2017 Kaymakamlık Sınavı
-
Kalin cizgilerle sorusunda sadece "kalin cizgi" deyimine bakarsananiz burda ustunde durmak anlami olur. ancak soruda bu deyimden once kadinlarin ayrintiya girilmeden, uzerinde durmadan anlatildigi yaziyordu. bu yuzden hayal kurmayin derim. kalin cizgilerle=yuzeysel, ustunkoru, kabataslak, detaysiz gibi anlamlarda kullanilmisti.
-
@sofuoglu bende de özgünlük ve farkındalık dedim "farkındalık" birşey bulamadığım için yazdım bende yarım puan hesaplıyorum...
-
Ben de Kalın Cizgilerle sorusuna
tekdûze yazdim. Siradan,tüm kadinlari tek tip anlatmis hic birinde kisinin ayrintisina inmemis gibi bi anlam cikardim .Kabul edilir mi bilmem -
@bsra aha benden mi kopya çektin Gözlemcilik ve yaratılık
-
Ben de Kalın Çizgilerle sorusuna kabaca cevabını verdim.Umarım kabul olur.
-
Yazarın özelliklerine özgünlük ve yorumlayıcılık olur mu arkadaşlar?
-
@politics06 biraZ daha sabret.en garanti cevaplari hep birlikte alacağız
-
Bu arada arkadaşlar bu hafta kesin gibi bakılıyor geçmiş sınavlara göre peki ÖSYM hafta erken açıklama ihtimali yokmu sizce yani cuma değilde ptesi salı gibi
-
@osenebusene Gerçekten haklısınız ama netleri sıkıntılı olanlar olarak bu bekleme süreci çok zor
-
Türkçe sorularından birinde "bir kelime" ile cevap isterken başka bir sourda "bir cümle" ile cevap verilemesi isteniyordu. Bir kelime ile cevap istenen yazarın özellikleriydi. Peki bir cümle ile cevap verilmesi istenen hangisiydi.
-
@mehmed-kemal resimli olan soru
-
@mehmed-kemal resim kelime sorusu hocam
-
üstünkörü
sıfat
1.( sıfat ) İnceliklerine inmeden, özen göstermeden, gelişigüzel, baştan savma yapılan
TDK da bu şekilde açıklanmış. -
- zarf (üstü'nkörü) İnceliklerine inmeden, özen göstermeden, gelişigüzel, şöyle bir, baştan savma, eğreti, üstten
-
@osenebusene cuma olacak diye bir kural yok.hafta başında olabileceğini düşünüyorum.iş biter açıklarlar.cuma mesai bitişini bekleyelim demezler.Bu hafta için bekliyoruz,böyle durumlarda yanılıyoruz.bence bu hafta açıklanmayacak sonuçlar
-
Bosluk doldurma sorusu film önceleri vs birşeyler yazdım film yerine sinema mi olacaktı soruyu hatırlayamadım net
-
Diğer soruya özgünlük ve edebildik yazdım .farklılık soyutluk soruda geciyordu bu kavramları kulllanmadim
-
Cumhuriyet in ilanı iki puan miydi .2.5 drgilmiydi
-
@mehmed-kemal bir kelime ile istenen kalın çizgi sorusuydu yazar özellikleri de ay ı şekildeydi tek cümle ile istenen de resim sorusuydu.
-
Bir resim bil kelimeye bedeldir .aslında görsel sanat sözlü sanattan daha fazla şey anlatır yazilabikirdi .ben tek bir tablo içinde barındırdığı figürleri renkleri ve hayatlarıyla birden fazla kelimeyle ifade edilecek birçok şeyi resmeder yazdım
Bence bu soruda butarz açık uçlu şeyler kabul edilebilir