AÇSHB 250 Uzman Yardımcısı İlanı 2021
-
-
bu ilana başvuru koşulları açıklandı mı ben göremiyorum
-
Geçtiğimiz günlerde YDS'den önce ilanın gelmesine uğraşmalıyız dediğim için küçük çaplı bir linç yemişim. Belli ki yanlış anlaşılmışım. İlan 2 sene sonra gelirse yds'den 90 da alsanız bir anlamı kalmayacak demek istemiştim. @beirutde ve @gpale gibi arkadaşlarla çok uzun mesailerimiz oldu, birbirimizi tanırız. Yıllardır bu forumdayım kimseyle münakaşaya girmedim, düşünmüyorum da. Kpss 93, Yds 70 puanımla da ne yds ne kpss derdim var:)
-
@xxxxx ilan gelmedi daha
-
@muddei-hususi ajitasyon değil bu. Etkinliğe katılan sayısı belli, yapılan manüpilasyonlar belli. En basiti SGK alımlarında iktisat, kamu, uluslararası ilişkiler karşı karşıya geldi telegram gruplarında. Birlik falan değiliz, olmadım tam anlamıyla hiçbir zaman. Keşke olsaydık ama görünen köy kılavuz istemiyor.
-
@platypus Bu gayet açıklayıcı İlan yok arkadaşlar ilan...
-
Bağlantı metnine linkini bıraktığım hoca piyasada en bilinen hocalardan biri. Kendisi videodan açıklamalarına göre temel seviye ingilizceyle(yani A-1) 3 ay sıkı çalışmayla yds 70 geçilebilir dedi. bağlantı metni
Birçok kişi gerek özel sektörde yoğun çalışma dolayı veya patronlar başımızdan dikilmesinden dolayı imkanı olmuyor. Eve gelince ise KPSS-Alan zor yetiştiriyoruz. Yani kısıtlı zamanımız var.
Diğer bölümler şartlar kolaylaşsın ve daha çok atama olsun diye uğraşırken ama bazı arkadaşlar kendim lehime nasıl şartları zorlaştırım diye uğraşıyor. Yarın birgün kendi aleyhine şartlar geldiğinde böyle konuşabilecek mi? Bu YDS'cilere neden diğer mesleklerde hakimlik, savcılık, ilahiyat, öğretmenlik, sağlıkçılar da vb YDS şartı koyulmadığı sorulması gerekiyor. Eğer kalite için olsaydı bu mesleklerde isterdi.
@beirutde, içinde söyledi: AÇSHB 250 Uzman Yardımcısı İlanı 2021@zenginmemur ''Yds 70 almak sıfır ingilizce bilgisiyle alınacak bir sey benim gözümde'' Al hocam elinden tutan mı var.
-
@hayırlısı035, içinde söyledi: AÇSHB 250 Uzman Yardımcısı İlanı 2021
ngilizce bilgisiyle alınacak bir sey benim gözümde'' Al hocam
ilahiyat ve yds wtf .d
-
YDS'cilere neden diğer mesleklerde hakimlik, savcılık, ila
uzmanlık kurum içinde gerek yurtiçi gerek yurtdışı kaynaklardan kurumun ihtiyaç duyduğu araştırmaları gerçekleştirip kurumun gelişmesine katkı sağlayan bir meslek grubu. bu grup için yds şartı aranması kadar mnatıklı bir durum yok.
öğretmenlikte, hakim ve savcılıkta, sağlıkta veya en ilginci ilahiyatta yds istenmemesi de bir o kadar mantıklıdır. bu meslekler napsın yds ile?
-
@hayırlısı035 benim demek istediğim de buydu. Tıpta da istesin o zaman yani, adamlar zaten birçok tıp terimlerini, makaleleri okuyorlar, ingilizce, Latince onlarda da gerekli, eczacılar mesela kesinlikle gerekli onlarda. Hatta bazı mühendisliklerde dahi istenebiliyor. Yds'yi geçtim bizim atama puanları bile sıkıntılı. Örnek veriyorum diğer mesleklerde atama için gerekli puan şartına 70+ şartı veriliyorken bu durum bizde değişiyor. Şu puan türünde 80+ almış olmak, üstüne bir de yds 70+ olursa maalesef şartlarımız zorlaşmış oluyor. Yoksa yds zaten gerekli istenmesin demiyorum. Ama şartlarımızı zorlaştırmak için savunmamıza da gerek yok.
