17 Aralık 2016 KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI
-
@hakan 17 Aralık 2016 KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI içinde söyledi:
geçen yıl kaç doğru yaptığımı hatırlamıyorum ama
Puanım 78,12895
Başarı Sıram 268 idi bu yıl sınav daha zor olmakla beraber soru sayısı da azdı, buna rağmen mülakat için 30 doğrunun altına düşeceğini sanmıyorum, maalesef...
sorular abartılmış şekilde açık uçluydu... ancak merkez bankası sorusunda hala kafamda soru işaretleri var...arkadaslar su kadar netim var gelir mi diye sormuyorum. gecen yildan puan tecrubesi olan arkadaslara sunu soracagim. puan hesaplamasi yaparak turkceden de 5 puanimin kirilacagini varsayarak ham 66 puani goruyorum. hesaplama sonucunda gecen yil ki netlerinizden yola cikarak ham puanin uzerine ne kadar oynama oldu?
-
@vilnius_katibi kaç doğruya tekabül ediyor hocam
-
@Tsubasa turkceyi dogru sayisi olarak tam hesap edemedim ama ortalama 26 27 gibi
-
26 ve üstü kazanacak . sonucların acıklandıgı gun burdayım
-
Herkes sınavın kaçla kapatacağıyla ilgili tahmin de bulunuyor.Bir tahminde de ben bulunayım.Gecen sene 50 soru da 33 ile ortalama kapatmış sınav.Bu sene 40 soru da 26 ya tekabül ediyor.kontejyanın çok olmasından dolayı bir tık daha aşağısı 25 doğru da kapatır gibi gözüküyor.bir ihtimal 24 de düşebilir.Ama 30 lu doğrularla kapatması bana uçuk geliyor.Çünkü ösym ortalama bir sınav yapıyor.geçen senenin verileriyle benzer olacağını düşünüyorum
-
..................
-
@ozan. teşekkür ederim
-
Türkçe hariç 22 doğrum ve 57,5 ham puanım var ne dersiniz arkadaşlar?
-
@89bürokrat 17 Aralık 2016 KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI içinde söyledi:
Açıkçası biraz zor kardeşim
Hayırlısı olsun -
@89bürokrat 17 Aralık 2016 KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI içinde söyledi:
benım hesaplarıma gore gayet şansın var kardeşim .
22+5 turkce desek = 27 dogru eder . Ve benım hesaplamalarıma gore 26 ve üstü mulakata cagrılır . -
Arkadaşlar niye türkçedeki 6 soruyu komple hariç deyip hesaplama yapıyorsunuz ?
Yahu yazım yanlışı sorusu net bir soru degıl mı ?
Anlatım bozuklugu sorusu net bir soru degıl mı ?
Anlamlı cumle kurma sorusu net bir soru degıl mı ?
Bunlar sanki yorum sorusuymus gıbı neden bunlarada hariç dıyorsunuz ? -
Eyvallah arkadaşlar cümemiz için hayırlısı olsun inşallah
-
@OFLU61 kardeşim dediğin doğru işte alışkanlık oldu:)
-
arkadaşlar şu standart sapma işini tam net bilen birisi var mı az çok bilgim var ama net bilen var ise aşagıda sayıştay sınavının bilgileri var toplam 99 soru var 1 soru 1.01 puan ama bazı sorular 3,93 - 3,68 -3,65 -2,28- 2,18 gibi bölüm bazı olarak verilmiş. yanı bazı sorular nerede ise 4 ve 3,5 katı oranında puan katmış. bu işlem bizim sorularda da bu kadar olsa 3 puanlık bir soru 4 katı olsa 4 x 3 : 12 Puan demek ve yine 3,5 standart sapma olsa 3,5 x 3 : 10,5 demek bilmiyorum bizde bu kadar yüksek olur mu ? eğer ise kaza ile satandart sapması yüksek 2-3 soru yapan listede hızlı yükselir gibi geliyor. yanlışım var ise ltf düzeltin çok iyi bildiğim bir konudeğil.
http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2016/SAYISTAY/SayisalBilgiler18112016.pdf -
Arkadaşlar doğru soru sayısından gidersek hiçbir yere varamayız.Belki Standart sapması yüksek 24 doğrusu olan da mülakata kalabilir, yada herkesin yapabildiği 27 soruyu yapan mülakata kalmayabilir. O nedenle mademki bir hesap kitap içerisindeyiz, bunu (soruların puan değerleri bilindiği için) ham puan üzerinden götürmenin daha doğru olacağı düşüncesindeyim.
