Ticaret Bakanlığı Ticaret Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
ne nerede gireceğimiz belli ne sınavın kaç dakika süreceği ne de ikinci sınavın akıbeti
-
@emre3559 öncelikle cevabın için teşekkür ederim. peki diğer sorum hakkında ne düşünüyorsun? biz işe girince biz tam olarak ne yapacağız? avrupa birliği ile gümrük antlaşmasının güncellenmesi ile alakalı pazarlıklar mı yapacağız? ülke içi ticaretin gelişmesi için, ticaret hukukunda revizyonlara yönelik araştırmalar mı yapacağız?....
-
@duha aslında bu tarz sorular cevaplanması en kolay sorular olmaz mı? buna süslü dille koronadan başlayıp ülke risk primi(CDS) ile devam edip ihracaat pazarımız olan avrupa ile olan limoni ilişkilere atıfta bulunup, azalan ihracaat pazarlarımız nedeni ile halihazırda olanların bize karşı daha sıkı pazarlık etmesi diye bitiririz. Canın isterseTL deki volatite kaynaklı öngörülemezliğide katarsın. Bunlar direkt insanın 10sn içinde gelen cevaplar. Herkes genel ekonomi hakkında birseyler biliyor. her vatandaş 2016 sonrası türkiyesinde kur-işsizlik-faiz üçgenini istesede istemesede ögrendi, zorunda kaldı. Asıl sıkıntı spesifik bilgi soruları olur diye düşünüyorum.
-
@ready2die4us Kendi soruma kendim yanıt vereyim. Belki benim gibi saf arkadaşlarda vardır aramızda :):):):). En iyi cevabı yine bakanlığın sitesinde buldum.
Ticaret Uzmanı Kimdir
Ticaret Uzmanı; ulusal dış ticaret ve ekonomi politikalarının belirlenmesi, dış ticaretin geliştirilmesi ve düzenlenmesi konularında; mevzuat hazırlama, araştırma ve raporlama yapma, ikili, çok taraflı görüşmeler ile diğer ticari diplomasi faaliyetlerini yürütme becerisine ve bu nitelikleri kendisine kazandırabilecek eğitim ve yabancı dil bilgisine sahip kariyer memurudur.Hizmet İçi Eğitim
Bakanlığa katılan Ticaret Uzman Yardımcıları kapsamlı bir hazırlayıcı, uzun süreli eğitime tabi tutulurlar. Dış ticaret teorisi, döviz kuru politikaları, uluslararası ticaret hukuku, uluslar arası finans ve pazarlama, tercüme teknikleri, müzakere teknikleri gibi mesleki gelişimi amaçlayan teorik derslerin yanı sıra etkili iletişim ve sunum teknikleri, hızlı okuma teknikleri, hitabet sanatı, stres yönetimi gibi kişisel gelişim açısından önem taşıyan konuları da içeren eğitim programı, kamu kurum ve kuruluşları ile üretim tesislerine yapılan ziyaretler, yurtdışı temsilciliklerimize yapılan yerinde inceleme gezileri Ticaret Uzman Yardımcıları’na her yönden geniş bir perspektif kazandırmayı ve mesleğe en iyi şekilde hazırlamayı hedeflemektedir. -
@carpe-vita hangi başlıkta hocam acaba? Epeydjr bakıyorum göremedim
-
@everekevere ekonomi bakanligi uzman yardimciligi tercihini yap yaz Google a hocam çıkıyor
-
@ready2die4us
bilen için tabi ki yorumlaması gayet kolay sorular. ben iktisat görmemiş fikri olmayan dostlar için söyledim. hukukçu arkadaşlar da varmış bu sınava girecek. cds, ihracatın önemli bir kısmının avrupaya yapılması ve avrupadaki daralma vb bu konular hakkında detaylı bilgi sahibi olmayabilirler. -
Bence 2017 ve 2015 gibi genel ekonomiden tek cevaplı 14 soru çıkar 2 soru falan da kavram açıklamalı olur
-
valla alayımızın iktisatı iyi olsa bile ingilizce kopartacak bizi ekrem abi
-
@hpolitics, içinde söyledi: Ticaret Bakanlığı Ticaret Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
valla alayımızın iktisatı iyi olsa bile ingilizce kopartacak bizi ekrem abi
haklısın.. çeviri ve kompozisyon olması çok iyi bir Ingilizce seviyesi gerektiriyor.. bence min. 85-90 YDS lazım yapabilmek için.. benimki 80..
