2020 Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
-
Bir kişi bir yerde haksızlık olduğunu düşünüyorsa gidip ilgili mercilere bu durumu iletebilir bu onun en doğal hakkıdır ilgili mercide dikkate alır veya almaz bu kadar basit.Ben yarın kurumu arayacağım Kendimce ilanın mantıksız bulduğum taraflarını izah edeceğim.
-
@Cannboi Sizinkiler sanki sizinkiler yazdıklarımızı anlayorda da gelmişin burada kopya cevap diyorsunuz.Bazıları hiç kurumiçi ve alım azlığı itiraz etmemiş konuşuyor ama ben buna itiraz edince suçlu ben oluyorum.Evet burada haksızlık var iibf dışında başka bölümler var buna itiraz ediyorum.Evet burada haksızlık var 500 kadronun dolmacağı bile bile böyle ilan verilmesine itiraz ediyorum.Umarım, vaat edilen kadrodan daha az alınca (geçmişte yasanan dayanarak) sizin gibileri dışarıda kalırsın.
-
Bazı ydssi olan arkadaşlar hala ve hala yds kaldırılsın diye istediğimizi zannediyor. Bu ilan revize edilmeli diyoruz sadece. Yoksa 50 kişi alacak bu kurum. Sizin de şansınız azalıyor haberiniz yok. Kurum kendince herkesi eleyecek bunu ydsli arkadaş sen de dahilsin.
Yds kaldırılsın demiyorsun daha makul bi ilana çıkilsin. Ilan başlı başına sacmalik -
Herkesin de fark ettiği gibi bizi mahkum ettikleri bu kısıtlı alanda her gün daha fazla birbirimize düşüyoruz. Diğer meslek gruplarının istediklerini bu kadar kolay alabilmelerinin yolu BİRLİK olmalarından geçerken bizim mezunlarımız hapishanede kendilerine verilen bir parça ekmek için kavga etmekle meşguller. Ne zaman bir iki adım geriye çekilip, uzaktan bakıp "evet olan bu ama bugün olması gereken budur" diyeceğiz? 500 kişilik YDS barajlı alım, 2020 yılındaki sayıca birikmiş İİBFSBF mezunlarının gerçekliğiyle uyuşmuyor. Belki bundan birkaç yıl sonraki ilanların konusu ama şu an değil. Bu kaosun sorumlusu siz ya da biz değiliz, konu bakanlıkların birleşmesinden itibaren hep havada kaldı, uzar da uzar. YDS puanı olan arkadaşlarımızı başarılarından ötürü kutluyorum, bugün değilse yarın iş sahibi olacaksınız hem de diğerlerinden önce ama konu bu değil, çok küçük bir pencereden yaklaşıyorsunuz ve yine anlaşılmayacağız.
-
@hayırlısı035 dışarı da kalırım ya da kalmam bunu zaman gösterecek bu konuda kesinlikle kadro sayısına güvenmiyorum kendi yeteneklerimin ve yeteneksizliklerimin farkındayım alımın liyakatli olmasını ummaktan ve gerçekten hak edenlerin kazanmasını beklemekten başka çarem yok. İyi dileklerinizi aynen size iade ediyorum umarım siz de diğer mülakatlarda dışarı da kalırsınız.
-
Buradaki arkadaşların birçoğu ilan gelmeden 'yds nedir ya gereksiz bir sınav zaten istemiyoruz' derken şimdi 'sizin kadrolarınızda gözümüz yok' diyorlar. Garip...
Bence de 500 kişi abartılı. Ya kendileri ingilizce sınavı yapmalıydı ya da yds istemeyip yds'si olanlara öncelik vermelilerdi.
-
https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=34224&MevzuatTur=7&MevzuatTertip=5
Giriş sınavı başvuru şartları
MADDE 5 – (1) Giriş sınavına katılmak isteyenlerde son başvuru tarihi itibarıyla aşağıdakişartlar aranır:
a) 657 sayılı Kanunun 48 incimaddesinde belirtilen genelşartları taşımak.
b) Bakanlığın kadro ve ihtiyaç durumuna göre; en az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler,
mimarlık, mühendislik, fen-edebiyat, iletişim fakülteleri ile diğer fakültelerin veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt
içindeki veya yurt dışındaki öğretim kurumlarının Bakanlıkça duyuruda belirlenecek öğrenim dallarından mezun olmak.
c) KPSS’den, Bakanlıkça belirlenen puan türlerine göre yeterli puanıalmış olmak.
ç) Bakanlıkça gerekli görüldüğü takdirde,Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (YDS) veya buna denkliği ÖSYM tarafından kabuledilen
ve uluslararası geçerliliği bulunan başka bir sınavdan duyuruda belirtilen yabancı dil puanınıalmış olmak.
d) Giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak.
e) Daha önce uzman yardımcılığı giriş sınavına iki defadan fazla katılmamış olmak.
