17 Aralık 2016 KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI
-
@ali-asker koruma yada yatay yetki olan sorum yanls ama birlikte hazrlandigimz ve cok daha iyi net yapan arkadasim cevaba koruma diyor bu cocuk sinavin birincisi olabilir fule yakin yapti diger kabuledilebilrk cevabi kesin bende kabuledilerbirlik incelemesi yazdim
-
@osamano yatay etki de koruma yükümlülüğü de tanım olarak aynı. İnsan haklarının duayen ismi Halik Kalabalık hocanın kitabında her iki tanım da var. Devletin insan haklarına dair dört temel ödevi: tanıma, koruma, dokunmama, temin/tedarik olarak yazdığı kısımda, koruma yükümlülüğünde aynen sınavdaki paragraf yazıyor. Yatay etki-dikey etki konusunda da sınavdaki paragraf bire bir var. Yatay etki daha teknik bir tanım ve kesin cevaba en yakın olanı bana göre. Ama ben, sanki devletin hangi yükümlülüğüdür, diye yazıyordu diye hatırlıyorum. Bu yüzden yatay etki yerine koruma yükümlülüğü yazdım. İki cevap da alternatif doğru cevaplar olabilir. Doğru olan, Ösym'nin soru kitapçığını alternatif cevaplarıyla birlikte yayınlamasıydı ama nerdeee...
-
@vilnius_katibi benm bu soru malesef yanls ben baska birsey yazdim ins ikisede altrenatif cevapta olur emeklerinzn karsligini alirsnz
-
Sınavda kabuledilebilirlik bir türlü aklıma gelmedi gittimde başvuru için yeterli şartların oluşup oluşmadığına bakarlar dedim.açıklamasını yazdım kabuledilebilirliğin
-
http://dergi.sayistay.gov.tr/icerik/der84m1.pdf
- Sayfadaki 1. Dipnot, b maddesi.
-
@vilnius_katibi ben daha ilk günden beri diyorum arkadaşım cevap pozitif yukumluluk
-
@Yemlihan58. Pozitif yükümlülüğün tek başına bir anlamı yok ama. Koruma da pozitif yükümlülük, tanıma da.
-
pozitif yükümlülük bir başlıktır koruma onun alt başlığıdır
-
Hocana sordun mu kardesim faiz sorusunun cevabini ?
-
3 hafta geçmiş soruları tartışmaya devam, ben de her gün net hesaplıyorum
-
Ahh turkce ah.her sey ona bagli
-
@ali-asker aynen öyle hocam
-
3 turkceye raziyim
-
@ali-asker benim türkiye cumhuriyeti merkez bankası kabul edilirse türkçe hariç 23 tam doğrum olcak 4 tane gelse 27 olur bilmem yeter mi
-
Ayni durumdyz.27yi gorursek mulakat garanti diyebilirm
-
Emek veren herkes emeginin karsiligini insallah alir bu forumdan baya bi kisi mulakata kalacak Allah n izini ile
-
Bence 23 civarı kapatcak gibi ama hadi hayırlısı
-
Arkadaşlar az sabredin. İnşallah bu ayın ortalarına doğru açıklarlar soru mevzusu kapanır. Kazanan arkadaşlar hayırlısıyla mülakata çalışır, kazanamayanlar da bir sonraki sınava sıkı bir şekilde hazırlanır.
-
@Bireysel-başvuru dogru diyosun kardesim de heyecan stres birakmiyo be
-
@ali-asker valla kardeşim bende de deli gibi stres var. Sınırdayım gibi hissediyorum genel soru-cevaplara bakınca Onun için bu saatten sonra tartışmanın faydası yok