2020 Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
-
Son kez yazıyorum, hmuy un kpss istemesi kanunen zorunlu yds ise keyfi
-
Arkadaşlar memurlar. net’e haklı talebimizi iletelim,500 kişilik Hmuy kadrosuna en fazla 500 aday başvuru şartını taşıyor.Fazla kişi iletirse memurlar. net haber yapar ve belki de bakanlık ilanı revize edebilir.
-
@bucalı hocam büyük ihtimal başvuru şartını taşıdıktan sonra başvurun diyecekler. Aslında basit bir mantık
-
Ben de sorayım sizlere? Şimdi Yds iptal edelim diyorsunuz? İlanın bu haliyle ben girebiliyorum. Olur da ilan değişirse ve ben giremezsem benim hakkım ne olacak kardeşlerim. Bu hakkın elinden alınması değil midir? Evet, siz mağdursunuz peki ilanın güncellenmesiyle yeni mağdurlar ne olacak?
-
@sagropa İLAN GÜNCELLENMEYECEK!
-
Hatırlarsanız hazinenin ihale birimi için bir ilan verildi 5-6 ay önce. 80+ kpss ve son 2 yıl geçerli 80+ yds istendi. Sebebini araştırdığımda hazine çalışanlarının pratikte hem yazı hem de konuşma olarak fiilen İngilizce kullandıklarını öğrendim. Yds niçin isteniyor diyen arkadaşlar için bu bir cevap olmuştur umarım. Fakat şöyle de bir şey var; diyelim ki sınava 400 kişi başvuru yaptı, bu demek değil ki 400 kişinin hepsi alınacak. Mutlaka alan+ yabancı dil düzeylerine ve de en önemlisi referansa göre alım yapacaklar. Bence bu ilan için baskı grubu oluşturacağınıza kurum içi kadrolarına ve diğer kadroların sayılarının yükselmesi için tepki gösterin. Hasbi olmak yerine hesabi olmak kimseye bu süreçte bir şey kazandırmaz.
-
500 u 300 e düşürün talebini anlarımda yds siz olsun demek ne demek ya. Dördüncü girişimde aldım ya. Kursa gitmeden tek basima 1 yıl çalışmışım. Öyle kolay değil emek heba etmek. Ha bu arada alan puanımda 85. O da az değil yani. Şimdi böyle diyen herkesin alan puanını 75 zanneden de bir kesim var.
-
@Yunus1059 yds puanı eskisi gibi mesleğe girişten sonra 3 yıl içinde alınması şartıyla da istenebilir biz zaten ingilizce meslekten kalksın demiyoruz sorun kadronun doldurulamayacak şartlarla ilana çıkılması
-
Bence daha fazla tartışmaya gerek yok siz de haklı olarak mülakata 300 kişi girelim zaten bizi almak zorunda kalırlar diye düşünüyorsunuz, bizde kadronun dolmasını aramızdan 1 kişi dahi fazla olsa gitmesini istiyoruz. Aynı gemideyiz bugün bu kadroya atanamayanlar yarın guy da önünüzde olacaklar
-
herkesi kendiniz gibi yds puanı yok mu sanıyorsunuz da 500 ü doldurmaz diyorsunuz? bir sürü bölümden bir çok puan türünü içeren bir ilan. her sınavda binlerce kişi yds den 70 ve üstünde puan alıyor. yabancı dil çağımızın bir gerçeği. yds ingilizceyi ölçen bir sınav değil diyenler var haklılar ama en azından puanı alanlar okuma sınavı olan yds den bir şeyler alıp dille ilgili olduklarını belgelendiriyorlar. allah aşkına sizin neyiniz var? bir de yds puanı olanların kpss puanları düşükmüş gibi davranılıyor ya ona çok gülüyorum. yıllardır ben de bu süreçlerle uğraşıyorum. yds alana kadar doğru dürüst sınav-mülakat yüzü görmedim. kırıcı olmadan biraz da kendinizi eleştirin arkadaşlar. yanlış hatırlamıyorsam mart ayından beri bu ilanın geleceği belliydi. kasım ayına geldik sayılır. yaklaşık 9 aydır ne yaptınız acaba?