-
@everekevere http://forum.tercihiniyap.net/topic/2747/t-c-ekonomi̇-bakanliği-diş-ti̇caret-uzman-yardimcisi-alim-i̇lani/99?lang=en-US&page=5
sayfa 9 a kadar var galiba. gerçi gerisine bakmadım. eğer sonrasını tarayıp burdada sorular bulursan bizede aktarır mısın?
-
@hpolitics dün en son çıkmış soruların ingilizcesini çevireyim dedim. çıhhkkk, cok zor oluyor. acaba birebir çeviri yapmak yerine o 3 satırlık tek cümleyi, 2-3 cümle halinde yazsak sorun olur mu? mesela bu 2 mart 2014 ten.
Sadece üye ülkeler için değil aday ve potansiyel aday ülkeler için de dikkatle takip edilmesi gereken bir alan olan, dünya tarım ürünleri ticaretini de doğrudan etkileyen ve 2012’de ellinci yılını kutlayan OTP, içinde bulunduğumuz dönemde kapsamlı bir reform dönemi geçirmektedir.
bunu 3 cümle halinde yazsak nasıl olur? tek cümlede yazılıyor ama beynimdeki her hücre kasılıyor.
bide şöyle birsey var ''kapsamlı bir reform dönemi'' "a comprehensive reform period." demek lazım ama comprehensive aklımıza gelmezse, onun yerine ne bileyim "detailed" , "major reform" yazsak ne kadar puan kırarlar? sizce structure mı daha önemli yoksa kelime doğruluğu mu? -
@ready2die4us hocam yapısı bozuluyor cümlenin ama sınava girene kadar reduction ve relative clauselara bakarsanız sorun çözülecektir
-
@fdl bölümünüz hocam ?
-
@hpolitics, içinde söyledi: Ticaret Bakanlığı Ticaret Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
@fdl bölümünüz hocam ?
uluslararası ilişkiler
-
-
@fdl o zaman çıkmış konsolosluk sorularına bakın hocam. ORada güzel çeviriler oluyo. ben kamucuyum ama ben de bakıyorum. Yabancı dille eğitim yapan kurumdan mezun oldum ama iktisat sorusuna ingilizce ile cevap vermek zor yani
-
Kullanıcı isteğiyle silinmiştir
-
Gazamız mübarek olsun
-
aslında çeviri kısmı da zor değil hani biraz zaman olsa yapılabilir .Makaleleri okudukça hep belirli kalıpları kullandiklarini görüyorsun .Mesela stressing that ...Bir de makale çeviriyorsan ya da kompozisyon yazıyorsan birinin bunu kontrol etmesi gerekiyor .Ben kimseye kontrol ettiremedim çünkü parayla yapıyorlar .yine yapılır ama hem iktisat çalış hem alan hem de ingilizce zorluyor .Süre uzun gibi duruyor ama bu tarz bir sınav için yeterli değil. ben eminim sınav mart a çekilse pek çok kişi bu ingilizce konusunu halledecek .Aslında sorun yds den 70 80 90 almak değil .Evet 90 alan birinin 70 e göre kelime dağarcığı daha iyidir ama Türkçeden İngilizceye çevirirken kelime aklına gelmeyebilir .hepimiz aynı yöne doğru çevirdiğimiziçin ters yöne çevirirken aklımıza gelmiyor .sözlükten bakıyorum hah buydu diyorum .umarm bilindik bir şey sorarlar .