyonluk ceza ile kapınızda belirebilirler.
bakanlıklarda da bakanlığa göre değişiyor aslında. ticaret müfettişleri de ihracat ithalat danışmanlık firmalarında güzel işler yapabiliyor mesela. yabancı bir ülkede ticaret müşaviri olabilirsiniz vb.
çalışacağınız bakanlığa göre de karşılaştırma yapabilirsiniz eğer özel sektör de önemliyse sizin için. -
Peki bu sınava nasıl çalışmamız gerek ortalama 1.5 ay var, allah nasip ederse ilk defa gireceğim.