2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@kocist guzel kardesim anliyorum ben seni ama ösym yullardir bu soruyu tek nedene indirgeyerek soruyor cikmis sorular kitabindan bak istersen aciklamalari oku hrpsi ayni kapiya cikiyor.
-
@bolulu onu diyorum işte hocam
büyük olasıkıkla ikisi de kabul edilecek ama işte ne olur ne olmaz deyip katmıyoruz
gerçi ben tam dışlama yaptım ama -
@althusser zaten 28-30 doğrularla kapatır diyen arkadaşlar ikiye ayrılıyor. Ya art niyetli şekilde manipülasyon ya da sizin gibi tam bilmeden yazıyorlar. Geçen yıl kağıdını inceleyen bir kardeşimiz forumda 58 ham puana 69 geldi demişti. Geçen yıl mülakata kalan kişilere minimum 12 puan standart sapma geldi.
-
@bolulu hangi yılın hangi sorusunda ‘dışlama etkisi’ olarak koymuş hocam?
-
@bf24 uzak dur forumdan demek de bir nevi terbiyesizlik be kardeşim sana mı sorcam derim sen mi karar vereceksin buna derim derim de derim herşey derim kafası karışacak yaşlarda değiliz anlayacağın kal selametle inşallah mülakatta olursun...
-
Dogru cevapları birbirimizin üzerine basarak degiştiremeyiz , gelir hic artmıyordu ve bu özel duruma tam dışlama engelleme cvpları verilebilir , dışlama etkisi de dogrudur ama soruda özel durumu tam olarak ifade etmemiz istendiyse tam dışlama olmalı ancak dışlama etkiside kabul edilmeli bizim burda yaptıgımız alternatif cevapları olan soruları tartısıyoruz bosuna
-
@görünür-el ben şahsen IS eğrisinin yatay ekene dik bir doğru olması sebebi ile tam dışlama yazdım ..Yani aslında IS eğrisinin eğiminin LM den daha fazla olduğu durumlarda da dışlama görülüyor fakat IS faize tamamen duyarsız olduğu durumda yani sonsuz eğime sahip olduğundan Tam dışlama görülmektedir
-
geçen sene 12 - 13 puan standart sapma geldi ayrıca ortalama yüksek olur standart sapma düşen diyenlere sözüm geçen sene sınavın yarısını doğru yapan 1000 lerde oldu 16000 kişi yarısını yapamadı.
-
@bfroki bak güzel kardeşim. Söylediğin şey tam dışlama yazıp yanına orjinal ismini yazmayan tedirgin olsun. Söylediğin sana me kadar mantıklı geliyor bilmiyorum ama verdiğim örnekle aynı anlamda. Bellili çok fazla düşünmek forumda yazılanlardan aklın karışmış. Artniyetsiz bir şekilde biraz uzak durman aklının rahatlamasına yarar anlamında dedim. Sınavdan sonra kendime söylediğim en çok cümle şu keşke sımav anında zihnimi berraklaştırabilseydim en az 30 doğru yapardım. Çok fazla düşünmekten kafamı karıştırdım. Yani ben sana etmedim hakaret ama sen ettin. Bunu da yanlış anlamış olmana veriyorum. Senin de hakkında hayırlısı olsun inşallah sende kalırsın mülakata. Hayırlı akşamlar.
-
@kaya06 25 diyorum buçuğu olabir alanı fazla olan girer
-
@oguzhan06 bunları düşünen bir kişinin verecegi cvp , tam dıslama oluyor , bu cvbın yanlış sayılması sınavı amacından cok cok uzaklastır
-
@makif34 olabilir:)
-
@fablo Tam dışlama cevabının mı?
-
@görünür-el hocam sınav genel olarak iyi yapıldıysa doğal olarak standart sapma da düşecektir. Mesela geçen yıl 70 ham puan 83 olmuşsa bu yıl 70 ham puanın 75 olmayacağı anlamına gelmez. Geçen sene ki gibi kapatacağını düşünenler burada yüksek netler bekleyen arkadaşlara inanmıyor hepsi bu.
-
@oguzhan06 bunu neden bana yazdığınızı anlayamadım hocam.
-
KLASİK DURUM yazan sessiz çoğunluğun aradan sıyrılıp puanı kapacağına inancım sonsuz ,)
-
@althusser alan bazlı hesaplamalarda o bahsettiğin derecede düşme olmaz öncelikle bunu belirteyim. Daha sonra burada kimse kendi duygularına göre yazılsın algısında değil. 28 demek sapma sıfır gelse bile yüzde yetmiş başarı demek. En son olarakta şunu izah edeyim, varsayım üzerine konuşursak giren herkes full çekerse sıfır sapma gelir ve sınav yüzle kapatabilir mi diyeceğiz. 13.000-18.000 arası kişi girer ortalama 1500 kişi kendi içinde yarışır. ÖSYM’nin istediği ortalama bellidir. Bu bazen yüzde 5 artar bazen azalır. Varsayımlar üzerine değil realite üzerine değerlendirme daha sağlıklı olur. Bu sınav kaymakamlık sınavı, istediği kadar birileri ‘çok golaydı yea, hazırlansam şöyle yapardım böyle yapardım’ desin.
-
@althusser geçen seneki gibi kapatacağını düşünen arkadaşlar, (ben de dahil)24-26 arası diyor genelde. Buradaki kişilerin yüksek yaptığına inanmamaktan değil, geçmiş yıllardan fazlasıyla tecrübesi olup, manipülasyon ve bilmeden sallayan Kişilerin yorumlarını pas geçerekten bu yorumu yapıyor. Geçmiş yıllarda ki (p37 ile alınan son sınav dahil) yorumları okumanı tavsiye ederim. İyi geceler..
-
@görünür-el hocam ösym 2009 kaymakamlik sorusunda sorunun kökünde ozrl sektörün dışlanması parantez içinde dişlama etkisi yazmis. Resim atmayi bilseydim yazardim. 2009 kpss sinavinda cikmis ayrica. 2006 idari yargi sorusunda osym siklara dislama etkisi koymus ve cevabi dogru kabul etmiş. Kpss 2010 yılında sorunun kokunde dislama etkisi demiş parantez icunde crowding out yazmış 2012 yilinda ise siklara tam engelleme koymus ve dogru cevap olarak kabul etmiştir
-
@oguzhan06 aynen tam dışlamanın yanlıs sayılması sınavı amacından uzaklastırır