2017 Kaymakamlık Sınavı
-
Hocam imkb sorusunda son durum nedir ?
-
@görünür-el evet hocam aynen öyle. Ben öyle hatırladığımı söyledim. Kim ne itham eder umrum dışı kendilerini bağlar bu durum.benim cevabım zaten yanlış.Amacım da gereksiz tartışma çıkarmak değildi. O yüzden başka da bişey demedim. İyi geceler
-
@mulki̇ kardeşim cevap imkb neden imkb?Çünkü imkb 26 Aralık 1985 te kurulmuş ve 1986 yılında faaliyetine başlamış ..Hatta 3 Ocak 1986 tarihi ile ilk alım satımını yapmıştır
-
@oguzhan06 1986 da kurulan dediği için herkes Muallak diyor zaten
-
@can-mavi 1986 da kurulan demiyordu ki soruda ,1986 yılında kitlerin hisse senetlerinin alım satımına aracılık yapan kuruluşu soruyordu..
-
@oguzhan06 hocam bunu ilk defa duydum suan , soruda kitlenin hisse satışını yapan ... 1986 da kurulan kuruluş nedir diyordu, zaten soru 1985 te kurulan veya 1986 da faaliyete geçen diye sorsaydi burada kimse çelişki yaşamı kardesim
-
Türkçedeki sorular için "Bir resim bin kelimeden daha etkilidir" harici belirli alternatif şıklar mevcuttur ve buna göre puan verilir;fakat, bu resim sorusuna yönelik soru kitapçığını inceleyen kişi neye göre puan verecek merak ediyorum,neticede herkes farklı bir yorum yazmıştır. Geçen sene de buna benzer yorum sorusu var mıydı arkadaşlar
-
@can-mavi hocam affımı mazur gör ama ben böyle hatırlıyorum
-
@sofuoglu mesela ben o soruya resimdeki anlam yoğunluğu kelimelerle ifade edilemeyebilir. Dedim siz olsanız ne verirsiniz ?
-
@bfroki bende bazen anlatmak istediğimiz şeyleri bir resim aracılığı ile daha etkili ve açıklayıcı ifade edebikiriz yazdm ama puan gelmez bence
-
@bfroki vallahi hocam bana kalsa çok saçma şeyler yazılmadığı müddetçe herkese 3 puan veririm o soru için bir nevi joker soru muamelesi;çünkü yoruma yönelik bir soru yani ki herkesin o kelimeden anladığı farklı olabilir
-
@sofuoglu keşke dediğin gibi olsa ama zannetmiyorum adamlar eleyecek adam arıyor çok titiz davranırlar
-
@sofuoglu Ben bu sınavda 5 soruda o kadar basit hatalar yaptım ki hala kafamı duvarlara vuruyorum.Onlardan bir tanesi de bu Türkçe sorusu.Soruda bir uyarı vardı "cümleyi aynı kelimeleri kullanarak devrik şekilde yazmayın" gibi tam emin değilim..Ben de bu uyarıyı cümledeki kelimeleri kullanmayın şeklinde anladım ve "Bazen tek bir görüntü anlatılmak istenen her seyi açıklayabilir" yazdım
-
@darısı-başımıza kardeşim iyi geceler benim netlerim şöyle
Gk-GY'den netlerim
Tarih 2 doğru 0 yanlış
İnsan hakları 3 doğru 1 yanlış
Turkiye ekonomisi 3 doğru 1 yanlış
Türkçe 4 doğru bekliyorum
Alan Bilgisi
İdari teşkilat 2 doğru 1 yanlış
İdare hukuku 3 doğru 4 yanlıs
Mahalli idareler 3 doğru 1 yanlış
Anayasa hukuku 4 doğru 0 yanlış
İktisat 1 doğru 5 yanlış -
@rhadamanthus ben öyle bir uyarı hatırlayamadm bu soruda
-
@darısı-başımıza Vardı..Dediğim gibi uyarıyı tam hatırlamıyorun ama cümleyi devrik şekilde yazmayın gibi bir uyarü vardı.Daha net hatırlayan arkadaş varsa yardımcı olabilir.
-
@rhadamanthus hocam sizin dediğiniz ilk soruyla alakalı, çok net hatırlıyorum. Bu dediğim soruda böyle bir uyarı yoktu
-
@darısı-başımıza hocam orası öyle de açık uçlu da yorum sorusu sormak da çok abes yani bilemiyorum..
-
@darısı-başımıza mülakata kalma şansı nasıl katdesim
-
@aliserdar-çetin kardeşim yaklaşık 25 doğru yapıyor ben sadece görüşümü söyliyeyim hiç kimse bir şey kestiremez eğer dediğin gibi yürkçe 4 doğru kesin ise gelme ihyimali olabilir ama kesin değil tabi