Halbank Banko Hizmetleri - Servis Asistanı Alım İlanı 2020
-
@Su28A benim anlamadığım olay şu neye göre 65 veriyorlar soruların doğru cevaplarını açıklamadılar çok çelişkili sorular var
-
@garipbankacı anlayamadım ki hiç . Sadece puan yazıyordu sonuçta . Öyle ayrıntılı açıklama yoktu. İlin baraj puanı neye göre belirlendi bilmiyorum . Aynı ilde giren bir kaç kişiyle konuştuk onlarda 65 almışlar . Mülakata kalamadik
-
@Su28A 92 ile malatyadan mülakata kaldım ama elendim Anemon daydı mülakat katılan varsa bilir.
-
Kpssdeki mantık soruları iş görür mü?
-
ŞENOL HOCAYA MESAJ ATTIM. BU SORULARI YANI 2019 SORULARINI BIR FIRMA HAZIRLAMIS BUNU ANADOLU UNIVERSITESI HAZIRLAYACAK DEDI
-
@EsTerGon-Kalesi mülakatta ne sordular acaba bilgi verir misiniz? Yani bu sorulara 92 alıp elenmek üzücü olmalı
-
@elifshnn evet hocam, bende Halkbank'ın çağrı merkezi sınavına girmiştim. O da online olmuştu. Özel bir danışmanlık firması hazırlamıştı ve sorular benzer. Bence Anadolu üniversitesi bu tarzda sormaz.
-
@albertcamus ülkemizin işsizlik sorunu sizin mantığınız yüzünden geliyor. İnsanlar yıllarını verip bölümlerini bitiriyor ama örnek veriyorum küçümsemek için demiyorum beden eğitimi mezunu bir kişinin bu pozisyonda iş bulması bankacılık sigortacılık iibf gibi bölümlerin mezunlarına yapılan büyük bir haksızlık.
-
@nikola-tersLa kesinlikle
-
@1meltem Evet bence de bu tarz olmaz gibi
-
@nikola-tersLa Bunu bankalar emin olun düşünüyorlar. Buralar birer şirket unutmayın ki. İki şeye bakıyorlar, yetiştirilebilecek personel + kalacak, gitmeyecek personel. Bu sayısal soruların sorulmasındaki gaye de analitik düşünme, mantık yürütme kabiliyeti. Yetiştirilebilir personel olup olmadığını anlamanın bir yolu. O yüzden lisans mezunu olmasını yeterli görüyor banka. Denetim/teftiş içinse bölüm kısıtı koyuyor daha fazla formasyon gerektiği için.
İlla itiraz edecekseniz 4001'e itiraz edin. Kamu kurumlarında 4001 garabetinin ortadan kaldırılması lazım. Bankalar bu konuda tartışmaya muhatap en son yerler -
@albertcamus Burdaki çoğu insanın sıkıntısı iş bulamamaktan çok iibf mezunu olmak bence. Ve sayımız çok fazla o yüzden seçim yapacağımız yerlerin bize ait olması gerekir. Bir iibfli edebiyat öğretmenliği yapamıyorsa bence bir edebiyat öğretmeni de bankacılık yapmasın.
-
@elifshnn Hakkınız var dostum, benim bunlara itirazım yok forumda tanıyan arkadaşlar bilirler. Ancak banka noktasına gelene dek üzerinde durulması gereken çok fazla konu var. Bankanın mantığını, banka açısından yanlış bulmuyorum ben. Çünkü bankalar da biliyorlar ki daha fazla sıçrama imkanı olan İİBF mezunları kaçacak yer arayacaklar. Banko görevinde yıllarca kalmama potansiyelleri yüksek olacak. Banka kâr amacı güden bir yer olarak bunun alternatif maliyetini hesap ediyor. Teşbihte hata olmasın ama bankada çalışmayı lütuf görecek her türden mezuna kapısını açıyor ki gelen gitmesin. Sınav yapmak, alım süreçleri yürütmek, eğitmek ve yetiştirmek bunlar hem zaman ve efor kaybı. Banka özelinde değerlendirmem bu şekilde hocam. Ama dediğim gibi 4001 kadroları İİBF'nin hakkıdır ve talep edilmelidir. Bu çok daha önemli ve manalı bence.
-
@elifshnn Anadolu üniversitesi hazırlayacak ise nasıl hazırlanmalıyiz kitap öğrendiniz mi şener hocadan hangi kitap almalıyız ??? Süremiz az aynı zamanda kpss alana çalışıyorum çünkü size sormak istedim
-
@albertcamus haklisiniz, değişmesi gereken o kadar çok şey var ki aslında ama şuan yeni mezun olup ekonominin hali bu denli kotuyken bu ilan iibf lı için bir lütuf. (Şahşi fikrim).
-
@albertcamus kalacak personel arıyorsa asıl çok yanlış bir alım yöntemi uyguluyor. İşi yapamayıp ayrılan personel sayısından bihaber olduğunuzu düşünüyorum. Bir çok bölüm ve fakülte mezunlarına hem kendi alımlarında kadro verilmesi hem de bizim gibi alım sayısının kıt hatta hiç olmadığı bir bölümlerden kadro ayrılması ne kadar adil? 4001 konusuna girersek burda hiç çıkamayız.
-
@Su28A Yazıdan bir şey anlamadım kusura bakmayın ama kitap olarak cıkmış sorular kitabı var şenol hocanın ama reklam olarak algılamayın sakin benim de elimde o var ama ales soru bankası almayı düşünüyorum bir de.
-
Arkadaşlar geçen yıllarda Halkbank sınavında çıkmış soruları bulabilen var mı? İnternette arattığımda hep alan soruları çıkıyor.
-
@Cornflakes hocam 2012 cıkmış sorular diye arayın çıkar.
-
İleti düzenlenmiştir.