Halbank Banko Hizmetleri - Servis Asistanı Alım İlanı 2020
-
2019 soruları için linke ulaşılamıyor. Sayfayı önceden alan ss falan atamaz mı
-
-
@emrffffff mail adresinizi atarsanız dosyayı gönderebilirim
-
@eko18 rica etsem bana da gönderebilir misiniz
-
@eko18 merhaba bana da gönderebilir misiniz rica etsem simgekvc@hotmail.com
-
Arkadaşlar merhaba, öncelikle ilan hayırlı uğurlu olsun ancak başvurmadan önce yada işe başlamadan önce bildiklerimi anlatmak isterim. Çünkü bu diğer arkadaşlara yol gösterebilir hayatını etkileyebilir. Bu benim bilgimin borcu sadakasıdır. Bende bir kamu bankasında servis görevlisi-asistanı-banko pozisyonunda çalışıyorum.(Her kurumda farklı adı var iş aynı) Tarafsız bir şekilde anlatmaya çalışacağım ki kararınızı iyi verin. A grubu sınavlarına yıllarca girdim çıktım. Mülakata kaldım, elemeler vs artık en son işsizlikten ailemin yüzüne bakamaz hale geldim. Bankanın sınavına girdim kazandık çok şükür mülakat vs derken iş başı yaptık. Işe ilk başladığınız da eğitim, maaş vb konular sizin için önemli olacak. İlk bir sene o heyacanla çalışacaksınız ancak sabrınız, stres ve sinir dayanakliliginiz çok değilse Allah yardımcınız olsun. Kasa açık-fazlalari, 1 lira için müşteri şikayetleri, müşteri size her lafı söyleyecek ama yutacaksınız. Kurum size her seferinde sizi buraya düşünüyoruz ama biraz daha takip edelim diyecek. Size sadece havucu gösterip peşinden koşturacaklar. Bazı arkadaşlar diyecek işsizlikten daha kötü değildir diye daha kötü arkadaşlar. Başka alternatif arayın. 1 sene daha yds, kpssa çalışın. Şuan istifa surecindeyim yasal süre sonunda çıkışım tamamlanacak bu pislikten kurtulacam inşallah. Bu süreçte yaşananları anlatayım. Öncelike size verilen eğitimlerde iş başı daha iyi öğrenirsiniz diyecekler fazla birşey beklemeyin. Eğitim zamanı göz boyama çok olur. Yok gişeden gelen müdürler, yok çok para kazanmalar. Bu iş parası için yapilacak bir iş değil. Size verdikleri para sizi kendileri için kullanım parası. Normal yolda yürürken size laf söyleyen birinin boğazına atlayacakken orada sadece susacaksınız. Kasa açık fazlaları için tazminat var oradan karşılarsın diyeceksiniz. Ama o iş öyle değil Akşama kadar tuvalete gitmeyi unutun. Özellikle yoğun şubelerde yerinizden kalkamazsınız . Çay kahveyi unutun. Özellikle korona günlerinde kağıt paradaki pislik hiç birseyde yok. Normal zamanda bile kaçkere acile gittiğimi biliyorum mikrop kaptığım icin. Sube içinde yükselme vb durumlara liyakat değil torpili olan geçecek. Buna karsi sizde torpil koyduğunuzda bu sefer size uyarı gelecek ik dan çünkü diğerinin torpili daha iyi. Bende dışarıdan bi eleman geldi ve torpili daha iyi olduğu için direkt üzerimde başladı ama işi Biz öğrettik. 3 defa iç kontrol 1 defa teftiş geçirdik. Yaptığımız işlemlerden 10 sene sorumlusunuz bunu unutmayın. Yetkililer size sözlü olrak şu işlemi yap diyecekler ama iç kontrol zamanı hatırlatıyım öyle birşey dedigimi deyip içinden ayrılacaklar. O işi yapmam diyorsanız öyle değil malesef. Bu sefer başka türlü yaptıracaklar. Her türlü en pislik yerdesiniz banko olarak. Çünkü eksik dekont, imzasız dekont, farklı imza, yasa dışı işlemler vb vb. Ya arkadaşım yapma o islami diyeceksiniz ama o iş öyle değil. Adamın mevduatı varsa bankada her işini yapacaksınız. Yapmam deyip banka ici şikayette bulunabilirsiniz ama hiç bir sonuç alınmıyor. Denendi. Mudur sizi cekip kizabilir bağırabilir.
