2020 Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
-
@urfaspor63 aynen hocam ben de sizin gibiyim basvurmayacagim ama bu kadar sayıya yds istemesi vicdansızlık .100 kişi alırsın elemek istersin çünkü .böyle yapmak hem yds si hem kpss sı olan iibf liye değil bankacı felan olup kpss 70 olan kişilere yarar .70 yds si olan iibf li için bir şey fark etmez .Asıl onların ekmeğine yağ sürüldü .Bankalar çok tazminat veriyor diye dilden 70 alan çok oluyor .
-
YDS si olan arkadaşlara saygım var ama bu kadar yüksek sayıda kadroda YDS istenmesi doğru değil.Hani 50-100 kişilik alımda YDS istersin ona lafımız yok ama 2000 kişinin mülakata kalacağı alımda istemek 80 üzeri puan alanlara haksızlık.Bu konuda bakanlığa baskı yapıp ilanın düzeltilmesini talep etmeliyiz.
-
@ekeblad hocam bunlar sanıyor kendilerinin yds var sadece bizim söylediğimiz şey 500 kişilik ilana yds olmaz oluyorsada yazılı sınav yapsın baraj koysun ıngilizce sorsun bddk gibi.
-
Becayiş dedikleti
-
@urfaspor63 aynen hocam .yoksa tabiki mevzuatında yazabilir . şu da saçma bak benim yds var adam maliye teftiş e yds istemiyor .ona gelince az sayı olmasına rağmen istemiyor ve büyük ihtimalle ben giremeyecgim .Ben buna ağlamıyorum burda .hiç yds si olmayan ve 92 alan adam girecek ama ben 88 kpss ve yds yle giremeyeceğim.Saçmalık kurumun ilanında .Bir de neden hepsi istanbul .Ya deki 300 kişi yds li ankara 200 yds siz istanbul .Böyle olunca adil olurdu .
-
Yani bu yds düşmanlığını anlamıyorum gerçekten insanlar kafasını kullanıp yds çalışıyor ve görüyor ki yds olunca.puanlarin çok yüksek olmasa da sınavlara başvurabiliyorsun yani bunu yapmayıp kpss den 90 alıp gelip burda bana haksızlık yapılıyo demek yanlış bu kadronun yönetmeliği degiseli 1 yıl oluyor yds şartı getirildi o arada neden kimse çalışıp yds ye girmiyor da sürekli yds si olanlara bi saldırı yapılıyor gerçekten anlamıyorum o zaman 15.kisilik müfettişlik ilanın da.da.yds istenmiyor o zaman kimsenin sesi çıkmıyor cunku 88 90 alan girecek bence bunlar boş tartışmalar, millet uzaya çıkıyor insanlar ingilizceyi öcü gibi görüyor yani aman olmasın aman kaldırılsın falan.
-
@ekeblad çoğu toy zaten araştırma görevlisi olmak için yds puanı alıyorlar yada yükseklisans için hasbel kader 40 yılda bir denk geliyor böyle bir ilan yds alanların ne suçu var falan diyorlar. Üstadlar böyle uygun görmüş demeleride başka bir garabet. Elendin mi görürsün üstadı diyemiyorsun.
-
srkn1990, herkesin kendine göre bir nedeni var hocam. Ama önceden ilan edilmişse yönetmelikte, ki bahsetmişsiniz zaten, ona göre hazırlık yapılmalıydı bence. 1 yıla halledilirdi, bence. Günümüz şartlarında İngilizce bile yetmiyor, bir dil daha gerekiyor yanında. Kurumda ne kadar kullanımda olur orası da ayrı bir konu gerçi.
-
@sagropa yönetmelikte yazamıyor ingizlizce sadece bakanlığın insiyatifinde olduğu yazıyor hocam.
-
@urfaspor63 100 kisi alsa ve yds istese anlarım .Hatta yds istemezse şüpheyle bakarım .burdaki sorun yds den ziyade sayılar .
-
@srkn1990
ya ne öcüsü hocam. siz nerden biliyorsunuz insanların şartlarını. yeni mezun olduktan sonra alana hazırlanıyorsunuz. 90+ almak için yds ile beraber götüremezsiniz çok zor. fırsatımız zamanımız olsa ordan da alırız sağlam puan merak etmeyin. 28 dersi halletmişiz bir ingilizceyi de hallederiz inşallah sorun yok. yalnızca takvim sıkışık zamanımız az. başka kurum sınavları da var. -
@urfaspor63 Benim 2019 dan kalma YDS puanım var, ama şu konjoktürel durumda en azından daha çok kişiye sınava girmesi adına puanların da taban düşecek şekilde bir ayarlama yapılsa daha iyi olurdu.
-
@ekeblad ben şunu da doğru bulmuyorum .Benim kpss 90 im var her sınavı ben hak ediyorum mantığını .Kimse kusura bakmasın 80 puan alıp yds den 70 almak bundan kat kat zor .Kpss de 80 den 90 a cikarmak için ya gk gy zorlarsin ya bi kaç ay fazladan çalışırsın alırsın ama yds öyle değil. temelin varsa bile en az 6 ay gerekiyor .ben 1 yılımı buna verdim .Artı 1 yıl kpss baksaydım derece yapardım .
-
ben şunu da doğru bulmuyorum .Benim kpss 90 ım var her sınavı ben hak ediyorum mantığını .Kimse kusura bakmasın 80 puan alıp yds den 70 almak bundan kat kat zor .Kpss de 80 den 90 a cikarmak için ya gk gy zorlarsin ya bi kaç ay fazladan çalışırsın alırsın ama yds öyle değil. temelin varsa bile en az 6 ay gerekiyor .ben 1 yılımı buna verdim .Artı 1 yıl kpss baksaydım derece yapardım .
-
İlan : 500 HMUY
Şartlar : 75 KPSS ve 70 YDS
Sınava girebilecek sayı : 2000Sınava girebilecek gerçek sayı : 700
Mülakatı geçecek kişi sayısı : 200Sonuç Kpss 93 boşa gitti
-
@YunusEmre_58 Çok güzel özet bir tablo. 50 kişi alsa ve yds istese kimse birşey söylemez. 500 kişilik bir ilan verip yds istemek alenen kadroyu doldurmama amacıyla verildiğini gösteriyor. Bir çok kurumda 3 yıl içinde yds den 70 alma şartı ile yeterlilik veriliyor hmuy da bu sayıda bir ilana çıktıysa bu şartı uygulaması makul mantıklı yerinde olacaktı ama malesef olamadı . Umarım revize edilir.
-
@KamuAdayı ben ydsyi okurken almistim daha sonra çalışırken tekrar guncelledim bu iş biraz önce davranma mevzu.
-
@srkn1990 YDS yönetmelik de kati şart değil bakanlık getirebilir diyor bizde bu takdir yetkisini alım sayısı ve konjonktür den dolayı YDS siz kullansa daha iyi olurdu diye düşünüyoruz
-
Ağa madem öyleydi 100 kişi yine almayı düşünüyordun. İlanı en başında 100 kişi diye dillendirseydin kalan 400 kişiyide vmy guy defterdarlığa dağıtsaydın. 15 kişilik müfettişlik ilanını sanırım hazinecilerden kacirarak hemen Alel acele verdiler ingizilce olmadan. Hazine kanatı maliye üstünde sağlam bir etkinlik kazanmış net.
-
@sonilanbukucu hocam benim de YDS puanım var. Ama KPSS puanım 77. Puanım yeterli olur mu?