-
İlahiyat için en ilginç demiştiniz. YDS sürecinde geçmiş biri sınavın sadece ingilizce olmadığını bilmesi gerekiyor. Arapça, farsça, fransız vb. dil sınavları var. Ve dinin en önemli kaynakları olan Kur'an ise arapça olarak indirildi. Bugün meali ve tefsiri yetersiz kaldığında biliniyor. Aynı şekilde arapça, farsça veya ingilizce yazılan fıkıh ve kelam birçoğu çevirisi bile yok. Ama bugün diyanet geçtim imam alımlarda uzman yardımcısı alımlarda bile yabancı dil yok. Alan bile istemiyor sadece P3 puanı istiyor. Örneğin yakın zamanda ki uzman alımın linki bağlantı metni
Şimdi hakim ve savcılıktan devam edelim. Bilindiği üzere kanunları diğer ülkelerden(isviçre, ingiltere, fransa, almanya, abd) alınıyor. Adaletin ve hukukun kurumun ihtiyaç duyduğu araştırmaları gerçekleştirip kurumun gelişmesine sağlamak için aynı şekilde adalet bakanlığında ihtiyacı varmış. Ayrıca başkanlık veya parlamenter sistemi kurarken baz alınan ülkeler ise batıdır. Kanunları ise tbmm bulunan vekiller direk olarak hazırlamıyor. İlgili kurumun tarafından yerli ve yabancı doktrin bakarak taslak oluşturuyor. Ama alımlarda YDS şartı yok.
Sözü uzatmayalım aynı durum MEB için geçerlidir.
Peki bu kurumlar bu personeli nasıl karşılıyor. Cevabı basit kurumlar ihtiyaç durumlara göre personeli sonradan kendi yetiştiriyor.
Şuan YDS'çiler kimisi 2 yıl önce kimisi 5 yıl önce olan puanlarla gerçekten bu yeterliği sağlayacağınızı mı düşünüyorsunuz? Eğer kurum bu iş için ihtiyaç olsa tekrar eğitime tabi tutacağı açık.@platypus, içinde söyledi: AÇSHB 250 Uzman Yardımcısı İlanı 2021
YDS'cilere neden diğer mesleklerde hakimlik, savcılık, ila
uzmanlık kurum içinde gerek yurtiçi gerek yurtdışı kaynaklardan kurumun ihtiyaç duyduğu araştırmaları gerçekleştirip kurumun gelişmesine katkı sağlayan bir meslek grubu. bu grup için yds şartı aranması kadar mnatıklı bir durum yok.
öğretmenlikte, hakim ve savcılıkta, sağlıkta veya en ilginci ilahiyatta yds istenmemesi de bir o kadar mantıklıdır. bu meslekler napsın yds ile?
-
Bu YDS muhabbeti bitmemiş miydi
10 gün kafa izni isteyen arkadaşlar YDS tartışmasını devam ettirebilirler.
-
@genclerbirlikli diğer mesleklerde yds mantıksız buldu. Bence bildiğim kadarıyla açıklama yaptım. Cezaya boynum kıldan ince
-
Açıklama bittiyse konuyu kapatabiliriz ya da YDS başlığında devam edebiliriz
-
bu kurumda çok afedersiniz şişli etfaldeki teyze gibi ilanı bıraktı gitti kim ne yapacak bilmiyoruz
-
@gpale müthiş : )
-
@genclerbirlikli olur mu hiç boş konuşmadan durabilirler mi onlar!!
-
Bu ilan unutuldu mu?
-
@blueberry 5 yıldır müfettişlik sınavını nihayete erdiremeyen kurumdan çok beklentin olmasın hocam
-
İlan gelmeden Kutluay kararli hoca bu ilan gelecek diyordu bilgisi vardi.acaba hocayla iletişime geçen oldu mu hic