NETLER VE PUAN TAHMİNLERİ
-
@primocarnera 117 nete 89 mu geldi?
-
@zenginmemur evet geçen yıl yüksek netlere düşük puanlar geldi p3 um 70 puandi alanda da 117 netim vardı 89.25 geldi
-
@primocarnera acaba bunun nedeni nedir 1. Nin yuksek net yapması mi yoksa zaten sınava doger senelere gore daha az kisi girmisti sınavda zordu bu senede oyle mi olur
-
Kurum sınavlarının düşük kapatması netten puandan sınavın zorluğundan ziyade. Sınav ilanının geldiği dönemde,öncesinde sağlam ilanlar gelmiş ve süreçleri tamamlayarak önümüzden çekilecek adaylara bağlıdır. Kpss 2 sene geçerli olduğu için denkleme sadece girilen yıl katılırsa yanlış olur. 2017 yılında sıfırlama oldu. 2016 sınavı tek yıl geçerli olduğu için 2017 de giren adayların önünde aday kalmadı. Misal 2016 da 90 puan alıp yerleşemeyen aday 2017 guy veya dguy için puanını kullanamadı. Hal böyle olunca da o sene dguy ve guy düşük kapattı. Velhasıl kurum sınavlarının yüksek düşük kapatması o sene ilanların bol gelmesi ortamın temizlenmesi ile doğrudan bağlantılı. Yoksa her yıl her kpss de birinciler 90'lar 85'ler alan yüzlerce aday oluyor zaten. Bu adayların atanıp önden çekilmediği sürece sınavların gönüllerdeki o düşük taban puanlarla kapatması pek mümkün değil.
-
-
@primocarnera benim de 116 net alan, gygk 80 net var hocam. Gygk yükseltir diye düşünüyorum.
-
@malatyalı-sis alan 105 Gk-Gy 83 net
-
@sarsilmaz2 arkadaşıma geçen yıl 103 nete 85 gelmişti. Bilginize
-
@bykeynes benim aklıma takılan nokta çok kolay diyenler hocam, kolay olsa bile en kötü kaç gelir diye merak ediyorum aslında düşse düşse kaça düşer puanım. Örneğin 2018 yılıyla kıyaslayanlar var öyle olsa en düşük kaç gelir onu merak ediyorum, kötüye alıştırmak için kendimi.
-
@sarsilmaz2 hocam açıkcası ben asla sınavın aşırı kolay olduğunu düşünmüyorum. Geçen seneye göre iktisat ve özellikle muhasebe daha zordu. Hukuk aynı , maliye bir tık daha kolaydı. Tutupta aşırı kolay nasıl denildiğini inanın anlamıyorum. Hani orta zorluktaydı deseler bile inanıcam ama aşırı kolay bir sınav falan değil bana kalırsa. Arkadaşımın geçen yıl gk gy si 65 yoktu diye biliyorum 55 diye düşünürsek tam 85 gelmişti. Eğer muhasebe ve iktisat netiniz 25+ ise bana kalırsa 85 gelir yine en kötü 84 diye düşünüyorum
-
@bykeynes benim de aklımı karıştırdılar çok kolaydı diyerek. Bende sizinle aynı dğşüncedeyim, iktisat ve muhasebe 23 net. Bakalım 84 üzmez beni ama 81 82 ye kadar düşecekse o biraz yıkar insanı
-
@sarsilmaz2 ben hiç 81 e falan düşüceğinizi düşünmüyorum olsa olsa 83 olur ama sanmam 84 85 kesin gelir size diye düşünüyorum bu tabi benim düşüncem hocam. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah
-
@bykeynes hakeden herkes için hayırlısı olsun hocam, teşekkür ederim.
-
@primocarnera 105 net 89 yazmış biri
-
@primocarnera genel kültür genel yetenek etkilemiş.Bu sene belirleyici olacak genel kültür genel yetenektir.
-
Arkadaşlar baz alın diye bırakıyorum buraya
2017 alan 70 gk gy 60 net p48 75
2018 alan 115 gk gy 65 p48 89
2019 alan 103 gk gy 66 p48 87 -
@emilsax, içinde söyledi: NETLER VE PUAN TAHMİNLERİ
Arkadaşlar baz alın diye bırakıyorum buraya
2017 alan 70 gk gy 60 net p48 75
2018 alan 115 gk gy 65 p48 89
2019 alan 103 gk gy 66 p48 87Bide şöyle bir önemli detay var 2018 de puanı hesaplanan kişi sayısı 65000 kişi iken
2019 da bu sayı 32000 civarıydı bu durum puanlara bir önceki seneye göre bayağı etki etti. -
Arkadaşlar merhaba,tekrar yazıyorum o kadar kişiden yorum aldım ki ne yapacağımı şaştım. lütfen bana bir yorum yapın.Hiç kurum görmeme İhtimalim var mı
Gy25 4 (Emin değilim)
Gk 41 11(Emin değilim)
Hukuk 29 9
İktisat 25 7
Maliye 30 7
Muh 16 8... yapacağınız yorumlar çok kıymetli,2021 alan kursu mu alsam yoksa gelir uzmanı için şansım doğar mı eksikliklerime baksam?ne dersiniz kardeşlerim.. -
@İbemodigliani guy gelir
-
@grwvh hocam puan öngörünüz var mı sağolun bu arada