Ticaret Bakanlığı Ticaret Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
@slh20 Israrla aranınca netleştirme ihtiyacı duydular galiba. çünkü belirsiz konuşuyorlardı. Bilgi için teşekkürler.
-
Hocam bu ilana başvurup çağırılanların diğer ilana başvurup başvuramayacağı ile ilgili net bir bilgi edinen oldu mu acaba?
-
-
@user1045 inşallah öyle bir kısıtlama getirilmez ben buna hiç çalışamadım
-
Sınava giriş belgesini alan birisi var mı? Mail vs. gelmemiş direkt gidip Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nden mi alacağız belgeyi bir bilgisi olan var mı?
-
@mm0660 mail atarlar muhtemelen
-
@mm0660 mufettis yrdligi icin mail yoluyla ilettiler 4gun onceden
-
var mı bir gelişme dostlar
-
Arayan oldu mu
-
@gpale hocam arayincad dogru bilgi vermiuorlarki bugun duyuru yapilacak dediler duyuru felan yok
-
Arkadaşlar 31 ocak pazar sokağa çıkma yasağına denk geliyor, haftasonu başka kurumların sınavı oldu mu bilen var mı?
-
Şu sınavı şubatın sonunda atsalar ne iyi olurdu.. keşke yapsalar..
-
@fdl keşke ikinci ilanla birleştirip 28 martta herkesi yapsalar, bu şekilde aynı ilana iki kere sınav yapmak çok saçma olacak çünkü
-
beyler merhaba. bende sinava işletmeden girmeyi hak kazandım(daha yeni fark ediyorum). tüm yazılanları okudum ama anlamadığım birkaç husus var. umarım cevaplarsınız.
- yazılı sınavın alan ve genel ekonomi sınavı test mi olacak yoksa klasik mi?
- Sınav pazar günü ve ben şehir dışından gelecegim. kısıtlamalarda polis çevirmelerini nasıl geçeceğiz? biryerlerden izin belgesi almamız gerekiyor mu?
- bu ticaret uzman yardımcısı tam olarak ne iş yapar? ben bir işletme mezunu olarak hukukla alakalı hiçbir ilgi alakam yok. O dersleride zorla 4. sınıfta hocaya yalvararak geçirtmiştim kendimi. eğer bu meslek tamamiyle hukuka dayalı bir meslekse hiç kasmayayım kendimi. Diyeceksiniz ki araştır bak niye soruyorsun? araştırdım ama dogru düzgün elle tutulur hiçbirsey bulamadım. heryerde sadece kaç maaş aldıgından falan bahsediyor.
-
Genel ekonomide Bakanlık hakkında gelişmeler, dış ticaret gelişmeleri hakkında neler çıkabilir fikri olan var mı
-
@ready2die4us Sınavın tüm bölümleri klasik usul olacak ve alım bölüm bazlı olduğu için alan bölümünde sadece işletme sorularıyla karşılaşacaksın. Sınav ilanında yazıyor bunlar buraya kopyaladım.
Temel Kavramlar, İşletme Yönetimi, Üretim Yönetimi, Pazarlama Yönetimi, Finansal Yönetim, Uluslararası Finans, İşletme İktisadı ve Genel İşletme
ayrıca daha önce alan sınavında ve yabancı dil bölümünde çıkmış sorularda burada
https://ticaret.gov.tr/kurumsal/insan-kaynaklari/gecmis-donemlere-ait-yazili-sinav-sorulari
iyi çalışmalar.
-
@gpale, içinde söyledi: Ticaret Bakanlığı Ticaret Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
Genel ekonomide Bakanlık hakkında gelişmeler, dış ticaret gelişmeleri hakkında neler çıkabilir fikri olan var mı
benim de en merak ettiğim alan burası gerçekten.. bakanlık verilerine bakmak dışında ne yapılabilir?
-
@fdl
mahfi eğilmez in kendi sitesini takip edebilirsiniz. oradaki yazıları güncel konular hakkında bilgi sahibi olmanızı sağlar genel olarak.
genel ekonomi kısmında mikro makroya hakim olmanız gerekir. hiç iktisat görmeyen için oturup en azından kpss kitaplarını birer kez okumak lazım. kavramlara hakim olunursa belki bazı sorular yapılır. yorum sorulursa malesef orada iktisat bilgisi ve eğitimi gerek.
örneğin kur attığında ihracatın da artması gerek. ancak güncel durumda kur artmasına rağmen bu artışa oranla türkiye nin ihracatı yeterince artmıyor. bunun sebepleri neler olabilir tartışınız diye güzel bir soru yazılabilir. ben hazırlıyor olsam sorardım en azından -
Arkadaşlar 2015 ve 2020 arasi sorulara nasil ulaşabiliriz? Forumlarda göremedim... Giren yok mu hiç...
-
@everekevere 2011-2015 arası sorular ticaret bakanlığının sitesinde var. 2017 çıkmış sorulara da forumdaki eski konuda kullanıcılar belirtmiş hatırladıklarını