Boyle bir durumda ben çocuğunuza mı bağırıyorsunuz dedim. Başka Sube ye gönderiler. Orada önemli olan o işi yapacak adama bakarlar. Işinizi çok iyi yaparsanız her işi size verirler haberiniz olsun. İşi yapmasanız sizde kalacak sürekli acil işler gelecek ve bu aciliyet bitmeyecek. Mesai bittikten sonra yapılan çalışmalar çabası. Çalışma 9-6 resmî olarak. Ancak en geç 8.30 da Sube de olmak gerekir ki kasa para devirleri vb. Kapılar 17. De kapanır ancak içeride müşteri varsa ıslanınız devam eder bitene kadar. 6 da hiç bir zaman çıkamazsınız. Siz mesaiyi 8-19 olarak düşünün. İyi yönleri bu pisligi 2-3 sene cektikten sonra kurum ici sınavları ile yükselebilirsiniz. Garantisi yok. Sınavdan kalabilirsiniz. Yıllik 16 maaş, yemek kartı ve BES artı yönleri. Emekliliginiz de iyi maas alirsiniz. Ancak cocugunuz hasta olsa zor çıkarsiniz. Verilen maas bu sartlarda iyi. Tatiliniz var. Ancak bayram tatiller game of thrones olur . Sen git ötekine ben gideyim derler. Bi bakmışsın rapor almış. Sürekli müşteri ile muhatap olmak sizi yıpratacak . Bankoya başladığımda kız arkadaşım vardı. Nisan vb yapalım dedik ama o kadar stresten o da nasibini aldı. Saçımda beyaz yoktu şuan yarısı beyaz. Vücudumda sürekli oturduğum için bazı hastalıklar oluşmaya başladı. Fizyoloji ve psikoloji olarak çökmüş durumdayım. Bu işi kim yapar; kafaya takmayan, vurdumduymaz, sabırlı ama bol sabırlı, bankaciligi seven bu işi yapar. Is arayan yapamaz. İyi düşünün bu psilige bulaşınca o sarmaldan çıkmak çok zorlaşır. Aklımıza gelmeyen olabilir. Merak ettiklerinizi sorarsanız yasak bilgiler dışında elimden geleni yaparım. Lütfen bu pisliğe girmemeye dikkat edin lütfen.. -
@Bireysel-başvuru bankadan ayrıldıktan sonra ne yapacaksınız aklınızda ne var merak ettim ?
Birde maaş ne kadar ortalama ?
Bankaya girdik diyelim kpss A sinavi mulakatlarinda bankada çalışıyor olmak sıkıntı yaratır mı hani zaten iş güç sahibisin derler mi nerak ediyorum kpss A dan da vazgeçmek istemiyorum çünkü. -
@Bireysel-başvuru hocam haklısınız ancak başka yok alternatif.Tamam yds kpss a puanı alalımda son 1 yılda toplasan 500 kisi işbaşı yapmamiştir A grubundan.Yani cıkmaz bir yol iibf mezunu olmak.Rezalet bir süreç.Mülakat belası babası kurumda memur belki 10 sıfir önde baslıyor.
-
@zenginmemur aynen öyle kpss alani beklersek ölme essegim ölme . Yaş geçiyor zaman gidiyor daha hala bir iş tecrubemiz bile olamıyor sınava hazirlanmaktan.
-
@Bireysel-başvuru Hocam bu anlattığınız her şubede olsa herkes kafayı yer herhalde. Bazı şubeler o kadar sessiz ve tıkır tıkır ki. Tabiki müdür pozisyonundakilerin de personele davranışları bölgesinden bölgesine değişir. Her işte öyledir. Çalıştığımız yeri biz seçiyoruz dikkat edelim dediğiniz doğru herşey para değil ama çalışacağımız kişileri biz belirleyemiyoruz malesef.
-
@eko18 ikamet şartı sadece Banko için mi hocam uzmanlık için ikamet isteniyormu ben bunu göremedim
-
@kdrgl Sadece bankoda var diye biliyorum
-
@Su28A bankada çalışırken kurum mülakatlarina girdim. Bana sordukları zaten kamudasın niye buraya geçmek istiyorsun demişlerdi. Bende kendimce bi cevap verdim ama kabul görmedi. Bu konuda çalışma var diye biliyorum. Kamu çalışanı tekrar kamuda mülakat vb süreçlere giremeyecek diye. Maaş ortalama 4 civarı ancak söyle. 3 ayda bir çift ve yıllık temettü ile geliyor o rakama. Yıl sonu vergilerden dolayı asgari ücretten biraz fazla alırsınız son 3 ay. Ama aylik 4 gibi harcarsan sikintiya düşersin. 3 gibj düşün gelen ekstralari birikim yapabilirsin..Çıkınca 1 hafta dinleneceğim karadeniz tarafında. Online tarafta takip ettigim birkaç iş var. Onlara yönelmeyi planlıyorum. Geçiş sürecinde garsonluk vb de yaparim önemli değil. Vücudumun yorulması beynimin yorumlarından ıyidir. Yaşım 30 kpss süreçlerim devam ediyor. Allah rızka kefil.
