2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@darısı-başımıza türkçe mülakata taşıyacak şekilde puan versin yeterli Türkçede Muallak içindeyim yinede --
noktalama sorusunda ".",... cvb bu şekilde yazdım
-Resim sorusuna resmedilen bir şey anlatmak istedigimiz birden fazla kelimeyi kapsamaktadır dedim
-sıralama sorusunu yaptım edirne- kalın ile başlayan soruya yüzeysel bakış açısı yzdim tek kelime diyordu ama dikkat etmedim ama yüzeysel var neticede inşallah kabul eder
- yazarın iki özelliğine özgünluk dedim ikinci özelliğe de benzer bir şey yazdım
Boşluk doldurmali soru vardı film ile ilgili onlarada uygun kelimeler yazdım kardeşim türkçe testini bu şekilde çözdüm kendi pencerenden değerlendirmen nasıl görüşünü almak istiyorum
-
@conmaynard alternatifli soru bence üstünkörü, ayrıntısız, detaysız olabilir bence
-
@conmaynard ben de yüzeysel olarak cevap verdim, yüzeysel cevabı da kabul edilmeyecekse bırakılım gidelim hocam yani, üstünkörü-yüzeysellik ve bunun türevleri kabul edilecektir illaki
-
@aliserdar-çetin kalın çizgilerden çizgi yersin diğerleri anlamlı gibi noktalama işaretini birçok kişi aynı şekil yapmış
-
@sofuoglu hocam sınavda cümlenin geneline bakınca yüzeysel cuk diye oturuyordu ama soruda kalın çizgilerle diye vurgulan kelimenin kattığı anlam tarzında bir soruydu eğer sadece kalın çizgilerlenin kattığı anlam soruluyorsa yüzeysel tam oturmuyor sanki.
-
@sofuoglu hocam yüzeysel üstünkörü ayrıntısız detaysız bunlar hepsi derine inmeyen ayrıntıya girmeyen anlamında zaten bence bunlar kabul edilebilecek cevaplar arasında zaten soruda da kadını olduğu gibi anlatmış ifadesi geçiyordu
-
@darısı-başımıza kardeşim bir soru yanlış çıksa yine iyi inşallah sizlerde emeklerinizin karşiligini alırsınız
-
@aliserdar-çetin inşaallah kardeşim hayırlısı olur hakkımızda
-
@aliserdar-çetin dostum bence sen kalın çizgilerle resim sorusunu yanlış say
-
@conmaynard hocam büyük konuşmayı sevmem ama ben ona kesin doğru gözüyle bakıyorum, türkçe cevaplarında illaki alternatifler olacaktır ve olmalı da.
@darısı-başımıza aynı fikirdeyim hocam cümleyi ilk okuduğumda aklıma ilk gelen yüzeysellik cevabı idi ve emin olarak onu yazdım. Artık bekleyip göreceğiz
-
@darısı-başımıza saydıklarınız yüzeyselden daha yakın.Yüzeysel yapmama rağmen doğru kabul edemiyorum bu soruyu.
-
@conmaynard hocam bana göre hepsi birbirine çok yakın
-
@sofuoglu inşallah doğru kabul edilir hocam
-
Madem konu Türkçeden açıldı dostlar.
Yazarın özelliklerine ne yazdınız?
Ben 1)özgün 2 )yaratıcı dedim
İnşallah özgün ve yaratıcı aynı anlamda deyip birini çizmezler -
@conmaynard özgünlük ve değişkenlik yazdım. 2. boşluğa hiçbir şey uyduramadım sınava son 5 dakika kala boş kalmasın diye bunu yazdım muhtemelen yarım puan alacağim, sizin şıklar makul yani ikisi de kabul edilebilir gibi geliyor bana
-
@sofuoglu ben çok büyük bir hata yaptım ya yaratıcı olması ve etkileyici olması yazdım ah ah
-
Ben yaratıcılık ve gözlemcilik yazdım uzunca bi süre düşündükten sonra
-
@darısı-başımıza hocam yanlış hatırlamıyorsam tek kelime ile diyordu ama Allahtan ümit kesilmez kabul de edilebilir
-
@sofuoglu valla inşaallah kardeşim ben pek zannetmiyorum ama bu olmadı destekleme anlamında koymuştm sonra fark ettim ama iş işten geçti
-
Türkçe de hemen hemen herkesin kesin dediği soru sıralama sorusu