9.Promosyon Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı İlanı (400 Kişi)
-
@Fişek-MORGEN bilgim yok ama bir güncelleme olur. Pek sıkıntı çıkacağını sanmıyorum yanlışlık olmuştur, düzeltirler.
-
@sefaerennn hocam başka yerlerde İktisatçılara işletme sordukları da olmakta işletme konuları olmasa da, bilmeseniz de sıkıntı yaratmaz ama vakit varsa bakın
-
Merhaba arkadaşlar,bunlar daha önce yazıldı mı bilmiyorum.
Bir önce ki alımda kısmet oldu ve mesleğe henüz başlamamış olmakta giriş yaptık,umarım meslektaş da oluruz.
Mülakatta elbette yöneltilen soruları doğru cevaplamanız önemli ancak daha da önemlisi orada dikkat edilen asıl konu krizi nasıl yöneteceğiniz. Dikkatli ve özgüveni sahibi şekilde davranmanız doğru cevaplardan çok daha önemli olacak.
Çoğu arkadaşımızdan duyduğumuz denetmenlik mesleğiyle ilgili soru gelmesi oldu. Bu konu da biraz araştırma yapmanız mantıklı olur.
Bir diğer hususa gelince,sürecin uzama ihtimali var. Kurum başkanı az kaldı dedikten 2 ay sonra açıklandı bizim sonuçlar. Toplamda da 100 günü devirmiştik sanırım.
Maalesef bu süreçten dolayı çoğumuz başka bir şeye odaklanamadığımız için,aramızdan diğer kurum sınavlarını başarabilecek iken yapamayanlarımız oldu.
Bu konuya bence özellikle dikkat edin. Zira ilk alım olacağı için diğer kurumların alımlarına yönelik çalışmalarınızı aksatmasın.
8.prosmosyon sgk başlığını inceleme şansınız varsa bir göz atın derim. Zira o başlık forumun belki de efsane başlıklarından oldu.Hem bilgi paylaşım,hem destek hem de dostluk sonuçlarını doğurdu.
Sürecin hepiniz için olumlu sonuçlanmasını umuyorum.
Şimdiden herkese başarılar! -
arkadaşlar merhaba. Sınav giriş yerini merkez yerlerden tarif edebilecek Ankara'da tecrübeli arkadaşlar varsa yardımcı olabilir mi ? Mithatpaşa Caddesi No:7 Sıhhiye/ANKARA
-
Arkadaşlar yardımcı olur musunuz?
25 gün önce gönderdiğim evrak hala beklemede yazıyor.Benden 10 gün sonra gönderenlerde bile gelen evrak işlem dosyayına kaldırıldı yazarken bende gelen evrak beklemede yazıyor.İnsan kaynaklarını aradım sıkıntı yok diyor.Benim durumumda olan var mı? Endişelenecek bir durum var mı sizce? -
@conmaynard sorun olmaz hocam ben elden teslim ettim ona rağmen bende de öyle diyor takılmamak gerek sisteme girmemişlerdir falan filan:)
-
@FreeBoY Anladım hocam sıkıntı yapacak bir durum yok galiba .Teşekkürler cevabın için.
-
@ribella78 Hocam ankaralı değilim ama tarif eden olmamış ben tarzanca tarif edeyim. Öncelikle sıhhiye durakları var buraya gelmeniz gerek eğer aştiden geliyorsanız ankaraya binip kızılay durağında aktarma yaparak 1 durak sonra sıhhiye ye ulaşırsınız. Aynı şekilde tren garından gelirseniz metro ile kızılaydan aktarma ile sıhhiye ye ulaşırsınız.
