1 Kasım 2020 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Eleme Sınavı
-
Ilk 10 da olmak için kaç net lazım.
-
@churcill 7-8 nete 225 kişi sıralanıyor işte. 1 tane hata yaparsan 50 kişi geri atıyor seni
-
@Hasso yani bu hesaba 72 nete ilk 10 içerisinde olunabilir.
-
@Hasso eyvallah hocam, çetin bir sınavmış gerçekten
-
@Hasso tam şampiyonlar ligi
-
Merhaba, Alican Devletov 5'li denemesi için ne düşünüyorsunuz acaba. Kaliteli mi? Gereksiz zor mu?
-
@Amiree Merhaba hocam, ben hem 4T hemde Alican hocanın denemelerini çözdüm hukuk kısmında soru tekrarı var 5-6 tane ve sınav formatı olarak da %70 denebilir, İktisat kısmı bence gereksiz kasıntı sınav formatıyla uyumu %35 ancak diyebilirim, maliye ve muhasebesi de sınav formatına nispeten daha uygun denebilir. Ama GKGY olarak tam sınav formatında neredeyse böyle de bir tezatlık var
-
@ehva çok tesekkür ederim.
-
@ehva Gky kısmi benim de hoşuma gitti . Iktisat ve maliye konusunda benim de şikayetlerim var . Gecen sene bir elestiri sorusu var diye her yere koymuşlar. Idare ediyoruz yine de
-
@mami1616 Çıkmış sorularla kıyasladığımızda gerçekten dediğiniz gibi hocam, son demler artık zaten
-
Arkadaslar merhaba ,bir sorum.olacakti , konsensus idare kisminda belediyenin imtiyaz sozlesmelerinde iki farkli yerde iki cevap var, ic isleri bak karariyla mi cevre sehircilik bak karariyla mi oluyur , 5393 de cevre sehircilik diye gordum ama
-
@fablo değişti çevre ve şehircilik oldu
-
Arkadaşlar selamlar Ferhat hocanın denemesini çözüyorum şoyle bir durum ile karşılaştim .
yurtici satiş miktari var
satistan iade var
stmm yi soruyor
yurtici satislardan kar marjını duşmüş stmm yi hesaplamis ama iadeyi dikkate almamiş normalde iade dusulmesi gerekmiyor mu ? yardimci olabilirseniz sevinirim -
@mami1616
satıştan iadenin de önce dahil ise kdvsini ayırmanız lazım. ardından kar marjını düşeceksiniz. kalan satıştan iadenin maliyetini de düşmem gerekiyor stmm den. satıştan iade edilen malın maliyetini de 621 stmm nin borcuna yazmak gerek -
@mami1616 dediğiniz gibi olacak yurtiçi satışlar dendiğinde net satışlara ulaşmak için evvela iskontolari düşmek gerek ayrıca gelir tablosunda KDV hesaplamalara dahil edilmez. Karsız ve kdvsiz yalnızca envanter defterine geçirilirken var olan bir durum. Yoksa karlı yurtici satış aynen gelir tablosuna aktarılır ve öylece hesaplanır. Yani 600 den İskonto çıkartılarak net satışa sonra 621 çıkarılarak brüt satış kar ve zararına ulaşılır.
-
@mami1616 bi de satıştan iade olduğunda 621 Alacak 153 ticari mallar Borç tarafa yazılır sürekli envanterde
-
Program butceye gectik sanirsam sinavda program butceyle ilgili neler sorulabilir sizce
-
Sayıştay sınava girecek Coronalı arkadaş var mı?
-
@necipuysalll geçmiş yıllarda başka bütçe çeşitleri tanım olarak sorulmuş yine tanım sorulabilir, bir özelliği verilip hangisi denebilir genelde böyle sorulmuş yani. Mesela hangisi fayda maliyet analizi yaparak toplum refahını daha önde tutan bütçe çeşitidir gibi
-
@nrpsmf yeni gectigimiz icin sanki tanımı cikar gibi geldi