-
Bildiğim kadarıyla, ÖSYM sınavlarında standart sapma soru bazlı olmaz; bölüm bazlı olur. Genel kültür/g.yetenek için ayrı, alan için ayrı bir standart sapma değerleri bulunur. Sınava giren adayların toplam sayısı ve toplam puanları standart sapmayı etkileyen ana unsurlar. Ortalamanın üzerine çıkanlar standart sapmadan pay alır. Ortalamanın altında kalanlar standart sapmaya girmezler.
-
merhaba arkadaşlar bende bir tahminde bulunayım;
geçen sene 240.adayın 79 küsür puanı vardı ortalama 32-33 doğrusu vardı.ancak geçen seneki sınavda soru puan dağılımları arasında uçurum vardı yani aynı doğru sayısını yapan adaylar farklı sonuç elde ettiler.Bu sınavda ise puan dağılımı geçen seneye nazaran daha orantılıydı.
geçen seneki sınav kuşkusuz bu sınavdan daha kolaydı.Kitap ,defter ,internet elimizinden altında olmasına rağmen üzerinde hepimizin mutabık olamadığı sorular var.Ayrıca açık uçlu sınavda puanvericininde insiyatifi olması net tahmin yapmamızı zorlaştırıyor. ama bende bir tahmin yapmadan duramayacağım , geçen sene 32 doğruyla kapattığını farz edelim 50 soru üzerinden başarı ortalaması %64 bu başarı oranını sabit tutup bu seneye uyarlarsak 26 doğruya tekabül ediyor.buna ek olarak sınavın zor olduğunu ve mülakata kalacak aday sayısınında %60 artacağını hesaba katarsak her ihtimale 1 net soru ilave edelim (tahminen tabiki bu sayı bana göre dahada fazla) 24 doğru ile kapatacağını tahmin ediyorum.Bu işin matematiksel dili bu. -
hatta elimde başka bir veri daha var geçen sene 390 lı sıralardaki adayın puanı 74'müş yani %60 başarı varmış bu da şimdiki sınava göre 24 doğruya tekabül ediyor.Sınav zorluğunada 1 soru ekleyelim 23 doğru evet benim tahmin bu arkadaşlar.belki bazı arkadaşlara uçuk gelecek ama bence bu.
-
hatta size ek olarak bir bilgi daha vereyim p37'nin geçerli olduğu son 2014 sınavında 64 le mülakata kalmıştım, 63 doğru ile kapatmıştı.yani başarı oranı 2014 %63, 2015 %60(2015 i 400.adayın puanına göre hesapladım) 63+60/2=61.5 yine 2016 sınavına göre 24 doğruya tekabül ediyor.Ancak 2016 sınavının zorluk oranı diğerlerine nazaran daha yüksekti ve bu nedenle 1 soruyu eksiltiyorum ve yine aynı sonuca yani 23 doğruya varıyorum.
-
ve çok ilginç bir istatistik daha keşfettim arkadaşlar yıllara göre başarı oranlarını yazıyorum
2004mart=%79
2004eylül=%70
2005=%76
2006=%79
2007=%83
2008=%79
2009=%82
2010=%78
2011-1=%81
2011-2=%80 bu tarihler arasında soru sayısı 160 ve bu yılların ortalama başarıları %78.7. 2012 de soru sayısı %25 azalıyor ve başarı oranı %76 ya düşüyor.yani soru sayısının 160 olduğu yılların yaklaşık 3 puan altında bir başarıya denk geliyor.
peki 2014 ? bu yılda soru sayısı 2012deki sınava göre %16 azaltılıyor ve başarı oranı %63 e düşüyor.2012 ye göre 13 puan başarı oranı azalıyor ve hemen hemen düşen soru oranıyla aynı.sınava giren adayların çalışma gayretlerini ve zekalarını sabit tutarsak ösym soruları %13 oranında zorlaştırmış. peki 2015 ? başarı oranı bu sefer 2 puan artarak %65 olarak gerçekleşmiş (sınav sisteminin değişmesi başarı oranını pek etkilememiş)