9.Promosyon Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı İlanı (400 Kişi)
-
@ekon eğer Ankara'ya çok uzak değilseniz gidip kendiniz teslim edin hem verirken onaylatır hemde postadaki yetişti mi vs. derdi olmaz. Eğer gitme imkanım yok derseniz bazı kargo şirketleri p.tesi açık olabilir onlardan birisiyle yollarsınız salı günü kuruma ulaşır ama diplomayı onaylatmazsanız bir işe yaramaz bence gidip kendiniz teslim edin.
-
@black istanbuldayim ve isten dolayi gitme sansim yok. Daha once vip kargo deneyen oldu mu mesai saatinden once orda olur mu ?
-
Arkadaşlar çalışmalar nasıl gidiyor?
-
@luthor gitmiyor kardeşim
-
@Baumol Bende aynı durumdayım valla çalışan birilerini görüp gaza geliriz ümidiyle yazdım.
-
Merhaba,
Daha önce sınava girmiş olan arkadaşlar deneyimlerini paylaşabilirler mi acaba? Bilgi konusunda sorun yok ancak komisyonun soru şekli nasıl olur? Nasıl bir ön çalışma yapmalıyız?
Teşekkürler.. -
@umrcn hocam bi önceki mülakata girdim. Komisyonda soru sekli ve dagilimi acisindan tam bi karmasa hakim. Kime ne soru gelecegi hic belli olmuyo. Ben iktisatciyim. O zamanda sureci forumdan takip ediyodum ozellikle iktisatcilara ne sormuslar falan. Takip ettiklerimden birine sadece sgk ile ilgili sorular sormuslar. Digerine hukuk iktisat maliye. Bir digerine sadece iktisatla muhasebe. Bana ise sadece iktisat sordular. 3 soru soruldu 3üde iktisat sorusuydu. Yani anlayacaginiz tamamen orada sekilleniyor olay..
-
@magduriibfli Çok teşekkür ederim. Peki sorular direkt bilgi sorusu öyle değil mi? Orada o kadar kişiye ayrı ayrı yorum yaptıracaklarını sanmıyorum. Ayrıca merak ettiğim bir diğer husus bir kişiye ne kadar bir zaman ayrılıyor tahminim 10 dakika bile olmayacağı yönünde.
-
@umrcn direkt bilgi soruyolar. Komisyondakilerin birinin önünde para teorisi/politikasi kitabi vardi. Bana soruyu ordan bakip sordu kendi de bilmiyo toplam icerde kaldigin sure 6 7 dk. Daha fazla surene denk gelmedim orda beklerken.
-
@magduriibfli O zaman çok heyecan yapacak bir şey yok demek ki Sizin sonuç nasıl geldi yerleştiniz mi o kadroya?
-
@umrcn yok hocam yedeklerdeydim. Acemilik yapip benden onceki iktisatcilara ne sormus diye arastirmaya giristim. Baktim hukuk maliye muhasebe sormuslar onlara. Bende surekli onlara calistim iktisat calismaya pek firsat kalmadi. Sorularda ordan gelince patladik
-
@magduriibfli sadece bilememek mi sizi yedeğe attı acaba? O kadar çalışacak şey var ama tutup ne soracakları o kadar muamma ki..
-
@Baumol sorularin birini hic bilemedim birini bildim digerini de bilemiyodum soruyu biraz degistirdi oyle yapinca cevapladim. Bir de ilk mulakatimdi asiri heycanliydim. Komisyonun önünde oturduktan sonra ceketimin düğmesini acmayi bile unutmusum ciktiktan sonra fark ettim
-
@magduriibfli valla ben de öyleyim ama inanılmaz gevşek davranıyorum. Yani 5 dakikada benim neyimi ölçecek anlamış değilim. Peki referans gibi bir durum var mıydı
-
@Baumol hocam referansi olan adam niye yedege kalsin sende oyle bisey soyledin ki
-
@magduriibfli ahahahahah. Ya ben neler duydum abi anlatsam roman olur. Ben referansı komisyon başkanıyla kanlı bıçaklı diye kazanamayan adam tanıyorum. Belki yetmemiştir diye sordum
-
@Baumol hocam bu zamana kadar lisede cektigim kopyalari saymazsak kimsenin hakkina hukukuna girmedim cok sükür. Kendimden baskasina da ne guvendim ne bel bagladim. Referans arasam kolayca bulurum. Enistemin kardesi milletvekili. Ama ben ordan kazandigim parayla evimi gecindirecem cocuklarima yedirecem o parayi. Cok varlikli bi aileden gelmiyorum ama parasini helal yoldan kazanan bi aileden geliyorum. Babam da bana bu zamana kadar hep ayni şeyi öğütledi. Ben sana haram yedirmedim sende cocuklarina sakin yedirme. Ve bu zamana kadar da cok sukur kimseden eksik kalir yanimiz olmadi. Hak yiyerek kazanmaktansa özelde kimsenin hakkina girmeden calismayi tercih ederim..
-
Ben gecen mülakata girdim kamu mezunuyum bir hukuk bir iktisat iki genel kültür sorusu geldi komisyon Biraz cana yakın Biraz ciddi orta yani ama soru sorarken; kalem vurma masaya sonra aralarında konusma, sorunun cevabını açıklarken araya girip kesme gibi sizin psikolojisinizi de ölçüyor cevaptan cok senin kurum ahlakına yatkınlığın, durusunu ölçüyorlar ben ilk mülakatımdan bu sonucu çıkardım..
-
@Vazgecme tesekkurler. atandiniz mi hocam
-
Ben de 8.promosyonda mülakata girmiştim tecrübelerimi aktarmaya çalışayım. Öncelikle mülakat çok kısa sürmüştü (6-7 dk), soru cevap şeklinde ilerledi(çok sohbet ortamı,sıcakkanlı güler yüzlü insanlar beklemeyin derim). Birer tane hukuk,iktisat ve muhasebeden(alan soruları temel konulardan beklediğimiz yerlerden oluyor), bir tane de genel kültürden sordular ama google a yazınca bile cevabı çıkmayan cinsten bir soruydu. Benim anladığım kadarıyla soruyu bilip bilmemenizden ziyade tepkileriniz, konuşma tarzınız, oturup kalkmanız, kuruma ve mesleğe uygunluğunuzu ölçüyorlar ama sağlam bir referansınız olursa hiç birinin önemi kalmıyor tabi bu arada bekleme salonunda sohbet edin derim diğer adaylarla kaliteli insanlar genel olarak hem heyacanınız yatışır, yedeğe kaldım ben asil olamadım ama iki tane dost edindim kısa ömür karı:)