Zaten buraya ulaştıktan sonra durakların yanında bir park var(abdi ipekçi parkı olması lazım) o tarafa geçip parkın içinden biraz yürüdüğünüzde mülakat yeriniz sağ tarafta kalıyor veya parka girmeden mithatpaşa caddesi üzerinden giderseniz solunuzda kalıyor duraklara yaklaşık 200-300 metredir google haritalar üzerinden bakarsanız çok merkezi yerde olduğunu görürsünüz -
@mov arkadaşımızın dedikleri çok doğru, bende önceki alımda başarılı olanlardanım çok şükür. Yaşadıklarımla ilgili bir kaç noktaya değinmek istiyorum;
Bir kaç mülakat tecrübesi yaşadım ve hepsinde gördüğüm her soruya doğru cevap vermeniz beklenmemektedir.
O gün düzgün bir giyim ve iyi bir uyku ile bekleme salonunda olmanız önemli. O gün herkesin heyecanlı olduğunu bunun size özgü olmadığını zaten göreceksiniz. Ama bazı arkadaşlar yapıları gereği ultra heyecanlı olabiliyor tavsiyem sizi öyle bir enerji ile etkilemesine izin vermeyin.
Mülakattan çıkanların hemen hemen tamamının suratlarının asık olduğunu göreceksiniz telaşa kapılmayın çok normal bir durum o mülakattan çıkanlar iyi geçip geçmediğini o sırada hesaplayabilecek durumda değiller, iyi geçse bile kötü sanmaktalar. O yüzden gözünüz korkmasın. Bekleme salonunda çıkanlardan ne soruyorlar komisyon asık suratlı mı? gibi sorularınıza cevap aramayın bu sizin enerjinizi yanlış yere odaklamanıza ve kafanızın deyim yerindeyse çorba olmasına sebep olur. Eğer öğleden sonraya kalıyorsanız kantinde birşeyler yiyip içmeyi ihmal etmeyin. Sürekli not okuyarak geçirmeyin vakti sohbet ederekte geçirmek sizi sakinleştirecektir.
Sizi hemen mülakat salonuna aniden çağırmayacaklar, beşerli üçerli grup grup mülakat salonunun girişine götürecekler. Oraya gittiğinizde heyecan artacaktır tavsiyem beklerken son bir kez lavaboya gidip kılık kıyafetinizi kontrol etmeniz su ile yüzünüzü yıkamanız. Bu iyi gelecektir. Dediğim gibi sakın salondan çıkanların surat ifadelerine göre duygu durumunuzun değişmesine izin vermeyin. O salondan suratları beş karış yüzlercesi çıkıyor ve bir çoğu kazanıyor.
Sıra size gelindiğinde telefon ve kimliğinizi girişte size eşlik eden görevli isteyecektir.
Ceket ilikli olarak salon kapısını tıklatarak girin, hoşgeldin kızılderili, teşekkür ederim efendim eğer oturmanız söylenmez ise veya işaret edilmezse efendim oturabilir miyim diye hatırlatabilirsiniz. Nasılsın kızılderili? diye gelen soruya teşekkür ederim iyiyim efendim demeniz yeterli olacaktır. Siz nasılsınız? diye sormayın. Otururken Ceketinizin iliğini açmayı unutmayın (ben bir mülakatımda unutmuştum) Kendinizi kısaca tanıtmanı isterler sizdekısaca hakkınızda bilgi verirsiniz. Fazla kıpır kıpır olmayın başınız dik güler yüzlü olmaya çalışın. Sorular başladığında her soruya aniden cevap vermeyin soruyu bir hazmedin sonra cevap verin. Eğer soruyu hiç bilmiyorsanız bilmediğinizi söyleyin. Hatırlamıyorum derseniz size hatırlatmaya çalışabilirler. Size zaten bileceğiniz sorularda soracaklardır.
Dilim döndüğünce tecrübemi aktardım, girecek bütün arkadaşlara bilhassa forumdaşlara başarılar diliyorum ve bu sürecin uzun bir süreç olduğunuda unutmayın sabırlı olun.
8.Promosyon başlığı forumun en samimi başlıklarından birisi olmuştu hatta başlıktaki bir çok arkadaşla da reel hayatta da arkadaşlığımız devam etmekte başka sınavlara beraber girdik falan, sizlerde samimi bir ortam yaratabilirsiniz.
