10 Temmuz 2021 Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
-
@yamanm bu sene çok katılım olmayacak bence bunun etkiside var kpss ye hazırlananlar kaymakamlığı 2. plana attı çoğu gitmeyecek yeni mezunlar zaten giremeyecek
-
@siyasals Daha önce de sorulmuş bu tarz sorular ve cevap bulamamış. Sınavın en muallakta kalan dersi durumunda. Nereden geleceği hiç belli olmuyor ama genelde 3 yerel 3 uluslarası müfredat gibi bir dağılım var. Sınav stratejinize kalmış biraz. Ben mesela uluslarası müfredata çok yüzeysel baktım ve oradan gelecek 2 yanlışı çoktan göze aldım.
-
Hukuk sorularında geçen yıl Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hiç sorulmadı. Bu sene bekliyorum.
Ayrıca son 10-15 yılın sorularına bakınca, son değişikleri çıkarırsak sorulmadık şey kalmamış gibi. Çoğunlukla aynı şeyleri çevirip çevirip soracaklar.
Bu yüzden belirleyici olması açısından;
CB kararnamelerinden ayrıntılı 2-3 soru ve kıyıda köşede kalmış kanunlardan 2-3 soru gelecektir. -
@azizcemal Çevre ve Şehircilik bakanlığı direk sorulmasa da son iki sınavda yerel yönetimler genel müdürlüğü hizmet biriminden soru geldi.
-
kaim 5'e yakın deneme önerir misiniz dostlar
-
Özgün soru bankalarından hangisini tavsiye edersiniz? Daha önce çözmüş olanlar varsa fahiş hataları min. olan hangisi?
-
@umtt44 Status kaymakamlık çalışma kitabı. Birinci ve üçüncü basımlarını çözdüm hukuk için öneririm.
-
arkadaşlar insan hakları hukukuna giriş halil kalabalık kitabı hakkında fikri yorumu olan var mı?
-
@yamanm hocam benim status 2020 var elimde. Bu senenin kitabını almasam yine de iş görür mü?
-
Kas soru bankası çözen var mı acaba.Tavsiye eder misiniz?
-
@selimia Şuan bence Kas piyasadakilerin en iyisi. Themis kas kaim çözdüm statusu çözüyorum şuan. Hepsi iyi gerçekten ama Kas bir adım önde. Ezberden ziyade akademik sorularda var ama hala birileri Kas ı kötüleme derdinde bilerekten mi yapıyorlar bilmiyorum. Ahmet Nohutcuyu ömrümde bir defa bile görmedim bende herkes gibi tavsiyeler sonucu aldım iki senede vardigim gözlemlediğim sonuç bu. Eee prof. olan birisininde hakkını verelim
-
@ilhannn00 teşekkür ederim.Evet kötüleyen çok var hocayı.Ben konu anlatımı kitap almadım bu sefer.Ahmet nohutçu nun videoları var youtube ta oradan çalışıyorum ve bir yandan da ilgili kanunu açıp oradan teyit ediyorum dinlediğimi.Şu ana kadar hep çıkmış soru çözdüm ve açıkçası özgün soru bankası konusunda titiz davranmaya çalışıyorum.Zaten çok konu ve kanun var detayda boğulup kanunun özünü anlayamamak en büyük handikaplardan biri bence.Çok teşekkür ediyorum tavsiyeniz için iyi çalışmalar dilerim
-
@ilhannn00, içinde söyledi: 10 Temmuz 2021 Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
@naim3434 Yazdım gönderdim. İnşallah sınav Ankara dışında da yapılır. İnsan maddi manevi etkileniyor git gel işi olunca. Kurum sınavıda olsa sonuçta sınavı ÖSYM yapıyor. Sınava az kişi girmiyor Ankara dışında yapılması daha doğru.
20 gün oldu hala cevap falan gelmedi. Olumsuz bir cevap bile alamadık. Sınav geldi millet bilet alacak. Herkes alır biletini derlerki sınav büyükşehirlerde olacak. En azından herkes bilsin yaklaşık 20 - 30 bin kişinin girdiği sinav ÖSYM yaptığı halde neden tek ilde oluyor. Kpss Alanada 30 bin kişi giriyor.
-
@ilhannn00 geçen sınav bu kadar geç kalmamıştı yer değişikliği. muhtemelen Ankara yolu göründü bizlere
-
@ilhannn00 bu sene başvuru Max 15 bin bence o kadar olmaz
-
@keynesin-faizi, içinde söyledi: 10 Temmuz 2021 Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
@ilhannn00 bu sene başvuru Max 15 bin bence o kadar olmaz
Doğru 10-15 bin arası olur ama zaten bu seviyelerde olmasının nedeni de tek bir ilde yapılması. KPSS alan gibi illere dağıtıldığında giriş sayısında neredeyse bir fark kalmadığını görüyoruz zaten. KPSS alan da tek ilde yapılsa böyle olur.
-
bu sene buralar fazla sessiz mi bana mı öyle geliyor
-
arkadaşlar önerdiğiniz deneme var mı
-
@80üstamadnnmsz Ahmet nohutçu kas kaymakamlık denemelerini öneririm
-
Herşey değişiyor eskiden sınava 20 gün kaldığında burası böyle mi olurdu