21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)
-
Dostlar kopyalanmıyor ya resim atmayı da bilmiyorum. Öyle bir aralık tutmuş ki anlam veremedim
-
@ozbekfrkn 98 ile kapatacak derken son an biri elinden tutmuş hocam dur demis oda bir iki net asagi inmiş
-
@lallanaa İlahi güldürdün ya Allah da seni güldürsün
-
@city-of-justice eyvallah hocam sağ ol.
-
@lallanaa sief bir sey soylemek birilerinden geri kalmaka icin yorum yapıliyor . Tahmin oyle yapilmaz sozgelimi idari icin alan agirlik 79 dersin +1-1 diye serh koyarsin oyle bir aralil veriyor ki 75 87 arasi koyuyorlar sonra bildik oluyor . Iddaa vardi bir ara 1 e 1.04 tutturmus biz daha napalim diyor aynen bu mantık
-
her sene uçar kaçar netler paylaşan olur arkadaşlar, aslı astarı olmayan... umarım yanılırız ama bu sene gerçekten yüksek net paylaşan sayısı fazla... ben zorluk olarak geçen seneden yalnızca iktisat maliye kısmını belirgin farklı buluyorum.. bu sene geçen seneye göre netlerin yükselmesini beklemek hayalcilik değil.. o anketteki gibi 84-85 olmasa da yükselecek kanımca.. giren sayısı arttı mı arttı, hepsi mücadeleci grup içinde olmasa da %25 artış var yaklaşık.. kaymakamlık sınavının yakın tarihte olması da bahane değil bence, benim gibi zamanı olmayan, çoluk cocukla uğraşırken bir işi olan, üstüne sınava çalışıp yapan arkadaşlar adapte olabiliyorsa tek işi sınava çalışmak olan arkadaşlar hayli hayli bu sınava da çalışabilmiştir. ben de tahminimi 80 + - 0.5 olarak yazayım buraya
-
@fkoseli Ben de 80 doğru ile kapatacağını düşünüyorum.
İnşallah Ahmet hocanın dediği gibi olur ama sanki bu yıl netler daha iyi. 78-80 arası yığılma var gibi duruyor.
Tekrar bir liste paylaşımı yapılabilirse kabaca bir tahmin yürütmek mümkün ama yine de 80 üzeri yapanlar dışında kesin bir şey söylemek de zor işin açıkçası.
Görelim Mevla neyler, neylerse güzel eyler. -
@vi̇nni̇e-jones gk gy de ben de sapmanın fazla olacağını düşünüyorum. Hiçbir şeye bakmadan 24 - 26 yaptığımı bilirim ama bu sınav hiç öyle yorum yapayım sınavı değildi. Şak diye soruyordu soruyu. O nedenle tarihte ve matematikte sapmanın yüksek olacağını düşünüyorum. İktisattan emin değilim hiçbir temel düzeyde iktisat bilgisi olan en az 4 doğru işaretlemiştir. Hep diyorsunuz ya kaymakamlık, sayıştay, kpss çalıştı insanlar vs diye. İşte bunlar iktisadı iyi yapmış olabilirler ama iktisat maliyeye bakmaktan hukuku göz ardı ettiler.
-
@city-of-justice hangi alanları Full yaptın
-
@gzm-0 yok bence 90'la kapatır. 80'i herkes yaptı.
-
@frieddmann Anayasa, İdare, İyuk ve HMK full. Borçlar,Ceza, İktisat ve Maliye 1'er yanlış, Medeni 2 yanlış ve Vergi 3 yanlış. Cezayı da fullerdim de müsadere sorusu mallığıma denk geldi sınavdan çıktım lan nasıl kaçırırsın manyak mısın olum dedim içimden kendime çok kızdım. Hepsini yazdım
-
Dostlar, ümidimi kırıyorsunuz:)
anayasa, idare, iyuk, borçlar full, vergi 13/14, HMK, 6/7, tarihte 10/12, ceza 5/7, medeni 3/7; yazdıklarınızı okudum. Yanlışlarım ağırlıklı matematik, türkçe ve iktisattan olmak üzere: 19/58 netim var. S.Sapmanın az geleceğini düşünmüyorum eğer soru bazlı değilse, ki öyle bişey varsa kılavuzda mutlaka yazması gerekir.allah gönlünüze göre versin. sınav bu
-
@city-of-justice maşallah iyi yapmışsın.
Benimde iyuk, hmk, ceza, borçlar Full. Anayasa, idare, medeni, 1 yanlış. Vergi 2, iktisat maliye 2 yanlış. -
Bu arada, cezanın cam kırma cevabı bir tek bana mı yanlış geliyor, olası kast yok mu sizce ?
-
@adanalı değil kardeşim doğrudan kast.
-
@adanalı Maalesef ikisi de doğrudan kast olacak
-
@city-of-justice ustat, geçen sene full çektiğin ders konularından daha çok mu ss gelmişti. bu işin mantığı bu mu gerçekten ?
-
@adanalı camla kaplı bir yerin arkasında bulunan kişiyi ateşli silahla vuracaksın. o kişiye kurşun ulaşırken o camı kıracağı %100 değil mi? kırılırsa kırılsın anlayışında bakmazsın orda, o kişiyi vurduğunda o camın da zorunlu olarak kırılacağını biliyorsun, yani kişiyi vururken biliyor ve istiyorsun, camın kırılmasını da dolaylı olarak biliyor ve istiyorsun bu yüzden, zorunluluk gibi yani bir nevi olası kast olmama ihtimalini de içerir içinde, ama bizim olayda kişi vurulacaksa cam da kesin kırılacak, bu yüzden ikisi de doğrudan kast.
berbat anlattım farkındayım
-
@aintmadatcha teşekkür ederim. ders çalışırken de takmıştım bu olası kasta
-
@adanalı aynen hocam, soru iptallik olmasın diye özellikle camla tamamen kaplı falan diye belirtmişler hatta, %100 ihtimalle camı da kıralım diye ateş ederken ben orda anladım ki ikisi de doğrudan kast olacak
bu arada ben hala 80 doğrunun süpriz olmayacağını düşünüyorum, gönül ister ki 77-78'de kapatsın ama çok fazla iyi yapan var sanki bu sene.