2017 Kaymakamlık Sınavı
-
Herkes yüksek hesaplıyor sanırım kırılma Türkçe ile oluyor herkes kendince yorumlanabilir bu kismi
-
Romancılarımız romanlarında kadın tiplerini incelemeye pek yanaşmazlar; romanda kadın kahramanlar olsa bile bunlar genel olarak kalın çizgilerle geçiştirilir.
Oysa Halit Ziya, Firdevs Hanım ’ı olsun, Bihter’i olsun, birbirini kovalayan olaylar içinde, çok yakından izlemekte ve onlardaki değişimi günlük gerçeklere, kişiler arası ilişkikre bağlayarak, şaşırtıcı bir ustalıkla anlatmaktadır.
Ne var ki Nihal için aynı şeyi söylemek zor. Nihal’de romancının kendini zorladığı, yaşamla pek ilişiği olmayan bir tipi günlük gerçekler ve ilişkiler dışında yaşatıp geliştirmeye çalıştığı görülür.
Bunun için de Nihal okurda yaşamıyor. Halit Ziya ruh çözümlemelerine fazla önem veriyor.
-
Türkçe tamamen kısmet sınavın ciddi anlamda belirleyicisi ,alanda yarım puan gidince yada gelince deli gibi seviniyoruz.türkçede hiç hesapta olmayan 5 6 puan gibi uçuk bi puan gidip gelebilir.tamamen kısmet o an aklımıza gelen yorum ösym ile uyuşursa şanslıyız.geçen yılki gibi forumda ki şu iki grubun sebebi genelde türkçe oluyor: 'bekledigmden düşük aldım','' bu kadar iyi bende beklemiyordum''
-
Yazatın 2 özelligi sorusu 2 puandı dimi arkadaşlar
-
Ben tarihteki soruya "Cumhuriyetin ilanı" yerine "Cumhuriyet'in ilanı" yazıp yazım hatası yaptım, imkb/dışşallık/dışlama etkisi vb derken çıtayı yükselteyim biraz sizce doğru kabul ederler mi
-
@siyasetbilimci evet. ..... izleyicisi seklindeydi ilk bosluk. Buraya "sinema" kelimesi daha uygun duruyor.
-
Su sayfada soru tartisiyoruz halen cok garip ..
-
@kaimoğlan Arkadaşlar o yazının genelinde televizyonlarda halen mevcut yayınlanan "Gezelim Görelim" tarzı programların içeriğinden bahsediyordu, yani birinci boşluk "Belgesel" olacak belgesel izleyicisi, bu konuyu arkadaşlarla çok güzel yüzyüze tartıştık buradan yazıyla pek açıklanamıyor ama belgesellerin özelliklerinden bahsediyordu o tarzda bir paragraf verilmiş değerli arkadaşlar. Sinema da olabilir tabi ama boşluğa istenen "Belgesel" izleyicisi idi var mı bu düşüncede olan.
-
@jakuppp hocam tartışmadan uzak bir şekilde, sorular üzerinde konuşuluyor bunun ne gibi sakıncası var anlamak güç. Elbette biz de farkındayız 3-5 gün sonra açıklanacak elbet ama, soru üzerinden/kaçla kapatacağı yönünden konuşulmayacaksa bu başlık fonksiyonunu yitirmez mi
-
@sofuoglu hocam olmaz sıkıntı bence
-
@kaimoğlan kardeşim bence film yazılacaktı diye düşünüyorum.yanılabilirim ama “sinemaya film izlemek için gidilir”gibi bir düşünce ile sinema yer imi olarakta kullanılabilir.tabi ki yanılma payımız da var.
-
@orkaraca film kelimesi kullanılamaz kardesim parcada geciyordu.
-
@orkaraca film parçada geçiyordu.
-
Bazı arkadaşlar "sinema" kelimesi yazılmaz, sinema bir mekan adı diyorlar ancak "sinema izleyicisi" bir kalıptır sinema eleştirmeni gibi.Oraya en uygun kelime "sinema" idi.
-
@rhadamanthus bazı arkadaşlar demenize gerek yok ben dedim ama yanılabilirim de dedim.bana o an film kelimesi mantıklı geldi onu yazdım.zaten cümle içinde de geçiyormuş cevabım yanlış inşallah sizinkiler doğrudur.
-
@orkaraca Sadece sen demedin kardesim daha once birkac kisi daha soyledi isim vermedim o yuzden.
-
Arkadaşlar türkçede soruların tek bir cevabı yok alternatif birsürü cevap var o yüzden tek şu dogru ya da o kelime yanlış demenin anlamı yok.
-
arkadaşlar merhaba tekrardan türkçe sorularımı yorumlayabilir misiniz
-sıralama sorum doğru
-yazarın özellikleri: yaratıcı-seyirci
-noktalamam iki tırnak nokta iki tırnak virgül üç nokta
-kalın çizgilerle geçiştirme detaysız
-filmli soruyu hatırlayamıyorum ilk boşluğa sinema yazdım büyük ihtimal doğru
-resim sorusu: çizimle anlatmak daha kolay olur -
Benim de türkçe cevaplarım;
-yazar özellikleri:özgünlük ve esneklik
-kalın çizgiler:sığ
-sinema ile başladım puzzle gibi gerisi geldi. sanırım bir hatam olmadı
-resim sorusunda bazı olay ve kavramların kısa sürefr cümlelerle ifade edilmesinden ziyade görsel olarak daha etkileyici ve hafızada kalması tarzı bir cümle yazdım
-sıralamayı çoğumuz yapmışızdır.edirneden sonra ben de virgül koydum.
-“ . ” ; . -
@caliskan84 @rhadamanthus kardeşimn yorumlayabilirmisin sence hangilerinden puan alabilirim? diğer arkadaşlar ve @kamikaze de yorumalrsa sevinirim