Rekabet Kurumu 2016 Uzman Yardımcısı alımı.
-
@-Deficit- hocam geçen yıl giren arkadaşlar ekonometri nedir tadında yüzeysel sorular olduğunu söylemişlerdi.O kısımdan ziyade ingilizceden sıkıntı yaşayan çok olmuş
-
gümrük teftişten 1 hafta önce olmasaydı iyiydi
-
@ptriot Açıkçası ingilizce kısmı zor değildi.
İşletmeyi ben küçümsemiştim ama kağıtları okurken inanılmaz kıt davranmışlardı. -
@-Deficit- Geçen seneki istatistik sorusu ekonometri sorusundan zordu. Hazine'deki ekonometri sorusu gibi değildi açıkçası.
-
İstatistik korelasyon analizi, hipotez testi gibi işlemli bir soru muydu yoksa tanım açıklama gibi bir soru muydu?
-
http://www.rekabet.gov.tr/tr-TR/Sayfalar/Sinav-Duyurulari
arkadaşlar sorular burda. pek de kolay sayılmaz..
-
@Riekerink-BEY bazı alanlara bu kurum da dahil mi? Başından böyle güzel bir olay geçen arkadaşımız va mı? sağ olasın bilgi için
-
Kurumun neden işletme ağırlıklı olduğu çıkmış sorulara bakınca anlaşılıyo bence sonuçta kpssye hazırlanan kişilerde kamu yönetimi mezunları öğleden sonraki sınavda gelen alan sorularını ne kadar rahat cevaplayabiliyosa bu kurumda da işletmeciler için birçok avantaj var ve bu onları bikaç adımdan daha fazla ileriye taşıyo herkes için hayırlısı olmasını dilerim
-
Yahu bu Yds yi boşuna mı aldık? Ne ingilizce sınavı yapıyorsun abi sınavının kalitesine gör koy işte 50-60-70-80 ne istiyorsan o sınırı koy. P49 86.5 a gelme ihtimali yok bu ilan da yalan oldu bana Başarılar.
-
P49 sıra 827 puan 86.47
-
@paretosef Gümrük Müfettişliği sınavı 1 hafta sonra olduğundan,bu sınavı es geçenler olacaktır.Sınavda İngilizce ve İşletme sorularının olması da cabası.Bence başvurmanda fayda var.
-
@escobar_p inşallah hocam tşkler iyi dilekleriniz için
-
@escobar_p Geçen sene sınava girmeyen bayağı bi kişi vardı bizim sınıfta.
Belki bu sene kesin girmeyecekler hiç başvurmazlar ve puan biraz daha aşağılara iner. -
@kalpkalpkalp en sinir olduğum nokta madem girmeyeceksin niye diğer insanların hakkına giriyosun inşallah biraz düşünceli davranırlar
-
sıralamam 117 bölüm işletme ve ing yüzüne girmeyeceğim büyük bir ihtinal
-
@Riekerink-BEY @ptriot @kalpkalpkalp cevaplarınız için teşekkürler. İşletme kısmına yoğunlaşmak gerekecek bakalım.
-
Alıntıdır...
GENEL KADRO İÇİN GEÇEN YILIN SORULARI
4 iktisat 3 işletme 3 hukuk sorusu sorulmuş.
4 iktisat, 1 isletme, 1 hukuk çözme şartmış.
Toplamda da 8 soru cevaplandırılıyormuş, sanırım işletme ve hukuk sorularından kalan 2 tanesinden birini seçme fırsatı tanımışlar.
İktisatta verginin üretici/tüketici üzerine yansıması, enflasyonist-deflasyonist açık, ekonometri nedir amaçları nelerdir, ve bir tane de istatistik sorusu varmış.
Rekabet Kurulu Uzman Yrd. (Genel) Sınav Soruları
İKTİSAT
-
Arz ve talep esnekliklerini göz önünde bulundurarak bir ürünün satış fiyatına konan bir verginin hangi durumda üretici hangi durumda tüketici tarafından ödeneceğini açıklayınız.
-
Enflasyonist ve deflasyonist açığı şekil yardımıyla açıklayınız.
-
40 kişilik bir sınıf mevcudunda 25 işletme öğrencisi 20 iktisat öğrencisi başarılı. 0,05 anlamlılık derecesinde hipotez testi yapmamız isteniyordu.
-
Ekonometri nedir? Amaçları nelerdir? Ekonometrik model hazırlanırken hangi aşamalardan geçilir?
İŞLETME
-
Konumlandırma nedir? Rekabet ile ilişkisini açıklayınız.
-
Yenilik nedir? Çeşitleri nelerdir?
-
Ekonomik Sipariş Miktarı nedir? Şekil çizerek açıklayınız.
HUKUK
-
Teşebbüs kavramını çeşitli kanunlar nezdinde açıklayınız?
-
Türk Medeni Kanununa göre hak ehliyetine sahip küçüklerin anonim şirketin yönetim kuruluna şirketi temsil ve ilzam etmek üzere seçilmesi durumunda hukuki ve cezai ehliyetlerinin nasıl olduğunu açıklayınız.
-
Çalışma kavramı ile ilgili bir soru.
İngilizce: Seviye olarak YDS'nin çok altındaydı.
-
-
arkadaşlar rekabet hukuku tamamıyla ingilizce kaynaklardan anlatılıyor dille arası kötü olan bir daha düşünsün
-
Ekonometri ve istatistik çözmek zorunda mıyız? Puanlama nasıl? Ona göre başvuraym hak yemek istemiyorum
-
@escobar_p Rekabet Kurumu 2016 Uzman Yardımcısı alımı. içinde söyledi:
@tarziktisat evet iktisatın içinde var ama geçtiğimiz yılda 1 soru gelmiş o bölümden.Eğer iktisat bilgin iyiyse o soruyu yapmayıp da diğer iktisat sorularını yaparak 70 geçilebilir.
Cevaplamadan geçme hakkımız var yani o 2 soruluk eko ve istatistk kısmı? Doğru mu anladım acaba?