Kaynak : mevzuat Resmî Gazete Tarihi: 25.01.2020 Resmî Gazete Sayısı: 31019
HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI HAZİNE VE MALİYE
UZMANLIĞI YÖNETMELİĞİ
Israrla yds'ye karşı bir tavrımız var sanıyorsun bunca arkadaş 500 kişilik kadronun dolmayacağını bu kadar kadronun boşa gideceği için endişeli . Lütfen kişilestirmeyin. Madem dil puanız iyi kpss puanida zahmet edin alın ,sizi 5 10 kişilik ilanlara görmek isteriz hep aynı kişilerle sınava giriyoruz . -
@Cannboi evet zaman herşeyi gösterecek.zaten sizin iyi dileklerinize karşılık bende iyi bir dilekde bulunmak istedim.Teşekkür ederim
-
Arkadaşlar olay aslında YDS sınavı kalksın ya da kalkmasın mevzusu değil sadece açıklanan kontenjanın tamamının doldurulamayacagi ve bu yüzden emek sarfeden nice İİBF li arkadaşın boş kontenjanlari da görüp daha da motivasyonunun kirilmasi. Yoksa yeterlilikleri sağlayan arkadaşlarımıza sınavda kolaylıklar diliyorum elbetteki yeterliliği olan arkadaşlar ilgili pozisyonları hakkaniyetle kazansinlar keşke o 500 kişilik kadro dolsa da herkes şunu dese YDS çalışmaya başlamalıyız. Ama göreceksiniz maksimum 200 kişi girecek 300 kişi de boş kalacak..
-
@urfaspor63 bakanlık bu ilanda neden gerekli gördü üstelik yönetmelikte bu konuya şerh düştüğü halde çünkü alacağı 100 150 kişi . Arkadaşlar dil şartının kaldırılması talebinde bulunabilir kanunen bakanlığın böyle bir yetkisi var. Ancak nihai karar mercii bakanlığımızdır lütfen birbirinizi kırmayın. Kalkmasını istememde ki tek sebeb 350 kişinin daha işe girmesidir.
-
@urfaspor63 kesinlikle ben de o yüzden istiyorum işsiz sayısı azalsın herkes emeğinin karsiligini alsın ciksin bu zorlu süreçten
-
Bizi anlamayan dostlardan dem vururken önüme düştü..:) selametle dostlar, hayırlı pazarlar
https://youtu.be/WIk5mOK9wIM -
@izzo İlan revize edilip alım 100'e indiğinde kalan 400 kişiyi başka bir ilanla alacaklarını sana düşündüren ne? Neden mevcut ilanda bir kısıtlamaya gidilmesini istemek yerine verilmeyen ilanları, kurum içi alımları konuşmuyorsunuz?
-
@mülkiye_leee kurum içi olayını benim kadar irdeleyen yoktur. Hocam bilmeden konuşmayın yargılamayın. Benim dersim 500 kişilik ilanın yanmaması neyi anlamamakla israr ediyorsunuz.
-
@izzo Ben de diyorum ki bu ilanda alım sayısını 100'e düşürürseniz ne elde edeceksiniz? Daha sonra kalan 400 için alım yapılacağını size düşündürten nedir?
-
@mülkiye_leee illa 100 400 demiyorum. Bi şekilde revize edilsin. Ilan saçma diyorum. Yoksa 50 kişi alacaklar ilan elimizde patlayacak. Çözüm onerim yok. Sadece arayıp problemlerimizi ileteceğim. Tabi kabul etmek kurumun insiyatifinde. Herkes de böyle yapmalı ayrıca. Ben bütün iibfliler adına düşünüyorum. Ydsli kişilerden tutun da yüksek puanlı arkadaşlara kadar. Ben iibflinin yanındayım sadece. Yds ve yüksek puanlı fark etmez. işsizlik azalmalı.
-
@Hasso, içinde söyledi: 2020 Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
500 kişilik alıma max 250 iibf li başvuracak 75 tanesi mülakata gelmeyecek 75 taneside mülakatta patlayacak, 50 tanesi torpilsizlikten elenecek kaldı 50 kişi.olan 500 kişilik ilana olacak
Öyle bir yazmışsınız ki sanki "sağlam referansım vardı ama başvuramıyorum" der gibi. Senin mantığınla ilan 50 kişilik olsa o 50 kişiyi alacaklar zaten. O zaman ha 50 kişilik olmuş ha 50 bin, bir farkı kalmıyor ki
-
@Carpe-Vita hocam sizin kafada pek basmıyor benim hesaba göre 50 kişilik alıma 25 kişi başvurur 10 kişi alırlar.orda asıl vurgulanan yds olmasa 2000 kişi başvuracak 400 kişi alınacak, Fire 100 kişi olacak
-
yds en son hangi yılın puanı geçerli arkadaşlar, son 2 yıl mı 5 yıl mı? bilen varsa aydınlatabilir mi?
-
@zede hocam ilan metninde geçerli belge diyor YDS'nin geçerlilik süresi 5 yıl olduğu için çok yüksek ihtimalle son 5 yıldır.