Sorularınız olursa cevaplamaya çalışırım.
Tekrardan başarılar.ÖZETLE;
Hazırlık Aşaması:- Mutlaka iyi bir uyku
- Şık bir giyim
Mülakat Günü:
- Mülakattan çıkanların suratlarının asıklığına aldırmamak
- Ultra heyecanlılardan uzak kalmak
- Kafayı bilgiyle doldurmaya çalışmamak
Mülakat Anı:
- Sakinliği korumak
- Hızlı cevaplardan kaçınmak
- Ceketi ilikleyip otururken açmak
- Hiç bilmiyorsak hatırlamıyorum gibi kaçamak cevap vermemek
-
@kizilderili tecrübelerinizi samimiyetle detaylı bir şekilde bizimle paylaşmışsınız, çok teşekkür ediyorum. Çok kıpır kıpır olmayın diye tavsiyede bulunmuşsunuz buna istinaden merak ettiğim, aslında garip gelebilecek bir detayı sormak istiyorum; soruları cevaplandırırken el kol hareketleriyle birlikte anlatım havasına girmek negatif izlenim oluşturur mu? İlk mülakat tecrübem olacak ve birşeyleri anlatırken istem dışı el kol giriyor işin içine birden fazla mülakat tecrübeniz olduğu için tavsiyede bulunabilirsiniz diye sormak istedim.
-
@BOM Kıpır kıpırdan kastım oturduğu yere alışamayan koltukta rahat etmek için hareket edenler oluyor yerini ayarlamaya çalışıyor yada elini masaya koyuyor daha sonra indiriyor geri koyuyor bu gibi sürekli hareketlilik hali olan durumlar olumsuz izlenim oluşturabilir. Ama sizin bahsettiğiniz gibi beden dili kullanımı bence yerinde kullanılırsa olumlu bile olacaktır. Tabi yerinde kullanım ve dozunda olması da önemli. Bu arada garip falanda gelmiyor tabiki aksine bunlar senin gibi birçoğumuzun hep aklına takılır, benimde aklıma takılan sorular olurdu soracak kişiye denk gelsem sorardım bende ama denk gelemedim pek
-
@kizilderili biz şanslı kesimiz o açıdan anladım peki o zaman inşallah olumlu izlenim bırakacak dozda elim kolum devreye girer teşekkür ederim
-
Tüyo da bazı sorular çok ağrı ve genelde 2 yıldız acaba hukuktan çok ağır olan soruyu hukukçularca iktisattan çok ağır soruyu iktisatçılara mı sorarlar ki
-
Arkadaşlar mülakattasınız ve size SGK Denetmeni ne iş yapar diye bir soru geldi ne cevap verirdiniz.
-
@issizadam kanunda acikca sayiyo sgk denetmeninin ne is yaptigini hocam 5510da sanirim
-
@issizadam https:// www. facebook. com/ groups/ 1779225339067821/files/ çalışmıyor tabi SGK DENETMEN YARDIMCILIĞI 18-29 Eylül 2017 MÜLAKAT GRUBU files
-
Sgk denetci yard 7/2 den mi ise basliyo arkadaşlar 9/1 degil mi yani
-
@Mimar ben de sordum bunu geçen gün ama sen 9/1 i de mülakatta sorarlarsa çünkü eğitim durumuna göre fln değişiyo
-
Arkadaslar tecrubeli arkadaslar yardimci olursa sevinirim. Mulakat gunu illa 9 bucukta gelmemiz sartmi ben son siralardayim
-
@Manifalitikoos şart değil hatta son sıralardaysan mümkünse sabahtan gitme akşama kadar orada sıkılırsın öğlen gibi gitsen yeterli. Çok da geç gitme hem orada ortama alışırsın hem de mülakata girenlere ne sorduklarını öğrenip bilgi edinirsin.