17 Aralık 2016 KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI
-
İnsan haklarındaki sorunun cevabı Yatay Etki diyen arkadaşlar, soruda "devlete yüklenen görev" soruluyordu. Devletin yatay etki diye bir görevi mi var? Nohutcunun kitabında yer alan yatay etkiyi ben de okudum ancak soruda devletin bireylerin birbirinin insan haklarına müdahalesine engel olması yükümlülüğü olarak Koruma yazdım.
Çünkü insan hakları konusunda devletin
Tanıma
Koruma
Dokunmama
Temin/Tedarik görevlerinden Koruma görevi bireyler arası hak ihlallerine engel olmasını içerir. Yanlışım varsa düzeltin lütfen. -
President06 yanlisin var...tekrar yaziyorum iyi oku kaymakamlik 2011 de devletin yukumlugu YATAY ETKI bi zahmet oku ...burdan fotograf cekemiyorum...
-
"Devletler sadece kendi ajanlarının insan hakları ihlallerinden sorumlu değildir, ayrıca devletlerin devlet dışı aktörlerin hak ihlallerine de engel olma yüküm- lülüğü bulunmaktadır." Bu tanım 2011'de yatay etki olarak sorulmuş evet.
Ancak bu yıl ki soruda böyle sorulmamıştı. Devlet dışı aktörlerin (non goverment organization) hak ihlallerinden değil bireylerin kendi arasında birbirlerine karşı hak ihlallerinde devletin sorumluluğu soruluyordu.
-
Sen o soruyu bi yere not et 2011 sorusu sonuclar aciklaninca kagidina itiraz edersin ordan bakarsin ....soruyu yanlis hatirladigini anlarsin...
-
Kardeşim ben de bireylere karşı diye hatırlıyorum
-
Üstad haklı 2011 de 156. Soruya bakabilirsiniz
-
-
@ali-asker Bir soru da ben soracagim, mahalli idare birliklerini kim denetler sorusunda sorunun basinda ki ifadeyi hatirlayan var mi? O sorunun bir altinda 5355 sayili mahalli idare birlikleri kanununa gore diye basliyordu fakat denetim sorusunda bir kanun numarasini yazmis fakat o numara 5355 sayilimiydi yoksa baska bir kanun numarasi mi yazmisti hatirlamiyorum. Yani soruyu su sekilde hatirliuorim xxxx sayili kanuna gore mahalli idare birliklerini kim denetler?
-
@D.Drogba
guzel noktaya degindin o kanun numarasi onemli... -
@D.Drogba her iki soruda da 5355e göre diyordu.
-
O zaman eyvallah bir dogrumuz daha gume gitmesin iyice paranoyak oldum aciklanana kadar dogrum kalmayacak diye korkuyorum
-
Drogba kac dogrun var
-
158.soruyla sınavda sorulan soru arasında bir benzerlik bulamadım...
-
@beratizm
158 deil ...156.. -
@maxmilanus 17 Aralık 2016 KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI içinde söyledi:
@beratizm
158 deil ...156..@maxmilanus 17 Aralık 2016 KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI içinde söyledi:
@beratizm
158 deil ...156..yahu rakam hatasına takılma işte neticede dediğin soruya baktım sınavdaki sorulan soruyla alakası yok bizi uğraştırcaklarına aslında yayınlasalar cevaplarıda görsek
-
@beratizm sen once bu hitap etmeyi ogren ...koy kahvesindemisin? Adam saydik cevap verdik....osym de seni alarak asrin hatasini yapmasin...
-
@maxmilanus kaymakamlik ta mulakat farz arkadas....es kaza memleketin gelecegi elden gider...sinava girmeyip yorum yapani gordum...konusmayi bilmeyende yorum yapiyor ...SEVIYE...
-
Fazla düşünmek paranoyaya bağlatıyor adamı. Ne olucaksa olsun dünyanın sonu değil. Adamların ne istediklerini de bilmedikçe birbirimizi yemenin de bir anlamı yok.
-
@maxmilanus 17 Aralık 2016 KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI içinde söyledi:
@beratizm sen once bu hitap etmeyi ogren ...koy kahvesindemisin? Adam saydik cevap verdik....osym de seni alarak asrin hatasini yapmasin...
kusura bakmada senin dediğini ciddiye alıp soruyu aradım 158 yerine 156 yazdım diye alay eder gibi 158 değil 156.soru diyosun güzel kardeşim bi kendi verdiğin cevaba bak 2.olarakta sana olan hitap şeklimde bi sıkıntı göremiyorum küfür etmemişim hakaret etmemişim kaba konuşmamışım neyin derdindesin anlaşılan düşük yapmışsın kendi doğrularını insanlara kabul ettirmeye çalışıyosun karşı tez geldiği zaman saldırıya geçiyosun yapma olurmu sana kimse kötü hitapta bulunmadı ösym açıklasın ak kara çıkar ortaya allah akıbetini hayretsin inşaAllah. -
@davidricardo
aynen herkes gerginleşiyor kardeşim ben farkettiyseniz pek fazla yorumlara katılmıyorum lakin insanlara 20.gün olmasına rağmen bişeyleri zorla empoze etmeye çalışmak herkes yanlış hatırlıyor kendisi doğru hatırlıyor aksine bişey diyincede ters ters konuşuyor millet hayırlısı olsun hakkımızda