-
@zenginmemur hocam haklisiniz. Ben kendimce anlattım durumu bilin. Işsizlik çok kötü bir durum. Ama banka sizden sadece zamanı değil herşeyi alıyor. Yani bankaya başlayın başka sınavlara çalışırım vs derseniz üzülürsünüz. Karar sizin. Allah gönlünüze göre versin inşallah bankaya bulaşmadan .
-
@davidricardo 10 bankaciyla görüşün samimi olarak 8 kişi memnun değil. Yapilan araştırmada da bu veriler var. Tabiki sakin şubeler olabilir belki hiç zorluk olmayabilir. Ancak şu acıdan bakın. Banko için neden ikamet zorunlu?? Açıklayalım verdikleri para o ancak siz aile yanında vb kalın başka biryere geçmeyin diye. Bankada isim görülsün peşinde. Bunu bankanın insan kaynakları bölümüne sorabilirsiniz. Bölge bölge değişir olaylar ancak a grubu çalışan bir arkadaş kendini daha değersiz hissedemez. Para çekip yatırma işlemini herhangi birine 2 gün, diğer işlemleri 1 haftada öğretip işleri devam ettirebilirler. Dediğim gibi ben görünmeyen kısmını anlattım tercih sizin.
-
@Bireysel-başvuru hocam ben sizin yazdıklarınızı her çalışandan duydum hatta vergi mufettisligine gelmeyin diyorlar ancak sizlerin unuttugu bir şey var parasiz bir sey olmuyor.Belki bizde atanınca parayi unutacagiz her sey para degilmiş diyeceğiz ama yok işte iibf diplomasi bu.
-
@zenginmemur hocam dediğim gibi karar sizin. Ben olanı anlatmaya çalıştım. Ben başlamadan nişanlıydım iş yok diye kaldı. Is bulduk bu sefer stres akşam 10-11 e kadar çalışma. Bir yere kadar dayanabiliyor. Hem kendi ailem hemde nişanlımin ailesi ile görüştüm. Olanları durumu anlattım ki Sube ye beni ziyarete geldiklerinde bir bardak çay içemedik. Ben eve, eşime, cocuğuma stres sikinti götürmek istemiyorum. Her işin stresi sıkıntısı var ancak buradaki kabul edilebilir değil.
-
@zenginmemur Hocam o kadar memnun değilsiniz madem başka bölüm okuyun her şeyi bırakıp. Her gün burada herkesi demoralize etmek zorunda mısınız?
-
@Bireysel-başvuru arkadaşım öyle bi anlatmışsin ki gayette kurala uygun değilse yapmama hakkin var zaten birçok çetrefilli is oyt den geçer oda onay verir öyle gerçekleşir, kendinin de riske gireceği birseye onay vermez oradaki yetkilin, evet is kolay demedi kimse ama o kadar da yerin dibine sokulacak bir is değil korona zamanı hariç çoğu zaman 6 çeyrek gibi çıkmışımdır isten malum evrak kontrol isi zaman aliyor biraz ben yoğun subede olduğum için, bunun yaninda kasa meselesine gelirsek gerekirse iki kere say ama aldigin verdiğin paraya dikkat et allahın izniyle bisey olmaz ben basladigimdan bu yana sadece bir kez açık verdim 50 lira o günde aşırı yorgun ise gelmiştim ondan kaynaklandı tahminim, tabi ki banka isi kolay değil sabir gerektiriyor ama eğer 657 e tabi olamiyorsan kamu bankası her zaman ikinci bir iyi alternatiftir özellikle ikramiye temettü gibi tek seferde yüklü ödemeler alabileceğin özel hastanelerden masrafsız tepeden tırnağa muayene olabileceğin imkanları son derece iyi olan kurumlardır üstelik 1 kademe yükseldin mi unvanda guy u falan gecik güzel maaş alırsın bankoda otursan bile, bunu yaninda pazarlama veya operasyon asistanı olarak unvan yükseltirsen yanina birde görev zammı alırsın bu yönden insanlarn hevesini kirmamani öneririm emin ol zaten buradaki çoğu kişi uzun suredir işsizlikten muzdarip girebileceği bir kapı arıyor bırak girsin de kendi karar versin kalıp kalmayacağına allah herkesin gönlüne gore versin inşallah
-
@bcm100 katiliyorim size bir önceki alimda yedek olaraj degerlendirildim malesef alim olmadi yedekten tekrar gircem bu sene gorevine başlayan arkadasilarim memnunlar olaganustu iyi diyenler yok tabi ama isimiz var enazindan memnunuz diyorlar bende cok uzuldim olmadığına insalalh kismet bu zamanadir begenmezsem basarim istifayi zorla tutacak halleri yok