Rekabet Kurumu 2016 Uzman Yardımcısı alımı.
-
@Antimülakat özel sektörü bilemem ama KGMS üzerine Maliye Bakanlığı çok düşüyor, kurumun eski başkanı önce Maliye Bakanlığı Müsteşarı, sonra da Sayıştay Başkanı oldu. Aynı durum EPDK için de geçerli, Enerji Bakanlığında ve bağlı kuruluşlarının yönetim kadrolarında çok fazla EPDK'lı mevcut. Bu iki kurum bürokrat adayları için ideal. Ayrıca içlerinde en bağımsız olan Rekabet Kurumu'dur. Bütün üst kurulların üyelerini direk BK seçer ancak Rekabet Kurumunda kısmen de olsa aday gösterme olduğundan (Danıştay, Yargıtay, Kalkınma Bk. vs.) bağımsızlığı fazladır.
-
@odtüsbky PÖPAYED yazılır bence, daha geçerli kpss kitaplarında.
-
BDDK da yalnızca murakıp kadrosu bu şansa sahip , rekabette bu geçiş oldukça fazla , EPDK' da yine bu imkandan bahsedebiliriz ancak daha girişken olmak ve mutlaka yurt dışı yüksek lisans yapmak kaydıyla. BTK dan şu ana kadar sadece bir kişi geçti yabancı bir law firm ile anlaştı ancak geleceği en parlak alan onun çalıştığı alan .SPK da birebir muhattap olmadığınız için özele geçiş çok zor kişisel çevre edinemezseniz imkansız.Kamu ihale kurumu hukukçuya bulunmaz bir nimet çok iyi ekmek var.RTÜK ten özele geçen duymadım.
Üst kurullar haricinde hazine müsteşarlığında sigorta alanını öğrenip özele geçen bir akrabam var ki hazineye bakış açımı değiştirdi.Sigorta şirketlerine geçme şansı yüksek oranında. -
Üst Kurullar kadar olmasa da, Gümrük Ticaret Bakanlığı Uzmanlarının da özel sektörde tercih edildiklerini duymuştum. Gümrük ve Ticaret iki alanda da özel sektörde talep var. Rekabet Kurumu da zaten bu bakanlıkla ilişkili ve özel sektöre çok ihracat yapıyor.
-
@JanTinbergen hocam gümrük hukuku çok paralı ve boş bir alan mevzuata hakim bir hukukçu az davadan çok para kazanır.
-
@aliveli Gümrük genel olarak çok paralı bir alan zaten, işim gereği gümrükçülerle muhattabız, lise mezunlarından bile on bine yakın kazananlar var. dediğiniz gibi o alan gerçek bir maden, ancak çok efor gerekir.
-
@odtüsbky pöpayed daha geçerli son hali
-
Kamu avukatları sözleşmeli statüde istihdam edilirse daha verimli olur kanaatindeyim. Çalıştığım kurumdaki kadrolu avukatların asla dava kazanma kaygısı yok. Memur gibi sabah 8 akşam 5 çalışıyorlar. Kesinlikle uzmanlaşmak istemiyorlar. Ayda 6-7 bin cebe tabi bu arada. Kazanılabilecek durumda olup kaybedilen yüzlerce dava ve milyarlarca kamu zararı.
-
@baharunal kendini geliştirmeye çalışanada enayi gözüyle bakıyolar çok garip yerler özellikle taşra.
-
@aliveli Sonra da bu insanlar yüzünden memurun iş güvencesi kaldırılacak. 2014 yılındaydı galiba, kurum avukatları maaşımız az diye eylem yapmışlardı.
-
Şu haberde 29 Ekimde Sayıştay sınavına gidenleri kasdediyor galiba. Sınav yerini bilmiyorum ama hanım arkadaşlar dikkatli olsun. http://m.milliyet.com.tr/ankara-da-hapisten-cikti-24-saat-gundem-2341899/
-
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bir ayağı özel sektör olan bir alan. Müfettiş ve Muayene memurlarından çok fazla özel sektör şirketlerinin dış ticaret departmanlarına transfer oluyor. Geçenlerde Izmirden bir Muayene memuru abimiz JTI firmasına yönetici olarak ve sağlam bir maaşla geçiş yaptı. Gümrük mevzuatını iyi öğrenen ve bahsedildiği tempoyu, biraz aksiyonu sevenler için özel sektör alanı açık bir yer. Uzmanların çok fazla özele yöneleceklerini düşünmüyorum, işleyişe hakim olanlar Muayene memurları ve müfettişler. Mesleği icra ederken birçok şirketin üst düzey yöneticisiyle birebir muhatap olma şansın oluyor, bu durumda özel sektör kapısını aramakta epey bir faydası oluyor. Gümrük mevzuatına hakim sağlam bir avukat çok büyük paralar kazanabiliyor. Bu alanda çok büyük boşluk olduğunu biliyorum, hatta bunu bilen uyanık muayene memurlarının çoğu bir taraftanda hukuk okumanın yolunu buluyorlar. İlerde rotasyondan kaçarak kendi ofislerini açıyorlar, özellikle Istanbul, İzmir ve Mersin gibi yerlerde.
Bunun dışında Gümrük özel sektöre yönelmenin bir diğer ayağı da müşavirlik firmaları açmak veya müşavirlik firmasında A karne sahibi olana kadar uğraşmak. Müşavirliklerde bugün bir stajyer 1300-2000 TL, B karne sahibi birisi 2.000-3.500 TL, A karne sahibi birisi 5.000- Açık TL ve YGM olan birisi de min. 10.000 TL kazanıyor.
Müfettişler, Müdürler emekli olduklarında direk A karne sahibi olabiliyor. Eskiden Muayene Memurları da alabiliyormuş, şimdilerde B karne veriliyor o anlamda bir hak kaybı yaşanmış.
-
Sonuçlar açıklandı mı
-
@denetçi mail yoluyla duyurulacağı kesin. Liste konusunda emin değilim.
-
@vurdugungololsun liste yayınlanır hocam
-
@aliveli o zaman iki yolla da duyurulacak eyvallah
-
Çıkmış sorulara bakıyorum kurumun sitesinden hazırlanmak o kadar zor geldi ki galiba girmeyeceğim sınava bi de ankaraya gitmek vs gözümde büyüdü
-
@habeascorpus keske daha önceden bu tespiti yapsaydın Birinin daha önünü açardın be kardeş
-
@habeascorpus bir iktisat notu bul gir bence ikt. giriş soruyorlar
-
İşletme için nerden çalışıyorsunuz aöf kitabını bulamadım ben