Rekabet Kurumu 2016 Uzman Yardımcısı alımı.
-
@kullaniciadi aynen hocam
-
O zaman ben varım bu ilan için. Teşekkürler
-
KPSS sonuç belgesini sisteme yükleyebilen var mı?
ÖSYM'nin sitesinden sonuç belgesi PDF olarak alınabiliyor ama Rekabet Kurumunun sitesinde JPEG formatında istiyor belgeyi.
-
@escobar_p convert yap dostum
-
@escobar_p kardeşim sorun o ise google 'a pdf to jpeg yaz ilk gelen siteye tıkla. Daha sonra resmi yükle ve dönüştür, resmi jpeg yapacaktır.
-
@Antimülakat eyvallah dediğini yaptım,halloldu
-
@escobar_p hayırlı olsun, burada kazandığına dair haberi alarak hayırlı olsun demek nasip olur umarım
-
@Antimülakat Umarım.
-
Sınavda İngilizce içinde baraj puanı var mı acaba
-
Başvuruyu tamamladım ilk başvuru sayfasına yönlendirdi, formun kaydını vermedi sizde de mi öyle oldu?
-
@sofokles Formun çıktısını veriyor en sonda.
-
@sofokles aynen hata verdi bendede fakat çıkış yapıp tekrar giriş yapınca aynı sayfaya yönlendiriyor sıkıntı olacağını sanmıyorum.
-
Arkadaşlar kolay gelsin, forumda hep bize sorular gelir, bu seferde bir değişiklikle biz soralım : Ekonometri ve İstatistik için kaynak önerebilecek var mı? Bir arkadaşa önerebileceğim bir kaynak.
-
@Antimülakat Hocam bilmediğimiz yerden sordunuz ama
-
@Rawls vardır bir bilen diye düşündüm ama bekleyelim bakalım, 460 İİBF/SBF mezunu bu sınava girecek, Ekonometri ve İstatistik için bir formül düşünmüşlerdir
-
@Antimülakat ya çıtayı yükseltmeyin yaa
-
@kullaniciadi neden, herkes çalışmıyor anlamında, 460 kişi olayını mı fazla buldunuz yoksa o bölümler konuşulmasında çalışan kazansın anlamında mı söylediniz?
-
@Antimülakat hocam niye böyle art niyetli bir şey yapayım? herkesin kendi nasibi. Benim yorumum yüzünden millet ders çalışmaktan mı vazgeçecek? Espri olsun diye yazdım güldüm de zaten sonunda, yanlış anladınız:)
-
Son bir yıl içerisinde girdiğiniz sınavlar diyordu. Henüz mülakata girmesem de Göç İdaresi'nin yanında SGK'yi de yazdım. Niye sorulduğunu anlamadığım bir soruydu, umarım dezavantaj olmaz. Bu başvuru çıktısını mülakata kalırsak yollamamızı isteyebilirler zira imza kısımları falan var. Ayrıca başvururken KPSS'de puan türlerinden en iyisi p49 olduğu için otomatik olarak o gözüktü. Peki o zaman neden KPSS sonuç belgesinin yüklenmesi isteniyor ki? Madem ÖSYM ve MERNİS ile TC bilgilerimiz entegre edilmiş :slight_smile: Yine e-devlet sistemine geçmiş bir kurum olması yönüyle güzel... Yazılı sınav için gelip gelmeyeceği meçhul kurumlara çoğumuz noter ve posta masrafı yapıyoruz ve bu süreçte masraf çok koyuyor. İnternetten başvuru yapılabilen SGK, AFAD, Kalkınma, Gümrük ve Rekabet kurumlar diğer kurumlara da örnek olmalı bence.
@Antimülakat Hocam Kamucu olarak şu kısıtlı sürede anca işletmeye hakim olacağız. Senin soran arkadaş çıtayı yükselttiği için İktisat ya da İşletme mezunu olmalı :slight_smile: Geçen yıl istisnaen İktisatta istatistik ve ekonometrinin ağırlığı fazla oldu ama 2013 sınavında sadece 100 üzerinden 4 puanlık ekonometri sorusu vardı. Geçen yıl o yüzden normalden daha az kişi mülakata kalmıştı. İhraçlar da olduğundan bu sene o kadar zorlamazlar diye düşünüyorum... Ama arkadaşa illa öneri olacaksa açıköğretim kitabı olabilir ama o da piyasada var mı bilmiyorum çünkü iktisat mezunları hariç kimsenin ekonometri bildiğini sanmıyorum.
-
@odtüsbky @Antimülakat İktisat mezunları bilir dedin ama ekonometri bölümündan "zaman serileri analizi" seçmelisi aldığım halde,ekonometri-istatistik tekrarı yapmak 2 ayımı alır en az.
İstatistik için Erkan Işığıçok'un kitabını tavsiye ederim ama 600 sayfa civarıdır.Değer mi bilmem çalışmaya.