17 Aralık 2016 KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI
-
Arkadaşlar bu mahalli idare birlikleri sorusunun cevabına ya içişleri bakanlığı yazdım yada içişleri bakanı.... içişleri bakanı cevabını kabul ederlermi sizce?
-
@fatihcqn bu mesaja cevap verebilecek arkadaş yok mu acaba ?
-
arkadaşlar şu standart sapma işini tam net bilen birisi var mı az çok bilgim var ama net bilen var ise aşagıda sayıştay sınavının bilgileri var toplam 99 soru var 1 soru 1.01 puan ama bazı sorular 3,93 - 3,68 -3,65 -2,28- 2,18 gibi bölüm bazı olarak verilmiş. yanı bazı sorular nerede ise 4 ve 3,5 katı oranında puan katmış. bu işlem bizim sorularda da bu kadar olsa 3 puanlık bir soru 4 katı olsa 4 x 3 : 12 Puan demek ve yine 3,5 standart sapma olsa 3,5 x 3 : 10,5 demek bilmiyorum bizde bu kadar yüksek olur mu ? eğer ise kaza ile satandart sapması yüksek 2-3 soru yapan listede hızlı yükselir gibi geliyor. yanlışım var ise ltf düzeltin çok iyi bildiğim bir konudeğil.
http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2016/SAYISTAY/SayisalBilgiler18112016.pdf -
Dönemin İş Bankası Genel Müdürü Celal Bayar, bu raporu kendi düşüncelerini de eklediği bir notla birlikte Başbakan İsmet İnönü’ye gönderir. Celal Bayar da Vissering’in görüşlerine katılmakta ve yeni bir banka kurmaktansa zaten bir merkez bankasının çoğu görevini üstlenmekte olan Türkiye İş Bankası’nın merkez bankasına dönüştürülmesini istemektedir. Arkadaşlar ö 1923-1929 yılı ile ilgili sorunun cevabını nasıl verecekler merak ediyorum.
-
...............
-
Türkiye İş Bankası kuruluş amacına uygun olarak, ülkenin ekonomik kalkınmasında ve sanayileşmesinde önemli bir katkıda bulunmuş olup, bu amaçla da çeşitli yatırımlar yapmıştır. Ayrıca ülkede tasarrufu teşvik etmek amacıyla ikramiye ve kumbara sistemini ilk uygulayan, seyahat çeklerini ilk getiren banka olmuştur.
-
@M.KuruFasülye 32-33 civarı diye biliyorum
-
arkadaşlar birisi 30 dogru ile kapatır demiş hakkaten kadarla kapatırmı benım 23 doğrum var lütfen yardımcı olursanız sevinirim mülakat sansım nedir teşekkürler
-
Bende Valilik yazdim yanlış yaptik
-
@hadiama kardeşim 30 ile kapatmaz ama 22 23 ile de kapatmaz.tahminim 27 28
-
@bestof92 arkadaşlar üretici rantı TR-TVC formülüyle hesaplanır. kar da malumunuz TR-TC formülüyle hesaplanır. soruda kar 250 sabit maliyet de 30 olarak verilmişti. TC=TVC+TFC olduğuna göre 250=TC-(TVC+TFC) olur. 250=TC-TVC-30 dersek ve 30 u karşıya + olarak atarsak 280=TC-TVC olur ki zaten o da üretici rantı demektir. yani cevap 280 çıkıyor.
-
@paradoks standart sapmanın coketkısı olmaz ozaman hayırlısı olsun
-
Forum baya sustu
-
Arkadaşlar sizce iktisat soruları nasıldı. İktisattan 4 tane yapmak puanı etkiler mi ?
-
Gecen sene kazanan arkadaslar; en son kac dogru ile kapatti bilen varmi
-
@meter1 33.7 diye okumuştum bir yerde
-
Arkadaslar soyle bir hesaplama yaptim. Gecen sene 32 dogru ile kapattigini dusunelim. 50 soru soruldugunu varsayarsak 32 dogru %65 yapar. Bu sene 40 soru soruldugun gore %65 i 26 dogru yapar. Ne dusunuyorsunuz?
-
@meter1 17 Aralık 2016 KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI içinde söyledi:
Arkadaslar soyle bir hesaplama yaptim. Gecen sene 32 dogru ile kapattigini dusunelim. 50 soru soruldugunu varsayarsak 32 dogru %65 yapar. Bu sene 40 soru soruldugun gore %65 i 26 dogru yapar. Ne dusunuyorsunuz?
Mantıklı
-
@kadir_karasu @meter1
Mantıklı kardeşim ama bu sene zorluk ve daha fazla aday sayısı mülâkata katılacağını varsayarsak 24 bnce kapatacağı yer. -
@uzman beni endiselendiren 70 baraji kardesim acikcasi sinavdan sonraki fikirlerim tamamen degisti ben mulakata 400 kisinij kalmama ihtimalini bile dusunuyorum. Belki yakin zamanda ikinci sinavda yapilabilir