-
@gardaş hiçbiri de çıkıp demiyorki GUY ilanı neden 1000 kişi, kurumiçi neden 1500. Benim de alan puanım sizinki kadar ve yds de var. Ben niye emek verdim de aldım yds puanı. Alan puanı da yaptım. Siz de zahmet olmazsa oturun yds çalışın. Yds isteyen ilanlar minimum p48de 80le yada 79la kapatıyor. Demekki dil puanı ve kpss puanı olan adaylar sizin sandığınızın aksine hiçte az değil.
-
@nii-san ayakta alkışlıyorum. Yds müthiş bir okuma sınavıdır belki speaking yoktur ancak akademik metinleri iyi okuma sınavıdır. Bende yds li biri olarak iyi ingilizce konuşurum diyemem ama o metinleri okumak da her baba yigidin harcı değildir. Bilmeyenler konuşur sadece.
-
@nii-san hocam yanlış düşünüyorsunuz bir sürü bölüm olabilir ama emin olun endüstri müh bi arkadaş oturup muhasebe maliye hukuk uğraşmaz keza diğer bölümler için de geçerli.
İstedikleri puan türlerinde iibfye yabancı birinin 75 yapması pek mümkün değil.
Hem baya karma ders mevcut
Kimse ydsye itiraz etmiyor alım sayısının bu kadar büyük olmasına gerek yok neticede konsolosluk memur alımı değil
Burayı 100 tutup guy 400 daha fazla olabilirdi
Elmayla armudu karıştırmayalım lütfen -
@merasim34 O zaman itirazını gidip GUY sayısına yapacaksın kardeşim. Gelip burada şartları kendine göre ayarlamayacaksın. Sen de elmalayla armudu karıştırıyorsun. İlan değişse sizin yüzünüzden girebilecek arkadaşlar giremezse hakkını nasıl ödeyeceksiniz anlatın bir
-
boş bir tartışma dönüyor vaktinizi böyle harcamanız gerçekten üzücü
-
Şöyle düşünün hocam mesela ilan daha önceki alımın aksine YDS'siz açıldı. Bu sefer YDS'si olanlar itiraz etse, ne düşünürdünüz? Biraz panik havasına bürünmez miydiniz?
-
@muallakta_kalan bence en makul açıklamalar buradan gelmiş. Daha da konuşacak bir şey yok, bütün mesele bundan ibaret özünde.
-
ben genel durumdan bahsettim. zaten hazine kanadına yapılan bir alım yds siz olmaz. bu alımın da hazineye yapıldığı belli. o yüzden alım iptal edilsin veya edilmeli gibi argümanlarım yok. sınavın hazine tarafına yapılacağını bildirseler idi ona göre hazırlanırdı insanlar. sitemim bunadır.
-
KİMSENIN KURUM IÇINE VERILEN BINLERCE KADROYU GÖRDÜĞU YOK BURDA GELMİŞ BIRBIRINIZE DÜŞMÜŞSÜNÜZ YAZIK BE. ETKINLIK YAPACAKSANIZ, HABER YAZACAKSANIZ , TARTIŞMA YAPACAKSANIZ KURUMİÇİNE VERILEN KADRONUN KALDIRILMASI VE SINAVLA ALIM YAPILMASI IÇIN YAPIN. NE KADAR DA KÖR OLMUŞSUNUZ . SIZI BOYLE BIRBIRINIZE KIRDIRIYOLARKEN KURUMIÇI VASIFSIZ ADAMLARI BASINIZA UZMAN YAPACAKLAR.
-
Yetkililerin twet tlf numaralarını toplu yazacak var mı ? Ulaşabileceğimiz iş çözen insanlara ulaşmamız lazım 9 kasımdan evvel